Posted 31/07/2017 by Killian in Columns
 
 

Geeks United #21 – Playmobil World


Sociale media en popcultuur zijn altijd sterk met elkaar verbonden geweest. Ook op Facebook hebben fans zich verenigd om samen te discussiëren, te overleggen of te dromen over hun favoriete films, series, games of comics. De Facebookfangroepen: wie zijn ze? Wat doen ze? Als paddenstoelen schieten ze uit de grond, maar kan je door het bos de bomen nog zien? In GEEKS UNITED zal Brainfreeze jullie daarop een gevat antwoord bieden met een reeks korte interviews.

Vandaag geven we het woord aan het admin-team van de PLAYMOBIL WORLD, dé internationale gemeenschap voor all things "Playmobil"!

 

Wie of wat is Playmobil World?

Onze groep heet Playmobil World, we hebben ongeveer 2500 leden. De meeste leden speelden in hun jeugd met Playmobil, verloren het tijdens de puberteit even uit het oog, maar hebben Playmobil weer ontdekt.

Heeft het leiden van zo'n gemeenschap eigenlijk impact op het dagelijks leven?

Jazeker! Omdat er leden zijn vanuit de hele wereld, kan er ook ’s nachts een boel gebeuren. We zijn met een aantal administrators, we kijken diverse keren per dag op de site, proberen leuke acties te bedenken, spreken in privéberichten vermanend toe waar nodig en reageren uiteraard ook op berichtjes.


Vertel eens wat meer over de activiteiten van Playmobil World? Vanwaar komt de naam van je groep?

 

De naam verwijst naar onze favoriete hobby! We proberen mensen met dezelfde hobby een leuke ontmoetingsplek te bieden. Onze site is alleen bedoeld voor Playmofun, het is niet bedoeld als verkoop- of reclamekanaal. We organiseren wedstrijden en challenges zoals “Pets and Playmo”, “Playdominobil” en nu “My Playmo’s Hometown” om de interactie op gang te krijgen en te houden.

Hoe lang bestaat Playmobil World al en hoe verliep de toestroom van leden?

Een Ierse Playmofan genaamd Mark McGilton is de groep in 2015 begonnen. Zijn vrouw Janet was het eerste lid. Er zijn nog meer beheerders, twee uit Nederland en twee uit Frankrijk.

Hoe zit het met de groepssfeer? Is deze zeer positief of zijn er soms ook negatieve situaties zoals discussies die uitgroeien tot ruzies?

Het is een gezellige groep en dat willen we graag zo houden! De leden zijn erg behulpzaam en geven veel positieve feedback aan elkaar, er valt zelden een onvertogen woord.

Hoe zie je de toekomst van de groep?

We willen een gezellige plek zijn waar mensen zich kunnen ontspannen door onder andere leuke Playmobil-plaatjes te bekijken, we hebben verder niet zoveel pretenties.

Share the Smile!!

 

Ontdek Playmobil World op Facebook

 

 Wil jij jouw Facebookfangroep in een van Brainfreeze’s Geeks United-stukjes hebben? Stuur dan zeker en vast een mailtje naar killian@brainfreeze.be voor meer informatie of neem contact met ons op via Facebook of Twitter

Check zeker ook onze vorige afleveringen:

GEEKS UNITED #1 – BELGIAN JUSTICE SOCIETY

GEEKS UNITED #2 – BELGIAN POTTERHEADS

GEEKS UNITED #3 – LOKI'S BELGIAN ARMY

GEEKS UNITED #4 – BELGIAN BROWNCOATS

GEEKS UNITED #5 – TEEKAY-421

GEEKS UNITED #6 – COSPLAYCLOUD

GEEKS UNITED #7 – BELGIAN DC COSPLAYERS

GEEKS UNITED #8 – TRANSFORMERS VERZAMELAARS BENELUX

GEEKS UNITED #9 – BELGIAN WHOVIANS UNITED

GEEKS UNITED #10 – FUNKO COLLECTORS BENELUX

GEEKS UNITED #11 – COSPLAY4CHARITY

GEEKS UNITED #12 – THE WALKING DEAD BELGIUM

GEEKS UNITED #13 – BATMAN FANS BENELUX

GEEKS UNITED #14 – POKEPLAY

GEEKS UNITED #15 – BELGIAN SHINOBI

GEEKS UNITED #16 – GUNPLA BUILDERS

GEEKS UNITED #17 – THE BELGIAN FELLOWSHIP

GEEKS UNITED #18 – BELGIAN SUPERNATURAL FAMILY

GEEKS UNITED #19 – BELGIAN VAMPIRE CULTURE

GEEKS UNITED #20 – ELANOR

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.