Posted 11/04/2017 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Juni 2017

Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van april 2017 voor aankopen in juni 2017 vind je hier: Previews april 2017

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).


BLACK EYED PEAS PRESENTS MASTERS OF THE SUN: THE ZOMBIE CHRONICLES

We schreven er al eens een artikeltje over. Het heeft Marvel behaagd om de eerste comic van will.i.am van de Black Eyed Peas uit te geven, een zombie/post-apocalyptisch verhaal met veel hip-hop. Dit is nu echt zo'n titel die je cadeau kunt doen aan iemand die anders niet zo snel een comic zou lezen…

 

 

 

 


THE MIGHTY THOR: HEROES RETURN OMNIBUS VOL.1

20 jaar geleden begonnen Dan Jurgens en John Romita Jr aan een nieuw hoofdstuk voor Marvel's dondergod. Het is ouderwetse actie in die mooie, machtige Marvel-manier. John Romita Jr. krijgt van Jurgens alle ruimte om lekker te tekenen. Bijna elk personage van naam komt voorbij in deze run. Veel fans noemen deze definitieve run uit de jaren 90 in één adem met die van Walt Simonson. Een mooi compliment…

 

 

 


 

ABSOLUTE THE AUTHORITY VOL.1

Met de snedige one-liners van Warren Ellis en de widescreenplaten van Bryan Hitch herdefinieerde The Authority aan het begin van de 21ste eeuw hoe superheldencomics eruit konden zien. Al was het uiteindelijk maar voor heel even. DC brengt deze WildStorm-comics nu uit in het grotere Absolute-formaat en stopt er meteen een nieuw verhaal van Ellis en Hitch bij!

 

 

 

 


JUSTICE LEAGUE BY GIFFEN & DEMATTEIS OMNIBUS VOL.1

Het is alweer dertig jaar geleden dat J.M DeMatteis en Keith Giffen samen met Kevin Maguire DC's Justice League opnieuw uitvonden. DeMatteis en Giffen komen nog steeds bij elkaar als duo. Een paar jaar terug bespraken we immers hun Justice League 3000. Deze bundel is het prille begin van hun samenwerking en liet zien dat een superheldencomic in de hoogtijdagen van de grim & gritty titels ook grappig kon en mocht zijn. Justice League International als superheldensitcom. En de cover is ontelbare keren geleend door collega tekenaars…

 

 

 


 

SHADE THE CHANGING GIRL VOL.1

Shade is de enige titel uit Gerard Ways Young Animal-imprint bij DC die ik nog niet heb gelezen. Het idee is dat een vrouwelijke alien een madness coat steelt en zich vervolgens uit de voeten maakt. Ze belandt op Aarde waar ze zich schuilhoudt in het lichaam van een onschuldig tienermeisje. Nu moet ze niet alleen de middelbare school zien te overleven, maar ook hopen dat de eigenaar van het jasje toevallig niet opduikt…

 

 

 

 


LOOSE ENDS

Jason Latour is tegenwoordig voor bekend als co-schepper van de comic Southern Bastards. Wat niet veel mensen meer weten is dat hij samen met Chris Brunner (Batman: Legends of the Dark Knight) en colorist Rico Renzi (Spider-Gwen, Squirrel Girl) al in 2011 een crimi -miniserie maakte voor Gauge Comics. Ze maakten hem nooit af.. tot nu. Natuurlijk bij Image Comics.

 

 

 


 

X-O MANOWAR VOL.1: SOLDIER

Soms is een citaat uit de Brainfreeze-review van de eerste issue voldoende:"Al geruime tijd is het Valiant-universum het toonvoorbeeld van hoe je een superheldenuniversum opstart en beheert en met hun plannen voor Aric het komende jaar lijken ze dit alleen maar te zullen perfectioneren. Ideaal instappunt, deze X-O Manowar #1." Boem! 

 

 

 

 


GRENDEL ARCHIVES

Ruim 25 jaar lang is het prille begin van Matt Wagners antiheld Grendel onbekend gebleven voor het grote publiek. Alleen de kapitaalkrachtige verzamelaars konden voor veel teveel geld de eerste issues betalen. Maar Dark Horse wist dat Brainfreeze een goed beluisterde podcast zou gaan maken, nam het zekere voor het onzekere en brengt nu een betaalbare Archives-editie uit. 

 

 

 

 


INHUMANS VS X-MEN

Inhumans en X-Men knokken tegen elkaar. De ene groep knokt voor het behoud van hun manier van leven en de andere groep vecht voor hun leven. Het leverde een event op dat… als ik zo praktisch iedere review mag geloven, nogal matig was. Het zal Marvel niet verhinderen om hier een bundel van uit te geven. Want hey, ergens is er iemand die dit leuk vindt…

 

 

 

 


CAPTAIN KIDD VOL.1

Mark Waid schreef zo'n beetje elke superheld die er ooit is bedacht. Je zou denken dat Waid droog staat. Fout! Captain Kidd is het verhaal van een man van middelbare leeftijd die zich kan veranderen in een tienersuperheld. Los van de gebruikelijke heldendaden gaat dit verhaal natuurlijk ook over de verlokking van de jeugd voor iemand die zijn beste tijd er lichamelijk op heeft zitten. Het tekenwerk van Wilfredo Torres is best aardig dus ik schrijf het op mijn lijstje. 


 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.