Posted 09/04/2018 by Killian in Columns
 
 

FACTS Spring Edition 2018: Het Verslag

Na Comic Con Brussels waren we toe aan de tweede ‘echte’ Comic Con van het conventiejaar. Op zaterdag 7 en zondag 8 april ging immers afgelopen weekend de lente-editie door van FACTS, de grootste Comic Con van de Benelux. We zagen weer heel wat tv- en filmgasten, comicbookartiesten, dealers, maar natuurlijk ook enkele indrukwekkende events en feestelijkheden voor de vijfentwintigste verjaardag van FACTS!

Een schitterend weekend was voorspeld (en dat werd het ook), maar de drukte viel al bij al nog mee. Het aanschuiven ging vlot. De voorziene “weapons check” en verantwoordelijke FACTS-medewerkers waren schitterend om bezig te zien en leken ons goed om te gaan met de soms heel indrukwekkende props. Stiekem smolt ons hartje wanneer we die bewaker een mini-Spidey zagen “highfiven”. Good stuff. 

Waar we vorige keer iets minder positief waren over de drukte en daaropvolgende oplossingen, zijn we dat nu wel. Was het het goede weer? Waren het de ruimere gangen? Of toch maar het schijnbaar kleinere aantal dealers? Hoe het ook zij, er was meer plaats. Meer ademruimte. Meer tijd om te blijven staan en te genieten van de magie die FACTS biedt.

Oké, misschien wat het wel iets drukker dan hierboven weergegeven wordt!

Zoeken moest je die echter niet in de Gaming Hall die vrij leeg was, of in de Fan Village – hoewel altijd gezellig – waar je bij momenten overdonderd werd door loeiharde muziek. De inkomhal, vooral dan tijdens het aanschuiven, zou misschien ook wat voller en aangenamer aangekleed kunnen worden. Op vlak van dealers zagen we weer veel Funko!, weinig comics en over het algemeen leek de centrale hal minder vol te staan.

Vinden kon je die gelukkig wel bij über-vriendelijke cateringdiensten zoals Comic Sans of onze eigenste Brainfreeze Coffee & Comics, als je de lange rij natuurlijk niet als een obstakel zag. Daarnaast zagen we ook zeker het plezier in van de altijd aanwezige catwalk dankzij Cosplay Cloud, de hilarische karaoke en natuurlijk een hindernisbaan om “u” tegen te zeggen. Ondergetekende vertoefde echter vooral in de Artist Alley en Guest Hall (maar daarover volgende week meer).

Op de gastenlijst stonden deze keer ook dit keer weer heel wat mooie namen. Zo kwamen onder andere sci-fi-icoon Gillian Anderson (The X-Files), Stranger Things-ster Joe Keery, Isaac Hempstead-Wright (Game of Thrones) waar zelfs voor gezongen werd, Emilie de Ravin (Once Upon a Time) en Manu Bennett (Arrow, Spartacus, The Hobbit). Opnieuw fotoshoot- en Q & A-materiaal in overvloed!

In dezelfde hal zat ook een klein leger aan The Simpsons- & Futurama-artiesten, legendarisch schrijver Brian Azzarello, Eddy Barrows (Nightwing), Carlos Ezquerra (Judge Dredd), X-Men Red-sensatie Mahmud Asrar, de belachelijk goedkope David Lafuente, de immer sympathieke Matteo Lolli, praatgrage Will Sliney die al even door drukke Scarlet Spider-deadlines geplaagd wordt en natuurlijke vaste namen zoals Art Grafunkel en Romano Molenaar.

Azzarello is een baas!

Kortom: het was weer in orde! We dachten niet dat het mogelijk was, maar FACTS voelde opnieuw even aan als die kleine conventie in het ICC op een grotere schaal. Ja, we hebben er meer van genoten dan vorige keer en dat lag niet alleen aan het lagere bezoekersaantal! Laat ons zeker en vast weten wat jij ervan vond!

Tot in september!

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.