Random Article


The Occultist krijgt ongoing

 


0
Posted 17/07/2011 by

Men kondigde  bij Dark Horse aan dat  The Occultist na zijn succesvolle one-shot vorig jaar nu een eigen langlopende comic-serie zal krijgen.Het personage gecreëerd door door de oprichter van Dark Horse, Mike Richardson (The Mask, Living with the dead) keert deze herfst terug naar ons favoriete medium! Schrijver Tim Seeley die velen zullen kennen van de reeks Hack/Slash en G.I. JOE vs Transformers zal het van Richardson overnemen. Dit belooft veel vermits Seeley toch wel een naam gemaakt heeft voor zichzelf met Hack/Slash.

Wie er zal instaan om Tim Seely zijn visie van The Occultist tot leven te brengen kunnen we je nu nog niet zeggen maar de cover wordt verzorgd door Steve Morris die binnenkort ook de cover voor het eerste issue van Angel & Faith zal tekenen voor Dark Horse en eerder al werkte aan de one-shot van The Occultist. De variant cover zal getekend worden door Jenny Frison. Deze deed eerder al enkele covers voor de reeksen Hack/Slash: The Series van Devil’s Due en True Blood: Tainted Love van IDW.

Het weinige dat ik ken van deze mensen hun werk doet me eigenlijk al uitzien naar deze nieuwe reeks. Zeker als het verhaal even veelbelovend is als het klinkt:

Een mysterieus boek vol met krachtige toverspreuken, bindt zichzelf aan de jonge Rob. Plotseling lijken al zijn problemen en het feit dat zijn leven aan duigen blijkt te vallen niet zo belangrijk meer. Want uiteindelijk, wat doet het ertoe dat je vriendin je gaat verlaten of je bedolven bent onder een immense torenhoge berg van schulden wanneer mystici en demonen je gehele stad overhoop gooien om jou te vinden? Nu moet Rob proberen te overleven door te leren hoe hij controle kan nemen over het boek en de onvoorspelbare gevaarlijke magie die het bevat. Zelfs wanneer zijn leven hem meer en meer begint te ontglippen.

Het doet inderdaad wel een beetje denken aan dr. Stephen Strange van Marvel Comics maar toch lijkt het mij dat deze reeks het waard is om ze eens uit te proberen. In een industrie die nog steeds voornamelijk gedomineerd wordt door superhelden, brengt onder andere uitgever Dark Horse enkele leuke alternatieven en ik denk dat deze The Occultist tot deze categorie toebehoort. Voorlopig hebben we nog niet echt veel informatie maar hou zeker je plaatselijke comicswinkel én  Brainfreeze in het oog voor meer informatie betreffende deze nieuwe reeks.

 

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.