Random Article


Higher Earth #2

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: , , ,
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Visueel erg aantrekkelijke comic

Op zijn slechtst


Het verhaal heeft voorlopig weinig diepgang


Higher Earth #2 was BOOM! Studios’ snelste sell-out ooit en was uitverkocht 17 dagen voor de comic verscheen. Maar kan deze nummer 2 de hoge verwachtingen waarmaken?

0
Posted 26/06/2012 by

 
Full Article
 
 
You are illegal on this earth. In the name of the Queen you are hereby remanded into custody of Higher Earth for relocation.

Higher Earth #1 was een sterk begin voor een nieuwe reeks en met een coverprijs van slechts $1.00 is het uiteraard gemakkelijker om het daaropvolgende tweede deel ook een kans te geven. Veel lezers deden dit dan ook, want deze Higher Earth #2 vestigde een nieuw record voor BOOM! Studios en was, 17 dagen voor het in de winkelrekken lag, al uitverkocht. Allemaal goed nieuws dus voor Sam Humphries (Ultimate Comics: Ultimates, Our Love Is Real) en Francesco Biagini (Elric: The Balance Lost), maar de verwachtingen liggen dan ook erg hoog.

Deel 2 begint met een soort reclameboodschap voor de planeet Sunshine Earth 9 die me een beetje deed denken aan de reclamefilmpjes in de films Total Recall of The Island. Een locatie wordt utopisch voorgesteld en iedereen wordt uitgenodigd om naar daar te komen, maar de realiteit blijkt al snel anders te zijn. Rex en Heidi, onze twee hoofdrolspelers, lopen door de overvolle straten tussen torenhoge flatgebouwen en van de ideale wereld is nog maar weinig te merken. Voor Heidi is dit allemaal erg vreemd, want zij is enkel haar eigen kleine thuisplaneet gewoon, tot voor kort wist zij niet eens dat er meerdere werelden waren. Het wordt zelfs té vreemd en beangstigend en ze slaat op de vlucht. Rex gaat nog achter haar aan, maar speelt haar kwijt. Waarom precies weten we nog altijd niet, maar hij moet haar kost wat kost terug vinden. Heidi zoekt ondertussen een schuilplaats, maar de familie waar ze bij terechtkomt maakt al snel duidelijk dat ze niet kan blijven.

Hier zien we een prachtig staaltje creativiteit met de panelen van Francesco. Deze staan als het ware op de muren van de hoge gebouwen geschilderd en dienen als ramen, als kijk op deze vreselijke wereld. We ervaren zo echt de angst die Heidi voelt en je begint te sympathiseren met deze jonge vrouw. Dit alles levert twee erg goed geslaagde pagina’s op. De andere pagina’s in deze comic zijn ook allemaal zeer mooi afgewerkt en er valt dan ook weinig aan te merken op de prestaties van Francesco Biagini, maar deze twee pagina’s springen toch echt wel in het oog.

Rex zoekt naar Heidi maar is ondertussen ook op zoek naar DNA veranderende stamcellen zodat de regering hem niet meer als illegaal kan opsporen. Rex zoekt daarvoor hulp bij een kennis, die hem liever dood dan levend ziet en dus niet wil helpen. De reden voor deze ruzie wordt slechts heel vaagjes aangehaald en heeft te maken met het verleden van Rex. We zullen hopelijk gaandeweg dit verleden leren kennen en dus ook Rex zijn motieven beter leren kennen. De man kan hem echter niet helpen, zelfs niet onder dwang, want de regering is hem voor geweest en zijn volledige voorraad aan stamcellen diezelfde morgen nog komen confisqueren. Rex heeft dus geen keuze en moet verder. Zijn oog valt op een poster van het Higher Earth Conservation Corps

Heidi is op haar dooltocht deze poster ook tegengekomen en vindt de boodschap “See New Worlds. Save New Worlds. Join Now.” aantrekkelijk en gaat op zoek naar het rekruteringsbureau. Rex zijn instinct was correct en hij vindt haar daar terug. Net op zo tijd blijkt, want the heat is on. Ze moeten terug op de vlucht slaan en op Sunshine Earth 9 blijven is geen optie meer.

We blijven voorlopig steken op een (ok, toegegeven leuk) achtervolgingsverhaal, maar veel diepgang is er nog niet. Er zijn wel enkele hints naar het verleden van Rex, dus Humphries heeft zeker nog wel iets in gedachten, maar van Heidi weten we bijvoorbeeld nog niets. Ik vrees echter dat hij niet al te lang meer mag wachten met iets meer diepgang in de reeks te steken, anders gaan de volgende delen toch niet meer zo snel uitverkopen.

Higher Earth #2 2nd printing bij Archonia.com

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.