Posted 10/10/2018 by Killian in Comic Cons
 
 

UPDATE: Nieuwe Details over de plotse annulatie van Fandom Weekend


UPDATE: Na publicatie van dit artikel kregen we bericht van de organisatie dat onderstaande anonieme getuigenis niet geloofwaardig zou zijn. Een volledig statement over de situatie kan je op de officiële website terugvinden.

In eerste instantie zou er geen vervolg komen op onze scoop rond de annulatie van Fandom Weekend eergisteren, maar door stroom van berichten en aanvragen van allerlei partijen zijn we toch maar weer in onze pen gekropen. De afgelopen dagen stond onze telefoon en mailbox immers roodgloeiend met nieuwe details over de locatie, standhouders en zelfs de aangekondigde gasten.

Ten eerste kregen we nogmaals de bevestiging van het Evoluon te Eindhoven dat “wegens het niet nakomen van verplichtingen door de organisatie het event niet doorgaat”. Daarnaast doken ook verschillende getuigenissen van standhouders op die we hier voor logische redenen anoniem houden:

Wij zijn in contact gekomen met de organisatie van Heroesdome in het Gelredome. Er werden 20-25 duizend mensen verwacht, groots opgezet, veel exposure in Duitsland, sterk op social media, veel ervaring enz. Nou, dat gaan we maar eens proberen dacht ik, dus ingeschreven, rekeningetje gehad van Heroesdome BV. Toen moest die 4 weken voor het event worden betaald. Bankrekeningnummer klopte niet met de naam Heroesdome, die stond op naam van een van z’n andere bv’tjes. Na drie pogingen dan eindelijk de juiste naam gehad.  Toen dacht ik al, ai, dat is een administratieve rommel, dat belooft niet veel goeds. Maar ja, iedereen verdient een kans. Dus toch maar de centjes overgemaakt. Dan wordt Heroesdome afgeblazen. De organisator heeft allerlei excuses want Gelredome zou de boel niet geregeld hebben, beslagleggingen op het stadion etc: een heel rookgordijn.

Dat hebben ze uiteindelijk ook niet, maar je moet dat wel in een tijdlijn zien. De organisator tekent met het Gelredome een contract voor de huur van het hele stadion, inclusief de ringen. Kostenplaatje rond de 100.000 euro. De kaartverkoop loopt van geen meter, en dus kan de organisator die 100.000 euro niet betalen. Dat is het probleem. De rest is bijzaak en aanvoeren van excuses om jezelf maar te blijven geloven.

Dus Gelredome krijgt niet betaald, en dus geen event. Dan moet het allemaal nog groter en gaan we naar de Brabanthallen. Dubbele meters voor dezelfde prijs is de aanbieding. Nee dank je wel, zoals al aangegeven zodra Heroesdome werd gecanceled en in overeenstemming met de Algemene Voorwaarden van Heroesdome, gevraagd om terugbetaling van het standgeld. Zou worden geregeld, na diverse toezeggingen (telefoon/e-mail), maar ja het is geld is op of weg, dus tot op vandaag geen centjes terug. Ondertussen worden er wel de hele tijd kaartjes aangeboden voor dit soort evenementen die uiteindelijk niet doorgaan.

Tot mijn verbazing ontvang ik van het nieuw opgerichte Fandom Weekend een nieuwe factuur. Deze is eigenlijk hetzelfde, alleen met een ander logo en kvk nummer. Bank en btw nummer zijn hetzelfde. Op de factuur staat de term ‘alsmede akkoord te gaan dat deze factuur volledig is overgenomen uit de voormalige administratie van Heroesdome BV’. Voormalig? Hoezo voormalig. Ik heb je betaald, dus ik verwacht m’n centjes van Heroesdome terug, je kunt niet zomaar je administratie sluiten alsof er niets gebeurd is! Daar duik ik dan eens in. Het BTW nummer is een privé nummer. Zowel Heroesdome als Fandomweekend hebben geen BTW nummer. Het gebruikte bankrekeningnummer is hetzelfde, op naam van de andere BV van de organisator.

Ondertussen werd ons ook bevestigd dat verschillende gasten ondanks afzegging nog steeds op de website vermeld stonden. Zo zullen enkele tekenaars waaronder Patrick Cornelis (Virus), en artieste Sammy Cosplay dus niet van de partij zijn. Ook de Dutch Garrison Star Wars-fanclub trok haar deelname weer in. Dat neemt echter niet weg dat er nog steeds tickets verkocht werden voor het “event” aanstaande zaterdag en zondag.

De organisatie van Fandom Weekend kwam echter wel met “bewijs” in een reactie op hun Facebookpagina. Een mail uit juni naar het Evoluon moest duidelijkheid brengen en stelde dat men had geïnformeerd naar de locatie op die datum (maar dit is dus geen bewijs van een ondertekend contract of zelfs nog maar een duidelijke afspraak). De organisatie verzekerde ons wel dat het nu op zoek is naar een andere locatie, maar ze blokkeerde ons op sociale media, verwijderde vervolgens haar Facebook-account en zelfs haar website.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.