Random Article


Ultimate Comics Spider-Man by Brian Michael Bendis Volume 1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum: ,
 
Personages: , ,
 
Coverprijs: $24,99
 
Verzamelt: Ultimate Comics Spider-Man (volume 2) #1-5, Ultimate Fallout #4
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Knappe lancering van een nieuw personage.

Op zijn slechtst


Doorgeslagen diversificatie. Het lijkt wel een aflevering van de Cosby show.


Vorig jaar introduceerde Marvel ons tot Miles Morales, een geheel nieuwe Ultimate Spider-Man, die de rol van de heroïsch gesneuvelde Peter Parker overnam. Vandaag nemen we de eerste bundel van het geherlanceerde Ultimate Comics Spider-Man onder de loep. Wie is Miles Morales? En is hij een waardige opvolger voor Peter Parker?

1
Posted 27/06/2012 by

 
Full Article
 
 
Maybe you’re supposed to be Spider-Man now that we don’t have one anymore. Maybe you’re the Spider-Man in the on-deck circle…and it’s your turn.

De Ultimate Marvel-comics waren in 2000 een poging om een frisse interpretatie van de Marvel Comics op de markt te gooien en het moet zeggen dat Brian Michael Bendis (Powers, Avengers Assemble) en Mark Bagley (Thunderbolts, Amazing Spider-Man) daar met hun Ultimate Spider-Man al die jaren geleden redelijk in slaagden. Maar toen Bagley vertrok en de serie even in een dipje zat, begon een nieuw idee te rijpen. Er was nu, na 11 jaar, een mogelijkheid om Ultimate Spider-Man om te vormen tot de serie die het had moeten zijn. Een serie die iets anders doet en niet gewoon een update voor de 21e eeuw is van de Spider-Man die we allemaal kennen. Met de tweede relaunch van het Ultimate-universum (en de Ultimate Spider-Man-reeks) besloot Bendis om voor diversificatie te gaan. Superheldencomics zijn over het algemeen nogal blank. Nogal logisch gezien het tijdperk waarin velen van hen werden bedacht. Maar daar zou verandering in komen. Het is tijd voor een nieuwe Spider-Man en waarom zou hij niet zwart, of beter, half-zwart/half-latino kunnen zijn?

Maak kennis met Miles Morales. Miles is een jongen van een jaar of dertien met typische puberproblemen. Na een ruzie met zijn vader loopt ie boos weg en gaat hij langs bij zijn oom, het zwarte schaap van de familie. Toch kan hij het goed vinden met Miles. Wat Miles echter niet weet is dat zijn oom de kost verdient als The Prowler, een inbreker. Een dag eerder kraakte hij een oud lab van Norman Osborn waar hij wat spullen meenam. In zijn buit reisde echter ook een bestraalde spin mee. Norman doet immers nog steeds pogingen om het Spider-Man-serum te klonen en deze spin is de zoveelste poging nummer zoveel. De spin bijt Miles waarna zijn leven blijvend zal veranderen…

In de dagen die volgen ontdekt hij dat hij zichzelf kan camoufleren en dat er elektrische schokken uit zijn handen komen. Hij neemt zijn beste vriend Ganke in vertrouwen en die roept hem uit tot de nieuwe Spider-Man. Miles laat hem beloven dat ie zijn mond houdt. Bovendien is er al een Spider-Man, toch? Zijn leventje kabbelt verder en Miles leert van zijn vader waarom hij liever niet heeft dat hij met zijn oom omgaat. En erger nog, wat hij met zijn oom gemeen heeft: een crimineel verleden.

Er is nog voldoende actie.  Miles gaat op ontdekkingstocht en test zijn gaven uit. Maar dan hoort hij op het nieuws dat Peter Parker, de eerste Spider-Man, is overleden. Dat laat een idee in hem ontspruiten. Waarom zou hij niet in zijn voetsporen treden? Hij trekt een Halloweenkostuum aan en gaat op pad. Hij stuit al snel op Spider-Woman die hem naar Nick Fury brengt. Daar leert hij voor het eerst wat het betekent om een echte Spider-Man te zijn…

In een recordtempo bouwen Bendis en Sara Pichelli (Spider-Men) het raamwerk van een nieuw universum over het oude heen. Je hebt een herkenbare hoofdpersoon met de typische Marvelprobleempjes. Hij twijfelt aan zichzelf en moet zijn gaven verbergen voor zijn vader omdat deze een hekel heeft aan mutanten. Ondertussen is daar ook weer de wereld die reageert op een nieuwe Spider-Man. Het voelt allemaal heel organisch aan eigenlijk. Het helpt ook dat de figuren van de eerste cyclus van het Ultimate-universum gewoon verdergaan met hun leven. Je zou, met wat fantasie, mogen beweren dat het Ultimate-universum dus echt leeft. Misschien zijn Bendis en Pichelli hier wel iets op het spoor?

Ik vond dit eerste volume van Ultimate Comics Spider-Man een prima bundel die ook goed leesbaar blijft wanneer je zelfs nog nooit eerder een Ultimate Spider-Man-comic hebt gelezen.

Ultimate Comics Spider-Man volume 1 bij Archonia.com

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar


One CommentLeave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.