Random Article


Rise of the Third Army: De eerste Green Lantern cross-over in het DCnU

 


0
Posted 03/07/2012 by

Na onder meer The Night of the Owls in de Batmantitels en The Culling in de Young Justice-familie, wordt het in oktober alweer tijd voor een nieuwe cross-over in het vernieuwde DC-universum. Dit keer zijn de vier Green Lantern-reeksen aan de beurt. De aftrap voor de verhaallijn getiteld Rise of the Third Army wordt in september gegeven in de Zero issues van de vier GL-reeksen, dewelke allen dienen als proloog. In oktober barst de cross-over dan helemaal los in de 13e issues van Green Lantern, Green Lantern Corps, Green Lantern: New Guardians en Red Lanterns. Tekenaar Ivan Reis (Aquaman, Blackest Night) creëerde alvast vier aparte covers die samen één geheel vormen.

Green Lantern #0 geldt als één van de prologen voor de cross-over

De cross-over wordt de culminatie van bepaalde plotelementen die het afgelopen jaar de Green Lantern-titels bezig hielden. The Third Army wordt door de Guardians of the Universe opgezet als de vervanging voor hun Green Lantern Corps (gelijkaardig aan hoe het Corps eeuwen geleden de Manhunters verving). Vooral de sterkste Lanterns (uit eender welk Corps) — niet toevallig de hoofdrolspelers uit de verschillende reeksen — worden door de Guardians en hun derde leger in het vizier genomen en zullen alles uit de kast mogen halen willen ze deze cross-over overleven.

Green Lantern-schrijver Geoff Johns liet DC-blog The Source alvast weten dat “absolute macht ook absoluut corrumpeert, en voor de Guardians is het eindelijk zover“. De Guardians en hun eeuwenoude missie om orde en gerechtigheid in het universum te bewaren zou na de opkomst van hun derde leger dus volledig kunnen veranderen. Verder zou Rise of the Third Army de identiteit van de First Lantern uit de doeken doen, het ultieme lot van Sinestro tonen en grote opofferingen brengen voor Red Lantern Atrocitus en Orange Lantern Larfleeze. Ook wordt er wat dieper ingaan op de nieuw verkozen, maar voorlopig nog onbekende Arabische Green Lantern die een maand eerder zijn debuut zal maken in Green Lantern #0.

Naast Atrocitus en Larfleeze, zullen uiteraard ook oude Corpsrotten Guy Gardner en John Stewart een grote rol spelen, alsook Kyle Rayner. Hij mag in Green Lantern: New Guardians de krachtbronnen van zeven verschillende Corpsleden in zichzelf combineren om het Third Army tegen te gaan. Vreemd genoeg valt er op de vrijgegeven image van Ivan Reis nog geen spoor te bekennen van Hal Jordan en Sinestro, toch zowat de twee grootste Green Lanterns aller tijden, al wordt er wel verwacht dat de cross-over ook hen niet onberoerd zal laten.

Rise of the Third Army barst los op 3 oktober, wanneer Green Lantern #13 in de winkelrekken zal liggen.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.