Random Article

 
Nieuwste Specials
 

Brainfreeze’s Gids tot Avengers: Age of Ultron – Iron Man

  • ECHTE NAAM: Anthony “Tony” Stark
  • EERSTE VERSCHIJNING: Tales of Suspense #39 (1963)
  • GECREËERD DOOR:  Stan Lee, Larry Lieber, Jack Kirby en Don Heck
  • AVENGER SINDS: The Avengers #1 (1963)

Genius. Billionaire. Playboy. Philanthropist. Dat is Tony Stark in vier woorden samengevat. De aanvankelijk arrogante uitvinder, wapenhandelaar en CEO van Stark Industries werd tijdens een veldtest gevangengenomen door terroristen en geraakte zwaar gewond aan zijn hart. Hij bouwde in gevangenschap een zwaarbewapend harnas dat hem in leven hield en waarmee hij kon ontsnappen.

Eens teruggekeerd, werd Tony de superheld Iron Man als een soort verlossing voor zijn daden als wapenhandelaar en de slachtoffers die hiermee gemaakt werden. Tony Stark is een pragmatist en een futurist en blijft zijn eigen willetje hebben. Hij is tevens een zeer publieke superheld en de belangrijkste geldschieter van de Avengers.

IN DE FILMS wordt Iron Man vertolkt door ROBERT DOWNEY, JR., wiens rol de populariteit van het personage naar ongekende hoogten deed stijgen. IRON MAN (2008) werd de eerste film in het Marvel Cinematic Universe. Downey had als Tony Stark een kleine cameo in THE INCREDIBLE HULK (2008) en speelde de hoofdrollen in IRON MAN 2 (2010), THE AVENGERS (2012) en IRON MAN 3 (2013). 

IN AVENGERS: AGE OF ULTRON neemt Tony Stark het op zich om een nieuw A.I. defensieprogramma te creëren. Dat loopt echter niet zoals gepland en hij brengt niet alleen zijn team, maar de ganse wereld in gevaar… Hierna zullen we Iron Man terugzien in CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR (2016), waarin hij lijnrecht tegenover zijn Avengers-collega komt te staan…

 

…Iron Man in Avengers: Age of Ultron wederom verschillende harnassen zal dragen? Zijn nieuwe gestroomlijnde Bleeding Edge-harnas verscheen in de Stark Resilient-verhaallijn als een verbeterde upgrade van Extremis. Terwijl de gekende Hulkbuster in de jaren 90 gebouwd werd als een wapen tegen de Hulk.
Kies een andere Avenger of keer terug naar overzicht
5 8 11 4 7 103 6 9 2 1 0

Comments

comments