Random Article


The Incredible Hulk #9

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring: ,
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum: ,
 
Personages:
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Weer een nieuw, leuk smashing-avontuur van onze groene vriend.

Op zijn slechtst


Weinig diepgang, mochten iets meer hints naar het grote plan van Bruce Banner inzitten.


In The Incredible Hulk #9, het tweede deel van de Stay Angry-verhaallijn, wordt de Hulk wakker op de bodem van de oceaan. En hij haat de bodem van de oceaan, met veel SMASH!-geweld tot gevolg.

0
Posted 20/06/2012 by

 
Full Article
 
 
Atlantis. Where all the angry fish people live. Banner… What the hell have you dragged me into this time?

Met dit tweede deel van de Stay Angry-verhaallijn in The Incredible Hulk #9 wordt het duidelijk dat we bij iedere issue een apart avontuur en een nieuwe locatie te zien gaan krijgen. Daar waar de Hulk in deel #8 nog in Mexico zat, bevindt hij zich nu plots op de bodem van de oceaan. Hoe hij daar nu weer terecht is gekomen weet hij niet en eigenlijk wil hij het ook niet weten. Hij wil gewoon zo snel mogelijk weer terug weg!

Hulk ontmoet een Atlanteaanse dokter die hem vertelt dat zij een magische steen in Bruce Banner‘s borst moest implanteren en hem daarna adrenaline moest toedienen zodat hij terug zou transformeren naar zijn kwade persoonlijkheid. De Atlanteanen zijn ook niet bepaald opgezet hiermee en willen hun magische steen terug. Het is namelijk het laatste stukje magische steen van hun stad en ze gebruiken die magie om een soort zeewier te kweken. Dit wier mixen ze dan met inktvisinkt, gesmolten haaienvet en andere visolie om een soort drank van te maken, Black Mash genaamd. Als ze er van drinken worden ze kwaad, heel sterk en extreem gewelddadig. Omdat de steen nu weg is, is het zeewier nu plots aan het afsterven, met veel paniek tot gevolg. Ze zijn trouwens allemaal verslaafd aan het magische drankje wat hun hevige reactie dan meteen ook wel verklaard…

Tijdens zijn vlucht naar het wateroppervlak moet de Hulk het opnemen tegen reuze inktvissen, immense zeekrabben, een leger Atlanteanen dat levende haaien gebruikt als kanonkogels (je moet het zien om te geloven) en een paar sirenen die met hun zang nog wel de moeilijkste tegenstanders vormen voor de Hulk. Weer voldoende compleet over the top materiaal voor een typisch, overdreven Hulkavontuur. Maar dat maakt het natuurlijk net zo leuk!

Jason Aaron (Wolverine) zijn schrijfstijl levert een vlot, actievol avontuur af maar het mocht toch ook ietsje meer zijn. De strijd met en het mysterieuze meesterplan van Bruce Banner zouden iets meer mogen doorsijpelen in het verhaal. Want hoewel het leuk is om te lezen, spelen de echt belangrijke feiten zich maar op twee pagina’s af, de rest voelt meer als opvulling aan.

Het tekenwerk van Pasqual Ferry (Heroes for Hire, Thor) is van prima kwaliteit. De Hulk is terug groot, breed en gevaarlijk. Hij is wel nog steeds kaal, wat ik toch wel een beetje jammer vind. Het is net alsof hij de Bijbelse Samson is: met haar is hij onafhankelijk en volledig in controle. Maar van zodra Banner er weer terug bij is, verliest hij zijn haar en is hij terug de brute werkkracht van dienst en loopt hij achter de feiten aan…

Al bij al is The Incredible Hulk #9 weer een leuke comic om te lezen en te bekijken, maar een echte hoogvlieger is het niet. Bestaande Hulkfans zullen er van genieten, maar veel nieuwe fans zullen er hiermee niet bijkomen…

Incredible Hulk #9 bij Archonia.com

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.