Posted 23/10/2017 by Killian in Columns
 
 

FACTS Fall Edition 2017: Het Verslag


Sure you want to leave?

Wat was het weer druk, warm en niet goedkoop, maar ach, dat hoort erbij! Op zaterdag 21 en zondag 22 oktober ging afgelopen weekend de herfsteditie door van FACTS, de grootste Comic Con van de Benelux. We zagen weer heel wat tv- en filmgasten, comicbookartiesten, dealers, maar natuurlijk ook enkele indrukwekkende events!

Alle tragische treinvertragingen en slecht aangegeven parkingplaatsen buiten beschouwing gelaten, vanaf 10u00 liepen de zalen weer snel goed vol. Sinds de vorige Spring Edition in april werden de wandelgangen drastisch uitgebreid en verbreed, maar het is simpelweg niet genoeg. Een uurtje na opening was het alweer drummen, naar adem snakken en niet veel later de zweetwolk ontwijken. FACTS barst nog meer dan ooit uit zijn voegen. Een drukke FACTS-editie? What else is new…

Op de gastenlijst stonden deze keer weer heel wat mooie namen. Zo kwamen onder andere Karl Urban (Star Trek, Dredd), James & Oliver Phelps (Harry Potter), Jenna Coleman (Doctor Who) en Brent Spiner (Star Trek, Independence Day) op bezoek. Naast de cosplayparades en -wedstrijden, maar ook gaming previews en toernooien was er dus ook fotoshoot- en Q & A-materiaal in overvloed!

De welbekende dealers waren er naar halfjaarlijkse gewoonte ook weer en werden geflankeerd door een rijkelijk gevulde Fan Village – met onder meer een interactieve Justice League-stand van Warner Bros en DC, maar ook een heus The Walking Dead-horrorhuis van FOX. Opvallend waren ook de gigantische Marvel-stand met een niet altijd even makkelijke quiz. Brainfreezers zag je onder meer bij Brainfreeze Coffee & Comics in de main hall, de Marvel-stand en uiteraard de Artist Alley met bijhorende panels!

Wat was het op vlak van comicbooks alweer een sterke editie! We sloegen alvast een praatje met topnamen zoals Sean Murphy van Batman: White Knight – inclusief een soon-to-be-published panel met onze eigenste nout -, Scott Williams en Alex Sinclair, ook wel de tweeledige creatieve ruggengraat van Jim Lee, The Crow-bedenker James O'Barr (met heel soepele commission rates), Paul Azaceta (Outcast), Art Grafunkel, Red Rider-team Stedho en Lectrr, maar ook zoveel anderen! Diversiteit alom in die hal, dus.

Het absolute hoogtepunt van de herfsteditie van FACTS dit jaar moet evenwel de exclusieve screening van Marvel's Thor: Ragnarok zijn. In een heuse pop-up-bioscoop konden een driehonderdtal gelukkigen dankzij Marvel, Kinepolis en FACTS de film enkele dagen voor de effectieve release al bekijken. Ongetwijfeld voor herhaling vatbaar – al was het maar voor die introductie door Skurge-acteur Karl Urban! Wat wij net van de nieuwe Thor-film vonden, kan je hier nalezen in onze uitgebreide recensie.

Tot volgend jaar in april!

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.