Random Article


Review: Soldier Zero #12

 


0
Posted 25/09/2011 by

I know what you are. I know what you want and I’m here to tell you, you can forget it!

Met de bedoeling van eens iets compleet anders te lezen, heb ik me deze Soldier Zero #12 aangeschaft. Het hoeft namelijk niet altijd iets van de giganten Marvel Comics of DC Comics te zijn. Een leuk extraatje is dat deze superheld gecreëerd is door Stan the Man Lee dankzij een samenwerking van zijn Pow! Entertainment en Boom! Studios. Wat wel een beetje misleidend kan zijn voor zij onder jullie die minder goed opletten, is dat het verhaal echter niet geschreven is door Stan Lee. Betekent dit dan dat het een minderwaardige comic is die enkel teert op het succes van een zeer grootse naam? Dit vraagt om een review maar laat me jullie eerst even up-to-date brengen met het verhaal:

Soldier Zero vertelt ons het verhaal van de oorlogsveteraan Stewart, inmiddels een leraarsassistent aan de universiteit die door het leven gaat in een rolstoel. Vaak praat Stewart over hoe hij beperkt wordt door zijn leefwereld, niet alleen door de fysieke beperkingen die meegaan met een rolstoel en doordat hij niet overal even gemakkelijk binnen kan maar vooral ook de manier waarop andere mensen hem zien! Zo is er zijn oudere en tamelijk overberschermende broer die hem opvoedde, ook al bedoelt deze jongen het goed, toch is het niet wat Stewart zelf wilt. Wanneer op een dag een buitenaardse levensvorm op de aarde land en zich letterlijk bindt aan/met Stewart, is hij in staat om een onbeperkte wereld te ervaren in het buitenaardse harnas dat zich rondom zijn lichaam manifesteert!

Nu jullie mee zijn met het algemene gegeven van Soldier Zero, kunnen we verder gaan. Inmiddels heeft Stewart zijn nieuwe biotechnologische reisgenoot, dankzij veel stoten en vallen, onder  controle. Het is zo dat hij wilt afrekenen met de schurk Soldier One die gestuurd was om met hem te vermoorden. Dankzij Soldier Zero werd de stad Los Alamos gered! Nu zijn Zero en zijn vriend Kaylee Sakai op de vlucht van de overheid en het leger. Stewart wordt dankzij Soldier Zero instinctief aangetrokken naar een bepaalde plaats en tijd. Het is hier dat hij een zeer oude en gevaarlijke bedreiging voor de planeet aarde zal vinden en tevens de reden waarom Soldier Zero naar onze planeet werd gestuurd.

Al is Stan Lee misschien de geestelijke vader van onze vriend Soldier Zero, de schrijvers achter dit verhaal zijn Dan Abnett (the Punisher, War Machine) en Andy Lanning (Legion of Super-Heroes, The Authority). Deze twee mannen hebben al een lange geschiedenis van samenwerken/schrijven en dat merk je zeer goed terwijl je deze issue leest. Stan Lee heeft misschien de grote lijnen van Soldier Zero geschreven en diens krachten maar het zijn Abnett en Lanning die hem echt tot leven brengen! Ze brengen een leuke combinatie van actie, science fiction en lichte (zeer lichte) filosofie over het leven en wat je al dan niet mag doen om het te redden.

Het duo werd bijgestaan door een tekenaar wiens naam jullie misschien wel onbekend zal klinken: Javier Pina (Superman: Last Stand of New Krypton, Batman: Hush Returns). De reden hiervoor is dat Pina misschien wel een bekwaam tekenaar mag zijn, maar hij laat gewoon weg niet bepaald een blijvende indruk achter en heeft niet echt een gemakkelijk te herkennen tekenstijl.

Over het algemeen, ben ik echter best tevreden van deze comic. Het is zeker en vast geen topper zoals Green Lantern Rebirth of Batman Hush maar eerder zogenaamd easy-reading. Een boekje dat je vastpakt om gewoon ontspannen te lezen en niet al teveel vragen te moeten stellen, gewoon om te genieten. Als je eens iets anders wilt proberen; geef Soldier Zero maar een kans!

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.