Random Article

 
Nieuwste Specials
 

Brainfreeze’s Gids tot Avengers: Age of Ultron – Hawkeye

  • ECHTE NAAM: Clinton Francis “Clint” Barton
  • EERSTE VERSCHIJNING: Tales of Suspense #57 (1964)
  • GECREËERD DOOR: Stan Lee en Don Heck
  • AVENGER SINDS: The Avengers #16 (1965)

Clint Barton werd al van jongsaf getraind in de kunst van het boogschieten en zwaardvechten door enkele dubieuze mentoren. Na een succesvolle carrière in het circus als ‘s werelds grootste scherpschutter wou hij een gekostumeerde held worden nadat hij Iron Man in actie zag. Al werd hij aanvankelijk wel gezien als een villain…

Hawkeye werd dus één van de eerste voormalige villains die zich bij de Avengers al snel hervormde. Iets waarvoor het team zeer gekend zou worden. Nu is Clint één van de meest stadvastige teamleden en bovendien ook een zeer efficiënte S.H.I.E.L.D.-agent.

IN DE FILMS wordt Hawkeye gespeeld door Jeremy Renner. We zagen hem voor het eerst in een korte cameo in THOR (2011), waarna hij één van de hoofdrollen in THE AVENGERS (2012) speelde. De filmversie van Hawkeye werd eerder gebaseerd op de alternatieve Ultimate Marvel-versie uit de comics, waarin Barton al een tijdje een S.H.I.E.L.D.-agent was vooraleer hij een superheld werd, alsook een gezin heeft.

IN AVENGERS: AGE OF ULTRON krijgt Hawkeye een grotere rol. Hij krijgt een nieuw kostuum, een nieuw arsenaal voorzien door Tony Stark en wordt een soort mentor voor de nieuwe rekruten Quicksilver en Scarlet Witch. Ook zullen we voor het eerst zijn vrouw en kinderen ontmoeten. Hawkeye zal hierna terug opduiken in CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR (2016).

 

Hawkeye geïnspireerd werd door Iron Man om een gekostumeerde held te worden? Na enkele conflicten en misverstanden met Hawkeye (en de Black Widow), was het uiteindelijk toch Iron Man die Hawkeye aanraadde om lid van de Avengers te worden.
Kies een andere Avenger of keer terug naar overzicht
5 8 11 4 7 103 6 9 2 1 0

Comments

comments