Random Article

 
Nieuwste Specials
 

Brainfreeze’s Gids tot Avengers: Age of Ultron – Thor

  • ECHTE NAAM: Thor Odinson
  • EERSTE VERSCHIJNING: Journey into Mystery #83 (1962)
  • GECREËERD DOOR: Stan Lee en Jack Kirby
  • AVENGER SINDS: The Avengers #1 (1963)

Thor Odinson is de god van de donder en prins van Asgard. Hij is een geducht krijger bijgestaan door zijn magische Uru-hamer Mjolnir. Gewone stervelingen kennen deze god uit de Noorse mythologie, maar Thor is eigenlijk afkomstig van de dimensie Asgard, één van de Nine Realms (onze Aarde is Midgard).

Odin, oppergod van de Asgardianen, stuurde de arrogante Thor in de vorm van een sterveling naar de Aarde om hier menselijke nederigheid te leren. De god van de donder ontwikkelde een grote liefde voor gewone mensen en werd opnieuw waardig geacht om Mjolnir te dragen. Als superheld en Avenger verdeelt hij zijn tijd tussen het beschermen van niet alleen Asgard en Midgard, maar alle Nine Realms…

IN DE FILMS wordt Thor gespeeld door CHRIS HEMSWORTH, dewelke een indrukwekkende fysiek moest kweken om de dondergod te kunnen vertolken. Hij maakte zijn Marvel Cinematic Universe-debuut in THOR (2011), alvorens op te duiken in THE AVENGERS (2012) en THOR: THE DARK WORLD (2013).

IN AVENGERS: AGE OF ULTRON leeft Thor al gedurende een tijdje tussen de mensen op Aarde en is hij nog steeds op zoek naar de vermiste scepter van zijn geadopteerde broer LOKI.  Thor staat zijn mede-Avengers bij in het gevecht tegen Ultron, maar ook in Asgard zijn er problemen op komst… Na Age of Ultron zal de dondergod mee het einde der tijden voor de Asgardianen meemaken in THOR: RAGNAROK (2017).

 

…Thor er in de comics vaak een dubbele identiteit op nahoudt? Aanvankelijk werd de dondergod herboren op Aarde als Donald Blake, een kreupele dokter, en leerde hij zo jarenlang om de mensheid te geven. Door zijn betoverde wandelstok op de grond te slaan, kon Blake veranderen in Thor (en de stok in de hamer Mjolnir).
Kies een andere Avenger of keer terug naar overzicht
5 8 11 4 7 103 6 9 2 1 0

Comments

comments