Posted 07/06/2017 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Augustus 2017

Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van juni 2017 voor aankopen in augustus 2017 vind je hier: Previews juni 2017 

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).


JIM SHOOTER: CONVERSATIONS

Het is dertig jaar geleden dat Jim Shooter werd ontslagen als editor-in-chief bij Marvel. Waarschijnlijk was hij de meest succesvolle persoon op zijn positie. Hoewel je kunt twisten over zijn kwaliteiten als schrijver staat als een paal boven water dat zijn filosofie werkte. Op het hoogtepunt van zijn macht verkocht Marvel ruim 7 miljoen comics per maand en was het zijn eigen concurrentie. Dit interviewboek biedt een collectie van vraaggesprekken met de man. Ik neem met liefde plaats aan de voeten van de meester om van hem te leren. 

 

 

 


X-MEN CLASSIC OMNIBUS

De X-Men-run van Chris Claremont (1976-1991) is natuurlijk ronduit legendarisch. Wat niet veel mensen weten is dat los van de Uncanny X-Men er ook een serie was getiteld X-Men Classic. Deze reeks was oorspronkelijk bedoeld om de Dark Phoenix Saga te herdrukken, maar uiteindelijk zou Claremont in elke issue ook een nieuw kortverhaal maken dat inging op bepaalde personages of gebeurtenissen en deze zou uitdiepen. Eindelijk bundelt Marvel deze comics. Verplichte aankoop voor X-fans.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

BLACK PANTHER #1THE ETERNALS #1ANT-MAN AND THE WASP #1

Ok, Marvel besluit dan toch om iets te doen met de verjaardag van Jack Kirby. De uitgever herdrukt een aantal losse issues waarin de eerste verhalen staan van bepaalde runs of beslissende issues. Zo zal ik de eerste issues van Kirby's Black Panther, Eternals en het debuut van de Ant-Man/The Wasp romance in Tales to Astonish nemen. Maar wie bijvoorbeeld geinteresseerd is in The Inhumans kan ook hun debuutissue voor minder dan een dollar oppikken. 


FANTAGRAPHICS STUDIO EDITION: PRINCE VALIANT

In 1937 verscheen de eerste pagina van Prince Valiant in enkele Amerikaanse kranten. Als leesvoer is het gedateerd, maar het tekenwerk van Hal Foster heeft de tand des tijds doorstaan. Fantagraphics brengt een dure 'Artist's Edition' uit van Prince Valiant waarbij de pagina's rechtstreeks van de originele platen zijn geschoten. Dat wordt dus genieten voor de liefhebber van klasse illustratiewerk. 

 

 

 


GREGORY AND THE GARGOYLES 1/3

Dit is het verhaal van een jongetje dat in het 17de eeuwse Frankrijk terechtkomt. Midden in een gevecht van Gargoyles, tovenaars en draken tegen duistere krachten. Persoonlijk ben ik vooral fan van de tekenaar. Zie die cover? Dat is toch mooi!

 

 

 

 

 


BATMAN & THE FLASH: THE BUTTON DELUXE EDITION

Op Brainfreeze besteedden we veel aandacht aan deze cross-over tussen DC's Batman en The Flash. Het is de opmaat naar Doomsday Clock, het event waar de Watchmen het DC-universum zullen gaan betreden. Ok, hoewel ik persoonlijk vind dat DC Watchmen met rust moet laten is dit wel een grootse gebeurtenis. Vandaar dat ie op de lijst komt. Zie ook de reviews.

 

 

 

 


 

JACK KIRBY'S THE FOURTH WORLD OMNIBUS

Darkseid is nu een bekende naam onder de DC-fans maar ooit was er niets. En toen was daar Jack Kirby die met zijn potloodje zwaaide en een sterrenstelsel schiep met daarin New Genesis, Apokolips en een pantheon aan New Gods. Een sci-fi versie van de Bijbel. Al deze verhalen bundelt DC nu in een stevige omnibus. Een aanrader voor strip- én, met hun grote rol in Justice League, ook filmliefhebbers.

 

 

 


HELLBOY IN HELL LIBRARY EDITION

Ook Hellboy's tijd op deze aarde is beperkt. Mike Mignola pikte speciaal voor het laatste verhaal van zijn creatie weer het potlood op en beleid hem op één laatste reis door de hel. De Library-edities van Dark Horse zijn gemaakt om de eeuwigheid te doorstaan en misstaan in geen enkele kast.

 

 

 

 


MICHAEL CHABON'S THE ESCAPISTS

Heb je ooit de ambitie gehad om door te breken als comicmaker? Dan is dit jouw boekje. Brian K. Vaughan (Saga, Y The Last Man) neemt je mee op reis en stelt je voor aan enkele crea bea's die samen hun eerste comic gaan maken en hoe hun persoonlijke verhalen terugkomen in de fantasiewereld die ze samen creëren op papier. Vaughan liet zich voor deze comic inspireren door de roman The Adventures of Cavalier & Clay van Michael Chabon. 

 

 

 

 


BORDER WORLDS

Border Worlds speelt op het ruimtestation Chrysalis in het Arcameon-systeem, aan de randen van de bij de mensheid bekende ruimte. Jenny Woodlore verliest haar baan op Aarde en accepteert de uitnodiging van haar broer Frank Skylore (hij veranderde zijn naam omdat 'Woodlore' te aards klonk) om voor zijn ruimtevrachtbedrijf te komen werken. Als ze aankomt ontdekt ze dat haar broer vooral dronken is, geen klanten heeft en slechts één werkend schip in zijn bezit heeft. In de jaren tachtig was dit een redelijk goed gelezen comic maar ze werd nooit afgemaakt. Nu dus wel!


 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.