Random Article


Review: The Magdalena #10

 


0
Posted 21/12/2011 by

I came seeking one treasure, and found an even greater one.

De Magdalena zijn niet gewoon de eerste de beste mooie dames, ze zijn namelijk de geheime nakomelingen van Jezus Christus en Maria Magdalena! In elke generatie wordt slechts één enkele Magdalena geboren en uitgekozen door de Kerk om dienst te doen als haar soldaat en beschermer tegen de verscheidene bovenaardse bedreigingen die onze wereld onveilig maken. Momenteel is deze eer weg gelegd voor Patience, de huidige Magdalena die bijgestaan wordt door een agent van het Vaticaan, Viktor. Samen werden zij door de Kerk naar Mexico gestuurd om daar een authentiek stuk van het kruis waaraan haar voorvader gestorven is in veiligheid te brengen. De Kerk was echter niet de enige organisatie die achter het kruis aanzit! Patience faalde in haar missie en lag aan het einde van de vorige issue dood te bloeden aan een altaar …

Hier begint ook deze tiende issue: Patience die ontvreemd werd van zowel het kruisfragment als de Spear of Destiny (zoals vele comiclezers wel zullen weten, is dit de speer waarmee Jezus werd doodgestoken) en ligt dood te bloeden aan het altaar. Ook al is Viktor aanwezig en in staat om de dief te achtervolgen, krijgt hij het niet over zijn hart om Patience gewoon achter te laten. Patience doet haar best om Viktor te overhalen de achtervolging in te zetten, maar hij zet voet bij stuk en de dief kan gewoon wegwandelen. Achteraf bekeken, had Viktor beter naar Patience geluisterd want ze blijkt niet enkel in staat te zijn om de wonde te genezen, na een tiental minuten is er zelfs geen sprake van littekenweefsel meer! Toch ontwaakt ze drie dagen later pas uit haar coma die door deze genezing werd veroorzaakt, een handige gave maar onze Magdalena heeft nu tijd nodig om haar krachten te laten herstellen. Gelukkig heeft Viktor niet stil gezeten en is hij, via enkele contacten bij Interpol, de identiteit en enkele schuilplaatsen van de dief te weten gekomen. Nadat Patience, tegen het aanraden van de nonnen die haar hebben behandeld, uit haar bed stapt, pleegt ze een snel telefoontje naar iemand en vertrekt ze om de dief eens goed onder handen te nemen!

Schrijver Ron Marz (Artifacts, Witchblade) is momenteel een grote man bij Top Cow (vergelijk hem zo’n beetje met Brian Michael Bendis bij Marvel Comics en Geoff Johns bij DC). Nodeloos om te zeggen dus dat ik hoge verwachtingen had bij deze reeks. Als nieuwkomer in dit universum had ik wel wat Wikipedia nodig toen ik met de eerste issue van deze reeks begon, maar ik werd toch vrij snel door Marz meegesleept in dit universum en na de tiende issue is dit nog steeds niet veranderd! Al gaat het verhaal iets te traag naar mijn smaak, vind ik dat Marz een redelijk spannende en genietbare comic levert met voldoende girlpower! Ook ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in verhalen met een mythologisch religieuze achtergrond (zoals bijvoorbeeld de eerste en derde Indiana Jones-film). Kortom, Marz maakt van de Magdalena een comicreeks die het lezen meer dan waard is.

Tekenaar van dienst, Nelson Blake II (G.I. Joe: The Hunt for Cobra Commander, Broken Trinity: Witchblade) levert een redelijk mooi getekende comic maar toch ontbreekt er iets. De gezichten ogen vaak nogal meelijwekkend en met een zeer zielige blik zoals je wel eens ziet op schilderijen uit de Middeleeuwen. Of dit de bedoeling is of niet is me niet duidelijk maar het is een van die zaken die je na een tijd redelijk beginnen te storen! Er zit ook niet bijster veel dynamiek in de personages, maar wat verwacht je dan ook in een issue zonder eigenlijke actie.

Deze The Magdalena #10 is een leuke aanvulling voor het reeds spannende Top Cow-universum en, vermits het een relatief jonge reeks is, zijn de avonturen van Patience nog vrij gemakkelijk te volgen! Voeg daar dan nog eens een knappe roodharige jongedame aan toe en je hebt iets waar comiclezers op afvliegen zoals vliegen op stroop!

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.