Random Article

 
Nieuwste Specials
 

Brainfreeze’s Gids tot Avengers: Age of Ultron – Scarlet Witch

  • ECHTE NAAM: Wanda Maximoff
  • EERSTE VERSCHIJNING: The X-Men #4 (1964)
  • GECREËERD DOOR: Stan Lee & Jack Kirby
  • AVENGER SINDS: The Avengers #16 (1965)

Wanda Maximoff en haar tweelingbroer Pietro zijn afkomstig uit een door oorlog verscheurd Oost-Europees land. Hun ware afkomst bleef gedurende lange tijd een mysterie, maar ze werden opgevoed door een zigeunerfamilie, de Maximoffs. Vanwege haar genetische mutatie is Wanda één van de machtigste tovenaressen op de planeet. Ze kan de realiteit manipuleren

Aanvankelijk waren de Maximoffs mutanten, dewelke in de comics door X-Men-aartsvijand Magneto (hun vermeende vader) werden gemanipuleerd om terreurdaden voor zijn Brotherhood of Evil Mutants te verrichten. Wanda en Pietro kregen echter de kans om hun krachten voor het goede te gebruiken en vervoegden de Avengers als Scarlet Witch en Quicksilver. Later ontdekten ze dat de High Evolutionary, een sinistere geneticus, weleens een belangrijke rol in hun geboorte en mutaties speelde. Scarlet Witch is zeer close met haar broer en andere mede-Avengers, maar Wanda’s moeilijk te controleren krachten hebben haarzelf en haar teammaats al meermaals in gevaar gebracht…

IN DE FILMS wordt Scarlet Witch gespeeld door ELIZABETH OLSEN. We ontmoetten ze voor het eerst in de laatste scène van CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER (2014), waar duidelijk wordt dat ze hier haar krachten heeft gekregen via Hydra’s Baron Von Strucker en de scepter van Loki.

IN AVENGERS: AGE OF ULTRON zijn Quicksilver en Scarlet Witch afkomstig van het Oost-Europese Sokovia en haten ze aanvankelijk de Avengers en alles waar ze voor staan. Ze zullen dus ook eerst tegen het team vechten aan de zijde van Hydra en Ultron, alvorens de nieuwste leden van Earth’s Mightiest Heroes te worden.

 

…Scarlet Witch in de comics al van bij haar geboorte wordt beïnvloed door een duistere god genaamd Chton? Dat Wanda een donker kantje heeft, is dus een understatement.
Kies een andere Avenger of keer terug naar overzicht
5 8 11 4 7 103 6 9 2 1 0

Comments

comments