Random Article

 
Nieuwste Specials
 

Brainfreeze’s Gids tot Avengers: Age of Ultron – Captain America

  • ECHTE NAAM: Steven “Steve” Grant Rogers
  • EERSTE VERSCHIJNING: Captain America Comics #1 (1941)
  • GECREËERD DOOR: Joe Simon & Jack Kirby
  • AVENGER SINDS: The Avengers #4 (1964)

Steve Rogers wou koste wat het kost zijn land dienen in de Tweede Wereldoorlog. Dankzij het experimentele Super Soldier Serum toverde een geheime Amerikaanse overheidsdienst hem om van een fragiel mannetje tot een supersoldaat, de enige van zijn soort. Als Captain America werd hij één van ‘s werelds eerste superhelden, een (inter)nationaal symbool en debuteerde hij door meteen Adolf Hitler een flinke kaakslag te geven.

Voor het einde van WO II crashte Captain America in de ijzige dieptes van de Atlantische Oceaan. Pas vele jaren later werd hij gevonden en ontdooid. Steve Rogers is nu een man buiten zijn tijd en heeft moeite om zich aan te passen aan de hedendaagse wereld, maar als Captain America blijft hij de levende legende van WO II en de onbetwiste leider van de Avengers.

IN DE FILMS wordt Steve Rogers gespeeld door CHRIS EVANS, bekend voor zijn rollen in verschillende comicbookfilms. Evans maakte zijn debuut in CAPTAIN AMERICA: THE FIRST AVENGER (2011) en speelde de hoofdrollen in THE AVENGERS (2012) en CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER (2014). Ook had hij een zeer kleine cameo (als Loki) in THOR: THE DARK WORLD (2013).

IN AVENGERS: AGE OF ULTRON staakt Captain America zijn zoektocht naar zijn oudste vriend Bucky Barnes/Winter Soldier om de Avengers bij te staan tegen Hydra en Ultron. Hierna zullen we hem terugzien in CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR, die volgend jaar in de zalen komt.

 

…De rol van Captain America doorheen de jaren niet alleen door Steve Rogers gedragen werd? De Captain America van de jaren 50 was de gevaarlijke schurk William Burnside/Grand Director en gedurende een tijdje liep ook John F. Walker/US Agent gehuld in de stars & stripes. Ook Steve’s partners Bucky Barnes/Winter Soldier en Sam Wilson/The Falcon hebben al het schild en de mantel van Captain America mogen dragen.

Kies een andere Avenger of keer terug naar overzicht
5 8 11 4 7 103 6 9 2 1 0

Comments

comments