Posted 11/05/2017 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Juli 2017


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van mei 2017 voor aankopen in juli 2017 vind je hier: Previews mei 2017

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).


HEROES FOR HIRE BY ABNETT & LANNING

Ooit waren Dan Abnett en Andy Lanning een schrijversduo met een eigen publiek. Vooral liefhebbers van Marvel's kosmische hoekje krijgen vochtige ogen wanneer ze aan dit duo terugdenken. Sterker nog, regisseur James Gunn is een dusdanig grote fan van hen dat ie uit hun werk putte voor de twee Guardians of the Galaxy-films. Maar dit heeft verder niets met deze comic te maken. Dit gaat over privédetective Misty Knight die een nieuw Heroes for Hire-team samenstelt met vigilantes als Iron Fist, Moon Knight en de Punisher. Mooi op tijd voor Marvel's Defenders-reeks op Netflix, dus.

 

 


X-MEN GOLD VOL.1: BACK TO BASICS

De X-Men hebben de voorbije jaren een stevige pandoerering gehad. Alles wat deze comic uniek maakte werd vakkundig gesloopt en dat zag je terug in de verkopen. Het ginjg de voorbije maand vooral over de strapatsen van tekenaar Adrian Syaf. Dan vergeet je dat dit ook best een vermakelijke X-Men-comic was met terug een nostalgische insteek. Eindelijk!

 

 

 

 


 

WILDSTORM: A CELEBRATION OF 25 YEARS

In 2017 viert men dat Image Comics 25 jaar geleden werd opgericht. Wildstorm maakte daar toen ook onderdeel van uit. Daarom komt DC met een hardcover waarin enkele klassieke Wildstorm-titels worden herdrukt en enkele verrassingen zoals o.a. een hereniging van Jim Lee, Brandon Choi & Richard Friend op WildC.A.T.S. en een nieuw Warren Ellis/Bryan Hitch-verhaal rond The Authority. Verplichte kost.

 

 

 


HARLEY QUINN BY KESEL & DODSON

Jimmy Palmiotti en Amanda Conner hebben DC's Harley Quinn tot een succes gemaakt. Daar hoorde ook een nieuw uiterlijk bij. Wie zin heeft om echter de originele Harley te zien zal zich geen bult vallen aan deze comic. Terry Dodson en Barbara Kesel nemen de partner in spe van Mister J onder handen, dus grafisch zit het alvast snor.

 

 

 

 


VIOLENT LOVE VOLUME 1

Ooit waren romancecomics een groots genre. Dat was lang geleden. Nu romantische komedies het doorgaans zo goed doen (en films als Natural Born Killers) in de bioscoop werd het weleens tijd dat dit type comic terugkwam. En Frank J. Barbiere (Five Ghosts, The Revisionist) en Victor Santos (Polar) willen de liefhebbers van romantiek en geweren met liefde voorzien van leesvoer.

 

 

 


SAUCER COUNTRY

Saucer Country. Hoewel de reeks van Paul Cornell trouwe volgers had was het voor Vertigo toch niet aantrekkelijk genoeg om nog voort te zetten. Dat was erg jammer want het verhaal rondom Arcadia Alvarado, een dame met Latijns-Amerikaanse roots die meestreed met de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de rol van buitenaardse wezens op de achtergrond was erg intrigerend. De serie wordt binnenkort voortgezet bij IDW. Deze bundel bundelt de originele reeks en is zeker de moeite waard.

 

 


KIRBY: THE KING OF COMICS

Mark Evanier was ooit de assistent van Jack "King" Kirby en een schrijver van enig formaat. In 2008 schreef hij een overzicht van het werk en de carrière van de legendarische tekenaar. Nu de 100ste geboortedag van de co-schepper van het halve Marvel-universum wordt gevierd brengt men een softcover van dit boek uit en voegt Evanier er nog het een en ander aan toe.

 

 

 


KIRBY 100

Na de dood van Jack Kirby in 1994 begon men bij Twomorrows het blad Kirby Collector. Na 23 jaar zou je verwachten dat men alles over de man heeft gezegd. In 2017 is het echter 100 jaar geleden en dus gooit men er nog een 100ste editie van dit blad tegenaan, waarin stripmakers hun favoriete Kirbyplaten zullen voorzien van kritieken. Leuk voor de verzamelaer. 

 

 

 


HARD BOILED EDITION 2

De kolderieke aktiecomic over een moordzuchtige cyborg van Frank Miller en Geoff Darrow uit de vroege jaren negentig wordt herdrukt. Met nieuwe inkleuring van Dave Stewart.  

 

 

 

 

 


BALSAMIC SKETCHBOOK

Giannis Milonogiannis is een van de indietekenaars dewelke de laatste paar jaar sterk aan de weg timmert. Met name de lezers van de serie Prophet zullen zijn werk kennen. Via Image brengt hij een goed gevuld schetsboek uit met vrij werk. Zeker een aanrader voor de liefhebber van goed tekenwerk.


 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.