Random Article

 
Nieuwste Specials
 

Brainfreeze’s Gids tot Avengers: Age of Ultron – Ultron

  • EERSTE VERSCHIJNING: The Avengers #54-55 (1968)
  • GECREËERD DOOR: Roy Thomas en John Buscema

Ultron. Een moordzuchtige robot met een Oedipuscomplex. Als je één aartsvijand voor de Avengers moet aanduiden, dan zal hij het wel zijn. Ultron is een superslim, zelfbewust en constant evoluerend A.I.-programma dat droomt van een perfecte, technologische wereld. Hiervoor dient hij wel de mensheid uit te roeien…

In de comics werd Ultron gecreëerd door Hank Pym, de superheld Ant-Man/Giant-Man en één van de oprichters van de Avengers. Hij keerde zich tegen Pym en werd verliefd op diens vrouw en mede-Avenger de Wasp. Doorheen de jaren krijgen de Avengers steeds te maken met nieuwe, geëvolueerde versies van Ultron. Hij heeft zijn plaats verdiend als één van de machtigste villain uit het Marvel-universum.

IN AVENGERS: AGE OF ULTRON wordt Ultron vertolkt door JAMES SPADER. Vermits we Hank Pym pas in ANT-MAN, de volgende Marvel-film zullen ontmoeten, zal Ultron hier voornamelijk een creatie zijn van Tony Stark/Iron Man (met input van Bruce Banner/Hulk en zelfs HYDRA’s Baron Von Strucker). Aanvankelijk werd Ultron bedoeld als een defensieprogramma om de Avengers bij te staan na de val van S.H.I.E.L.D., maar ook hier wordt hij zelfbewust en ziet hij de mensheid als een bedreiging. De film Avengers: Age of Ultron heeft overigens niets te maken met de gelijknamige verhaallijn uit de comics, ondanks de titel.

Ook in de film zal Ultron verschillende evoluties in zijn design ondergaan, maar is hij vanbinnen eigenlijk een puber die zich afreageert op zijn scheppers en de wereld. Met desastreuze gevolgen…

 

…Ultron-6 het eerste Marvel-personage was die uit het onverwoestbare metaal Adamantium bestond? Dat is inderdaad hetzelfde metaal waarmee de botten en klauwen van Wolverine overgoten werden.
Kies een andere Avenger of keer terug naar overzicht
5 8 11 4 7 103 6 9 2 1 0

Comments

comments