Posted 08/05/2017 by Killian in Comics
 
 

Enkele Comicbookmakers brengen Bijzondere Hulde aan Will Eisner’s The Spirit


In 2017 is het 100 jaar geleden dat Will Eisner (1917-2005) werd geboren. De man geldt als een van de pioniers van de Amerikaanse stripwereld. Hij was een van de eerste stripmakers die vond dat comics zich konden meten met literatuur en zelf het goede voorbeeld gaf met titels als A Contract with God, The Building of The Plot: The Secret Story of The Protocols of the Elders of Zion. Deze lieten menselijke personages zien die voor morele dilemma's stonden of waren juist het toonbeeld van Eisners persoonlijke visie. Je zou het grafische literatuur mogen noemen of graphic novels. 

Ironisch genoeg kennen de meesten Eisners naam van The Spirit. Deze bovennatuurlijke detective maakte zijn debuut op 2 juni 1940 in de zondagbijlage van de krant. De strip zou van 1940 tot 1952 blijven verschijnen en op zijn hoogtepunt verspreid worden via 20 kranten in de VS en zo een lezerspubliek van 5 miljoen mensen tellen. Deze detective komt dit najaar weer tot leven op het Engelse Lakes International Comic Art Festival

Dit festival word gecureerd door Sean Phillips (Fatale, Kill or Be Killed) en hij heeft enkele kompanen gevraagd om  een bijdrage te leveren aan The Spirit of Eisner. Dit is een twaalf pagina's tellend krantje, in de stijl van de originele bijlage waarin The Spirit zijn debuut maakte, waarin ze korte Spirit-verhalen zullen publiceren. 

De comicbookmakers die meedoen zijn Sean Phillips en zijn vaste kompaan Ed Brubaker, Sergio Aragonés (MAD, Groo), John M. Burns (Nikolai Dante), Michael Cho, Graham Dury en Simon Thorp (VIZ), Jason Latour (Spider-Gwen), Brendan McCarthy, Peter Milligan (Skin, Rogan Gosh), Duncan Fegredo (Hellboy) en Jonathan Ross (The Revenger) en Seth (Palookaville). De cover is van Becky Cloonan (Demo, Conan the Barbarian). 

We kunnen ons zo voorstellen dat niet veel mensen naar dit festival zullen afreizen. De locatie is ergens ten westen van Leeds en probeer dat maar eens te vinden. Maar wees gerust. Als jij een exemplaar van The Spirit of Eisner wil hebben dan heb je geluk. De krantjes kunnen na afloop van het festival worden besteld waarna ze per post worden verstuurd. Het Lakes International Comic Art Festival vindt van 13 tot 15 oktober plaats in het Britse Kendal.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.