Posted 08/10/2018 by Killian in Comic Cons
 
 

EXCLUSIEF: Fandom Weekend in Eindhoven wordt enkele dagen op voorhand plots geannuleerd


UPDATE: De organisatie van Fandom Weekend contacteerde ons zonet en berichtte dat Evoluon hun zaal dubbel geboekt heeft. Vooralsnog zou het event dit weekend dus doorgaan. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Op zaterdag 13 en zondag 14 oktober zou normaal Fandom Weekend doorgaan in het Evoluon te Eindhoven. Nu blijkt dat de Nederlandse conventie plots toch niet doorgaat. Blijkbaar waren er contractuele problemen en werden verplichtingen bij het Evoluon niet nagekomen door de organisatie.

Het is niet de eerste controverse voor de organisatie van Fandom Weekend, dat gelinkt wordt aan “HeroesDome”. Die beurs zou eerst plaatsvinden in het Gelredome (wat uiteindelijk niet gebeurde en uiteindelijk leidde tot juridische stappen) en daarna in de Brabanthallen in Den Bosch. Niet veel later kwam er de naamsverandering en de nieuwe locatie in Eindhoven. Door de veranderingen zouden sommige dealers niet meer kunnen, maar werden ze niet terugbetaald (doordat Fandom Weekend en HeroesDome niet aan elkaar gelinkt zouden zijn). Wat opzoekwerk wijst er echter op dat beide entiteiten op hetzelfde adres geregistreerd staan.

Nvdr. Twee onafhankelijke en anonieme getuigenissen bevestigden de informatie in dit artikel.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.