Posted 10/06/2017 by Killian in Tv/Film
 
 

Legendarisch Batman Acteur Adam West overleden

Na Sir Roger Moore heeft nog een legendarisch acteur ons verlaten. Amerikaans acteur Adam West is overleden op 88-jarige leeftijd ten gevolge van een korte strijd met leukemie. Hij is uiteraard bekend als dé Batman-acteur bij uitstek in de campy Batman-televisiereeks (1966-1968) en de spin-off-film uit 1968, waardoor West al snel uitgroeide tot een popcultuuricoon. West sprak later onder meer de stem in voor een fictieve versies van zichzelf in The Fairly OddParentsThe Simpsons en Family Guy. Andere rollen had hij in onder meer  Robinson Crusoe on Mars (1964), Geronimo (1962) en The Outlaws Is Coming (1965). Hij keerde terug naar de Batman-franchise in onder meer Batman: The Animated Series als de stem van de Gray Ghost, Thomas Wayne in Batman: Brave and the Bold en als de burgemeester van Gotham City in The Batman. Hij sprak de stem in van de jaren 60 versie van de Caped Crusader in LEGO Batman 3: Beyond Gotham en natuurlijk de animatiefilm Batman: Return of the Caped Crusaders uit 2016. De sequel daarop, Batman Vs Two-Face, zal zijn laatste werk worden. West werd vierde in onze top 10 beste Batman-acteurs aller tijden. Ons medeleven gaat uit naar zijn naasten en familie.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.