Random Article

 
Nieuwste Specials
 

Brainfreeze’s Gids tot Avengers: Age of Ultron – Nick Fury

  • ECHTE NAAM: Nicholas Joseph “Nick” Fury
  • EERSTE VERSCHIJNING: Sgt.Fury and his Howling Commandos #1 (1963)
  • GECREËERD DOOR: Stan Lee en Jack Kirby

Nick Fury. Een oorlogsheld en sergeant bij de Howling Commandos, later een superspion bij de CIA en nog later de directeur van één van de grootste defensieorganisaties aller tijden: S.H.I.E.L.D. Fury heeft het allemaal al weleens gezien en weet hoe de wereld in elkaar zit. Als de ultieme spion met een top level clearance zijn er weinig personen op deze planeet die meer geheimen weten dan deze rot in het vak.

Ondanks zijn reputatie als een meesterlijk manipulator achter de schermen, misleidingen en donkere geheimen, wenst Fury wel steeds de wereld zo veilig mogelijk te houden. Zelfs al moet hij hiervoor compromissen aangaan. Zijn sterke, koppige karakter en wantrouwen leidde hem echter al meermaals ondergronds en in conflict met zowel de higher-ups van S.H.I.E.L.D. als superhelden zoals de Avengers…

IN DE FILMS wordt Nick Fury gespeeld door SAMUEL L. JACKSON in zijn bekendste comicbookrol. Jackson verscheen voor het eerst als de superspion in een cameo in IRON MAN (2008) en hernam de rol in IRON MAN 2 (2010). Hij had ook enkele cameos in THOR (2011) en CAPTAIN AMERICA: THE FIRST AVENGER (2011), alvorens een grotere rol te hebben in THE AVENGERS (2012) en CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER (2014). Hij verscheen ook even in de tv-reeks AGENTS OF S.H.I.EL.D.

IN AVENGERS: AGE OF ULTRON zal Nick Fury niet meer te zien zijn als S.H.I.E.L.D.-directeur, vermits de organisatie niet meer bestaat. Hij is momenteel druk bezig met het opsporen van Hydra-terreurcellen in Oost-Europa en komt de Avengers een hart onder de riem steken. Fury’s rol is deze keer niet zo groot in de film, maar hij belooft wel een grotere rol te hebben in CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR (2016).

 

…Nick Fury in de comics oorspronkelijk een blanke, Amerikaanse man was? Pas in 2002 werd hij, in een alternatief universum, als Ultimate Nick Fury getekend naar Samuel L. Jackson, de acteur die hem enkele jaren later ook zou vertolken op het grote scherm.
Kies een andere Avenger of keer terug naar overzicht
5 8 11 4 7 103 6 9 2 1 0

Comments

comments