Random Article

 
Nieuwste Specials
 

Brainfreeze’s Gids tot Avengers: Age of Ultron – Quicksilver

  • ECHTE NAAM: Pietro Maximoff
  • EERSTE VERSCHIJNING: The X-Men #4 (1964)
  • GECREËERD DOOR: Stan Lee & Jack Kirby
  • AVENGER SINDS: The Avengers #16 (1965)

Pietro Maximoff en zijn tweelingzus Wanda zijn afkomstig uit een door oorlog verscheurd Oost-Europees land. Hun ware afkomst bleef gedurende lange tijd een mysterie, maar ze werden opgevoed door een zigeunerfamilie, de Maximoffs. Vanwege zijn genetische mutatie kan Pietro zich supersnel voortbewegen.

Aanvankelijk waren de Maximoffs mutanten, dewelke in de comics door X-Men-aartsvijand Magneto (hun vermeende vader) werden gemanipuleerd om terreurdaden voor zijn Brotherhood of Evil Mutants te verrichten. Pietro en Wanda kregen echter de kans om hun krachten voor het goede te gebruiken en vervoegden de Avengers als Quicksilver en de Scarlet Witch. Later ontdekten ze dat de High Evolutionary, een sinistere geneticus, weleens een belangrijke rol in hun geboorte en mutaties speelde. Quicksilver is een machtige superheld, maar heeft een korte lont en is extreem ongeduldig en arrogant. Hij doet echter alles voor zijn tweelingzus Wanda…

IN DE FILMS wordt Quicksilver gespeeld door AARON TAYLOR-JOHNSON in zijn tweede grote comicbookrol. We ontmoetten de tweeling voor het eerst in de laatste scène van CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER (2014), waar duidelijk wordt dat ze hier hun krachten hebben gekregen door Hydra’s Baron Von Strucker en de scepter van Loki.

IN AVENGERS: AGE OF ULTRON zijn Quicksilver en Scarlet Witch afkomstig van het Oost-Europese Sokovia en haten ze aanvankelijk de Avengers en alles waar ze voor staan. Ze zullen dus ook eerst tegen het team vechten aan de zijde van Hydra en Ultron, alvorens de nieuwste leden van Earth’s Mightiest Heroes te worden.

 

…Quicksilver vorig jaar ook al op het grote scherm te zien was? Hij werd door Evan Peters gespeeld in X-Men: Days of Future Past. Deze filmversie van de supersnelle mutant heeft niets te maken met het personage in Avengers: Age of Ultron, maar zowel Fox (rechthebbenden van de X-Men-films) en Marvel mogen Pietro gebruiken in de films.
Kies een andere Avenger of keer terug naar overzicht
5 8 11 4 7 103 6 9 2 1 0

Comments

comments