Random Article


Earth-2 #2

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring: ,
 
Lettering:
 
Covertekenaar: , ,
 
Universum: ,
 
Personages: ,
 
Coverprijs: $ 2,99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


een verrassend goeie comic.

Op zijn slechtst


als je je laat verschalken door de cover.


Ik vreesde al een tijdje het ergste voor Earth-2. De informatie die de voorbije maanden werd vrijgegeven over deze titel voorspelden een donkerder, gewelddadiger, zeg maar: nineties-versie van de wereld die in het DCU bevolkt werd door de superhelden uit de Golden Age. En het eerste nummer van de nieuwe reeks deed weinig om die […]

3
Posted 12/06/2012 by

 
Full Article
 
 

Ik vreesde al een tijdje het ergste voor Earth-2. De informatie die de voorbije maanden werd vrijgegeven over deze titel voorspelden een donkerder, gewelddadiger, zeg maar: nineties-versie van de wereld die in het DCU bevolkt werd door de superhelden uit de Golden Age. En het eerste nummer van de nieuwe reeks deed weinig om die verwachtingen bij te stellen: het was één lange, bombastische gevechtsscène die enkel tot doel had om Superman-2, Batman-2 en Wonder Woman-2 uit de weg te ruimen. Niet dat het slecht gebracht werd, maar het werd al snel vervelend en was zo goed als compleet gespeend van emotie. Maar goed, de eerste twee nummers stonden toch al op mijn pull list, dus ik kan het dan even goed maar eens lezen…

En wat krijgen we nu? Dit is gewoon goed! Het is, verdomd nog aan toe, fun. Fun! Op Earth-2! Wat?!

DC heeft ons dus bij de neus gehad met de misleidende marketing voor deze reeks. James Robinson gaat inderdaad voor een modernisering van de klassieke personages, en dat betekent een update naar de 21ste eeuw, en niet de jaren 90 van de vorige. In dit nummer wordt er gefocust op Jay Garrick (The Flash) en Alan Scott (die volgende maand de eerste Green Lantern van Earth-2 zal worden).

Na een korte introductie met Mr. Terrific, die na het einde van zijn soloserie hier een rolletje krijgt, pikken we de draad terug op bij Jay Garrick, die zonet Mercurius uit de hemel heeft zien vallen, met een behoorlijke krater tot gevolg. Mercurius is stervende, en met zijn laatste gebaar draagt hij zijn goddelijke snelheid over op Jay (met hetzelfde scheppingsgebaar als dat van God in de plafondschildering van de Sixtijnse Kapel).

Aangezien “waterdamp” zelfs naar superheldennormen (waar radioactieve straling zowat alles doet, behalve wat het in het echt doet) een beetje magertjes was, mag dit nieuwe origineverhaal er best zijn. Jay heeft echter nog maar net zijn nieuwe superkracht, of hij krijgt het Wereldleger achter zich aan. Er zit dus niks anders op dan te gaan lopen…

Gelukkig duurt dat niet al te lang. Jay laat het luchtschip van het leger al snel achter zich, en krijgt de kans om wat met zijn nieuwe krachten te experimenteren. En hij begint er zowaar lol in te krijgen en haalt een hoop acrobatentoeren uit op de daken van de stad. Vandaar spot hij een koppeltje dat aangevallen wordt door Apokorats, ongedierte afkomstig van Apokolips. In een wip heeft Flash de beesten gevangen. De scène is een stuk lichter van toon dan de cover doet vermoeden, en zoveel te beter. Ik weet niet of de covertekening de keuze was van Ivan Reis, van James Robinson, of een eis van hogerhand, maar het is (alweer) een slechte weerspiegeling van de inhoud van deze comic.

Zoals reeds was aangekondigd, wordt er ook wat tijd besteed aan Alan Scott. Veel meer dan wat er in de previews die DC vrijgaf te zien is, valt er niet te vertellen zonder te veel van het verhaal weg te geven… De paar pagina’s die aan Alan en zijn vriend Sam geweid worden, zijn ook wat te weinig om al een beeld van hen te vormen. Dat wordt dus nog even wachten op het volgende nummer. Het verhaal eindigt met een verwijzing naar All-American Comics #16, het verhaal dat meer dan 70 jaar geleden Alan Scott als de eerste Green Lantern introduceerde.

Tussendoor vangen we ook nog een glimp op van de nieuwe Hawkgirl (Kendra Saunders). Met het tegenlicht van de zon achter haar, ziet ze er indrukwekkend uit. Alweer mooi werk van Nicola Scott. Wie meer wil zien kan nu al even op zoek gaan naar de cover voor Earth-2 #4, waarin zij ongetwijfeld een grotere rol zal spelen.

Earth-2 begint, toepasselijk genoeg, pas echt met #2. Wie het eerste nummer gemist heeft, kan het gerust overslaan en hier beginnen te lezen. James Robinson zal zich schijnbaar bedienen van een stramien gelijkaardig aan dat van Geoff Johns in de eerste nummers van de Justice League-serie, maar doet het eigenlijk nu al beter: hoewel we de personages nog niet kennen, geven ze nu al de indruk van een bredere persoonlijkheid, in tegenstelling tot de nogal karikaturale voorstellingen van hun collega’s in Justice League. Nicola Scott levert solide tekenwerk, zoals we dat van haar gewend zijn. Ze is een goeie match voor het scenario van Robinson.

Een echte topper is Earth-2 daarmee nog niet, maar het is leuk, en het ziet er goed uit. Dat is voor mij voldoende.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


3 Comments


 1. avatar
   
  Red Rooster

  Deze issue zorgde ervoor dat de serie vast op mijn pull list komt te staan. Ik vind het kostuum van jay echt een verbetering en ben benieuw naar meer over het personage op het einde (wil het niet spoilen voor de mensen die het nog moeten lezen.) Ik ben benieuw naar de green lantern!
  • avatar
    

   Yeah, voor mij is het ook een zeer leuke toevoeging tot het DCnU en eigenlijk kan je zeggen dat ze van Earth-2 een Ultimate versie hebben gemaakt. Een geupdate versie naar het hedendaagse
 2. avatar
   
  Yann

  Om één of andere reden waren de afbeeldingen hier verdwenen… Ze zijn er nu weer.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.