Posted 09/04/2017 by Gilles in Tv/Film
 
 

Top 10 Beste Power Rangers Seizoenen (Deel 2)

Elsa: Hmph. Aren't you a little old for this, Tommy?

 Tommy: I may be old, but I can still pull it off

Dankzij de recente reboot op het grote scherm zijn de Power Rangers van Saban weer brandend actueel. Deze Amerikaanse versie van de Japanse Super Sentai-superheldenseries ging in 1993 van start op Fox Kids en telt alweer 23 seizoenen. Voor ons bij Brainfreeze is dit tevens de ideale gelegenheid om onze geliefkoosde seizoenen uit meer dan 20 jaar Power Rangers-geschiedenis eens op een rijtje te zetten. In dit tweede deel tellen we af van de vijfde naar de eerste plaats. Het eerste deel vind je hier.


5. Mighty Morphin Power Rangers – Seizoen 2 (1994-1995)

Bronmateriaal

Gosei Sentai Dairanger en Kyoryu Sentai Zyuranger

Aantal episodes

52 (van de 155 MMPR-afleveringen)

Productie

Saban

Op de maan, in het paleis van Rita Repulsa kondigt een zware beving de komst aan van een nieuwkomer in het universum van de Power Rangers. Lord Zedd, die millennia terug de opdracht gaf aan Rita Repulsa om de Aarde te veroveren en Zordon te verslaan, verschijnt opeens in ons zonnestelsel. Ontevreden over de progressie van Rita en haar helpers neemt hij het heft in handen om zelf de Aarde over te nemen. Hij straft Rita door haar opnieuw in een vuilnisemmer doorheen de ruimte te sturen vooraleer hij zijn wrede plannen ten uitvoer brengt.

Zijn eerste monster Pirantishead bevriest al gauw vier Dino Zords en neemt de controle over van de Tyrannosaurus- en de Dragonzord. De Rangers staan met Lord Zedd en zijn monsters tegenover een dreiging van een niveau dat ze voorheen nog niet hebben meegemaakt. Gelukkig heeft Zordon geanticipeerd op de terugkeer van deze gevaarlijke vijand door nieuwe Zords te ontwikkelen, de Thunderzords. De opdracht van de Rangers bestaat er nu in om de controle over hun oude Zords terug te krijgen zodat deze omgevormd kunnen worden tot de nieuwe. Na een heus avontuur slagen de Rangers in dit opzet en ze verslaan Pirantishead met de Thunder Megazord. Lord Zedd is van geen kleintje vervaard en richt zijn pijlen voornamelijk op Tommy en zijn Groene Ranger-krachten. Tommy is na de gebeurtenissen in seizoen één drastisch verzwakt en is daarom de makkelijkste prooi om het team te verkleinen. Na een tijd verliest het team hun Groene Ranger voorgoed, maar dat is buiten de inventiviteit van Zordon en Alpha gerekend. Samen smeden ze heimelijk plannen om het team opnieuw te versterken met een zesde Ranger. Tommy wordt gerekruteerd om het opnieuw tegen de kwade krachten op te nemen maar ditmaal met compleet nieuwe krachten. Als Witte Ranger keert hij terug als teamleider met behulp van zijn sprekende zwaard Saba.

Jason, Zack en Trini worden gekozen om Angel Grove te vertegenwoordigen op het tienercomité voor wereldvrede te Zwitserland. Ze zijn alle drie zeer verheugd om te mogen gaan, maar dit brengt ook mee dat ze hun taak als Power Rangers moeten opgeven. Gelukkig weten de andere Rangers en Zordon gauw de ideale vervangers te vinden. Adam, Rocky en Aisha kennen de identiteit van het huidige team al, omdat ze voorheen al avonturen hebben beleefd met hen. De laatste missie van het oude team bestaat eruit om het Sword of Light te vinden om de krachten van de verlatende teamleden te transfereren naar hun vervangers… Met drie nieuwe gezichten staan er weer heel wat avonturen te wachten.

Rita Repulsa keert, zoals ze in het begin van het seizoen beloofde, terug om haar positie als leidster te heroveren. Ze laat Finster een liefdesdrank voor Zedd bereiden waarmee ze hem overtuigd om met haar te trouwen. Nu Rita en Zedd hun krachten weten te bundelen wordt het nog gevaarlijker voor de Rangers…

Memorabele momenten

 • Lord Zedd verschijnt op de maan (The Mutiny Part I). 
 • De Rangers maken voor het eerst gebruik van de Thunder Zords (The Mutiny Part III). 
 • Tommy verliest zijn Groene Ranger-krachten voorgoed (Green No More Part I en Part II).
 • De Witte Ranger maakt zijn debuut (White Light Part I en Part II).
 • Rocky, Aisha en Adam verschijnen in Angel Grove. Ze ontdekken daar de identiteit van de Power Rangers (The Ninja Encounter Part I, Part II en Part III). 
 • Jason, Trini en Zack gaan naar een conferentie voor de wereldvrede in Zwitserland, Rocky Aisha en Adam worden hun vervangers (The Power Transfor Part I en Part II). 
 • Rita Repulsa keert terug met snode plannen… (The Wedding Part I, Part II en Part III). 
 • Wit vs groen… (Return of the Green Ranger Part I, Part III en Part III). 

Trivia

 • In de episodes tussen White Light en de komst van Adam, Rocky en Aisha werd er een beroep gedaan op stemacteurs om de scènes met de gemorfte Rangers Zack, Jason en Trini in te blikken. De desbetreffende acteurs hadden namelijk al onenigheid bij Saban vooraleer deze episodes in eindproductie gingen. Het ging om een loonkwestie..
 • In het bronmateriaal uit Dairanger dat voor de actiescènes gebruikt werdis de Witte Ranger (Kibaranger) nog een een kind. Dit verklaart de soms overdreven enthousiaste bewegingen van de Witte Ranger wanneer hij bijvoorbeeld in zijn Tiger Zord zit of tegen Saba praat.

Rangers

Jason Lee Scott (acteur Austin St. John) – Red Ranger

Zack Taylor (acteur Walter Emmanuel Jones) – Black Ranger

Trini Kwan (actrice Thuy Trang) – Yellow Ranger

Kimberly Hart (actrice Amy Jo Johnson) Pink Ranger

Billy Cranston (acteur David Yost) – Blue Ranger

Tommy Oliver (acteur Jason David Frank) – Green Ranger/White Ranger

Rocky Desantos (acteur Steve Cardenas) – Red Ranger II

Adam Park (acteur Johnny Yong Bosch) – Black Ranger II

Aisha Campbell (actrice Karan Ashley) – Yellow Ranger II

 


4. Power Rangers Time Force – Seizoen 9 (2001)

Bronmateriaal

Mirai Sentai Timeranger

Aantal episodes

40

Productie

Saban

In het jaar 3000 wordt de wereld beschermd door een organisatie genaamd Time Force. Een van de laatste criminelen op Aarde, de mutant Ransik, wordt door Alex aangehouden. Ransik zijn snode plan bestaat er uit om naar het verleden te reizen en de wereld daar te veroveren.  Alex is een Rode Power Ranger die voor Time Force werkt. Na zijn aanhouding en proces wordt Ransik naar de gevangenis gebracht door Time Force-agenten Jen, Katie, Lucas en Trip. Ransik's dochter Nadira en bondgenoot Frax ondernemen een poging om hem te bevrijden en slagen in hun opzet. Alex komt echter tussen, maar ditmaal loopt het minder goed af voor hem. Dodelijk gewond laten Ransik en de zijnen de Rode Ranger achter en maken ze een succesvolle tijdsprong naar het verleden, dit gewapend met een heel leger genetisch bevroren mutanten.

Alex laat zijn teamgenoten zweren om Ransik zijn plannen te dwarsbomen. Om deze taak te volbrengen steelt het viertal vijf Chrono Morphers en een tijdschip en volgen ze de criminele mutant naar het jaar 2001. Daar ontdekken ze dat de morphers niet werken zonder dat iemand gebruik maakt van de Rode Chrono Morpher, dat op zijn beurt enkel werkt bij iemand wiens DNA zeer dicht aansluit bij dat van Alex. Bij toeval lopen de Rangers Wes tegen het lijf, een voorvader van Alex, en ze lijven hem in als nieuwe Red Time Force Ranger. Al vanaf het eerste gevecht wordt duidelijk dat ze een sterk Power Rangers-team vormen, al loopt het niet altijd van een leien dakje in de groep. Vooral de relatie tussen Wes en Jen, de vriendin van de gevallen Alex, verloopt nogal moeilijk.

Bij toeval ontdekt een groep archeologen een mysterieuze doos, ze weten niet dat het de Quantum Morpher bevat die ooit verloren is gegaan in de tijd. Zowel Ransik als de Rangers zijn zich echter wel bewust van de inhoud en de kracht van de vondst. Er ontstaat een strubbeling om de morpher te bemachtigen, die uiteindelijk in de handen valt van Eric. Eric is een lid van de Silver Guardians, de politie-eenheid van de stad dat onder leiding staat van meneer Collins, de vader van Wes. Eric is ook een oude rivaal van Wes, dus slaagt hij er niet in om hem te overtuigen om de morpher van hem terug te krijgen. Eric besluit de morpher te gebruiken om de Quantum Ranger te worden. De eigenwijze Eric daagt de Rangers uit om de Quantumkrachten van hem terug te winnen, waar ze niet in slagen. Niettemin leert hij al gauw dat zijn nieuwe kracht een hoop verantwoordelijkheid met zich meebrengt en begint hij de Silver Guardians te leiden als de Quantum Ranger.

Op zeker moment krijgen de Rangers hulp van een onverwachte bondgenoot in de vorm van de Time Shadow Megazord. Deze helper blijkt Alex te zijn, die dankzij de veranderingen in de tijdlijn (als gevolg van de tijdreis van de Rangers) de confrontatie met Ransik overleefd heeft. Zijn doel bestaat er in om de originele tijdlijn te herstellen. Wes geeft zijn morpher af aan de originele eigenaar zodat hij opnieuw de leiding van het team op zich kan nemen. Alex blijkt echter niet dezelfde te zijn als diegene die omkwam in de toekomst. De Rangers beseffen dat Wes de werkelijke Rode Ranger van hun team is en zorgen ervoor dat hij zijn morpher terugkrijgt…

Memorabele momenten

 • Alex stert in de armen van zijn verloofde Jen (Force From the Future Part I).
 • Wes vervoegt het team (Force From the Future Part II).
 • Eric wordt de Quantum Ranger (The Quantum Quest). 
 • Alex verschijnt in het jaar 2001 (Dawn of Destiny). 
 • Wes is de echte leider volgens het team… (Destiny Defeated).

Trivia

 • Alex is de eerste Rode Ranger die gewelddadig sterft in de strijd in de serie. Dankzij de verandering in de geschiedenis wanneer de Time Force Rangers naar 2001 reizen overleeft hij echter in de nieuwe tijdlijn zijn dood. 
 • De aflevering Circuit Unsure is opgedragen aan de herinnering van Thuy Trang, die in 2001 omkwam in een auto-ongeluk. Zij was de originele Gele Mighty Morphin Power Ranger.

Rangers 

Jen Scotts (actrice Erin Cahill) – Pink Time Force Ranger

Wes Collins (acteur Jason Faunt) – Red Time Force Ranger

Lucas Kendall (acteur Micheal Copon)  – Blue Time Force Ranger

Katie Walker (actrice Deborah Estelle Phillips) – Yellow Time Force Ranger

Trip (acteur Kevin Kleinberg) – Green Time Force Ranger

Eric Myers (acteur Daniel Southworth) – Quantum Ranger


3. Power Rangers SPD – Seizoen 13 (2005)

Bronmateriaal

Tokusou Sentai Dekaranger

Aantal episodes

38

Productie

Disney + Saban Entertainment

Dit seizoen speelt zich af in het jaar 2025. Op Aarde leven er buitenaardse wezens in vrede met de mensheid. Om deze grote populatie vreedzaam te houden werkt er nu ook op onze planeet een afdeling van SPD (Space Patrol Delta), een interplanetaire politie-eenheid . Naast gewone agenten leidt deze organisatie ook Power Rangers op, om de gevaarlijkste criminelen te arresteren. Deze verantwoordelijkheid valt te beurt aan commandant Anubis Cruger – kortweg Doggie. Cruger is de laatste overlevende van Sirius, de planeet waarop SPD is gesticht. Sirius is vernietigd door het Troobiaanse rijk, onder leiding van Gruumm. Nu heeft deze laatste zijn aandacht gevestigd op onze Aarde…

Wanneer het neusje van de zalm van de agenten van SPD mysterieus verdwijnen, de zogenaamde A-Squad, moet Cruger zijn vertrouwen stellen in het reserveteam om het tegen Gruumm en zijn volgers op te nemen. De A-Squad bestaat uit de beste rekruten ooit opgeleid door SPD, als Power Rangers beschikken ze over een sterk arsenaal aan wapens en uiteraard een krachtige Megazord. Zonder hen staat de B-Squad een zeer moeilijke taak te wachten. Omdat de B-Squad twee leden mist kiest Doggie twee dieven – vanwege hun uitzonderlijke capaciteiten – om de drie reeds gevestigde leden te vervoegen.  Nieuwkomer Jack krijgt zelfs de rode morpher en wordt hiermee dusdanig de leider van het team, wat totaal niet naar de zin is van de Blauwe Ranger Sky die vindt dat hij deze positie verdient… Niettegenstaande deze onenigheid moeten de Rangers toch samenwerken als ze een kans willen maken tegen het Troobiaanse Rijk.

Omdat de aanvallen van Gruumm en zijn criminelen steeds driester worden besluit Doggie dat het tijd wordt om opnieuw veldwerk te verrichten als Power Ranger. Als Shadow Ranger vervoegt hij het team… Wanneer er uit de toekomst nog een Ranger opduikt is het team (min of meer) compleet. De Rangers slaan iedere aanval van Gruumm en andere criminelen, zoals Broodwing, af, tot de A-Squad weer opduikt…

Memorabele momenten

 • De B-Squad wordt gevormd (Beginnings Part I en Part II). 
 • Doggie Cruger wordt voor het eerst de Shadow Ranger en neemt het op tegen honderd Krybots (Shadow Part II).
 • We ontmoeten (of leren hem beter kennen), Boom als Oranje Ranger in een droom… (Boom).
 • Introductie van Omega Ranger (Messenger Part II). 
 • Het verhaal van Sky… (Reflection Part I en Part II). 
 • De introductie van de upgrade S.W.A.T.-mode (S.W.A.T. Part I en Part II). 
 • De finale (Endings Part I en Part II). 

Trivia

 • De leidster van de A-Squad, Charlie, was de eerste vrouwelijke Rode Ranger (maar niet de laatste).
 • Voor de pakken van de A-Squad werden de helmen uit een ouder seizoen hergebruikt. Om precies te zijn, het gaat om de helmen uit Power Rangers in Space.
 • Ook voor andere scènes werden oude pakken nogmaals gebruikt. De vader van Sky was een Rode Ranger met een outfit die verdacht veel lijkt op dat van Power Rangers Time Force.
 • In de crossover Wormhole neemt het SPD B-Squad, de Shadow Ranger en de Power Rangers Dino Thunder het samen op tegen de krachten van Gruumm. Jason David Frank verscheen echter niet in deze aflevering, wat een grote teleurstelling was voor de fanbase. De drie basis-Dino Rangers verschenen daarvoor al in de aflevering History.

Rangers 

Jack Landors (acteur Brandon Jay McLaren) – SPD Red Ranger

Schuyler "Sky" Tate (acteur Chris Violette) – SPD Blue Ranger

Bridge Carson (acteur Matt Austin) – SPD Green Ranger

Elisabeth "Z" Delgado (actrice Monica May) – SPD Yellow Ranger

Sydney "Syd" Drew (actrice Alycia Purrott) – SPD Pink Ranger

Anubis "Doggie" Cruger (acteur John Tui) – SPD Shadow Ranger

Sam (stemacteur Brett Stewart) – SPD Omega Ranger


2. Power Rangers In Space – Seizoen 6 (1998)

Bronmateriaal

Denji Sentai Megaranger

Aantal episodes

43

Productie

Saban

Nadat Divatox er in is geslaagd om de Turbo Chamber (alias de Power Chamber) te vernietigen en de Power Rangers Turbo van hun krachten te beroven wordt de boosaardige pirate opgeroepen door een nog groter gevaar. Dark Specter, een gigantisch ruimtemonster, heeft met zijn leger een aanval uitgevoerd op Eltar (de thuisplaneet van Zordon). Hij heeft daar de originele mentor van de Power Rangers gekidnapt om hem van zijn krachten te beroven.

Dark Specter heeft al de actieve schurken uitgenodigd om zijn overwinning te vieren en om hen samen te brengen in een alliantie. Onder de genodigden herkennen we figuren als Rita, Lord Zedd, King Mondo en Master Vile. Het feest wordt echter verstoord door de aanwezigheid van een mysterieuze figuur, die een Rode Ranger blijkt te zijn.

Op Aarde besluiten de voormalige Turbo Rangers om Zordon te redden, met of zonder krachten. Alpha 6 gaat met de Rangers (TJ, Carlos, Ashley en Cassie) mee, maar de jonge Justin blijft thuis bij zijn vader. Per toeval komen zij terecht op het Astro Megaship, het ruimteschip van de mysterieuze Rode Ranger. Hij stelt zich voor als Andros, een inwoner van de planeet KO-35. Hij is ook op missie om Zordon te redden, maar weigert aanvankelijk de hulp van TJ en co. Wanneer de, door Dark Specter gestuurde, boosaardige Astronema  samen met haar hulpjes de Quantrons opduikt, is hij toch genoodzaakt samen te werken met zijn nieuwe lotgenoten. Andros bezorgt de Rangers elk een Astro Morpher en neemt het samen met hen op tegen hun nieuwe tegenstanders.

De Rangers proberen gedurende het volledige seizoen Zordon terug te vinden, en tegelijkertijd de aanvallen van Astronema op Aarde af te slaan. Een aantal keer komen ze zeer dicht in de buurt bij Zordon, maar komen ze op het nippertje te laat. Naast zijn missie gaat Andros ook op zoek naar zijn zusje dat jaren geleden op zeer jonge leeftijd ontvoerd werd. Dat zorgt voor een verrassende extra verhaallijn. Wanneer Andros zijn beste vriend Zhane gewekt wordt uit de cryoslaap die hem in leven hield, is het team compleet. Zhane herneemt zijn rol als Silver Ranger, deze zilveren Ranger zou de krachtigste Ranger in het heelal zijn, en voegt zich als zesde bij het team. Wanneer de Psycho Rangers ten tonele verschijnen staan de Space Rangers voor hun grootste uitdaging ooit. Het vergt heel wat samenwerking en vernuftigheid om het tegen hen op te nemen.

Alles komt tot een hoogtepunt in de tweedelige finale, waarin Dark Specter de schurken onder zijn bewind de opdracht heeft om het volledige universum aan te vallen. Al de actieve helden zoals de Phantom Ranger, Zeo Ranger Gold en de Alien Rangers worden overrompeld door de alliantie. Hoe moet men het opnemen tegen zo’n overweldigende meerderheid? Ligt de oplossing voor de hand of moeten er zware beslissingen genomen worden? 

Memorabele momenten

 • De seizoenspremière waarin we kennismaken met Andros, de ex-Turbo Rangers hun ruimtereis starten en Dark Specter een banket organiseert voor al het actieve kwaad (From Out of Nowhere Part I en Part II). 
 • Astronema laat de Teenage Mutant Ninja Turtles voor haar werken (Shell Shocked).
 • Andros herinnert zich wie zijn zus heeft ontvoerd (Flashes of Darkonda).
 • Turbo Ranger Justin doet een team-up met de Space Rangers (True Blue to the Rescue). 
 • Zhane maakt zijn debuut (Survival of the Silver). 
 • Adam Park helpt Carlos om zijn zelfvertrouwen te herstellen. In deze episode zien we de tweede Zwarte Mighty Morphin Power Ranger terug in actie! (Always a Chance).
 • De finale van dit, en al de voorgaande seizoenen. (Countdown to Destruction Part I en Part II).

 

Trivia

 • Power Rangers In Space is het laatste seizoen van het zogenaamde Zordon era. Na dit seizoen wordt het de gewoonte om telkens de volledige cast te vervangen. 
 • Toen er met de preproductie van dit seizoen werd gestart werd er foutief aangenomen dat het Sentai-bronmateriaal zich in de ruimte afspeelde. Dit is de reden waarom de Rangers constant reizen tussen de Aarde en het heelal. 
 • De vierde aflevering Shell Shocked, is een crossover met het geflopte live-action Teenage Mutant Ninja Turtles: The Next Mutation

Rangers

Andros (acteur Christopher Khayman Lee) – Red Space Ranger

Theodore Jay "TJ" Jarvis Johnson (acteur Selwyn Ward) – Blue Space Ranger

Carlos Vallerte (acteur Roger Velasco) – Black Space Ranger

Ashley Hammond (actrice Tracy Lynn Cruz) – Yellow Space Ranger

Cassie Chan (actrice Patricia Ja Lee) – Pink Space Ranger

Zhane (acteur Justin Nimmo) – Silver Space Ranger

 


1. Mighty Morphin Power Rangers – Seizoen 1 (1993-1994)

Bronmateriaal

Kyoryu Sentai Zyuranger

Aantal episodes

60 (van de 155 MMPR-afleveringen)

Productie

Saban

Meer dan tien millennia geleden vocht Zordon, een wijze krijgsheer annex tovenaar van de planeet Eltar, tegen de krachten van het kwade. Gedurende een lange oorlog sloeg een van zijn voornaamste tegenstanders er in om hem in een tijdslus gevangen te zetten. Deze boosaardige heks, Rita Repulsa, werd op haar beurt opgesloten in een vuilniscontainer op de maan door Zordon. Omdat hij in zijn huidige toestand niet langer is staat was om naar zijn thuisplaneet te reizen besloot hij op Aarde, de plaats van zijn laatste confrontatie met Rita en haar luitenants, te blijven en er zijn basis te bouwen voor het geval Repulsa ooit zou ontsnappen.

In het jaar 1993 vinden twee astronauten per toeval de vuilniscontainer waarin Rita, Goldar, Baboo, Squatt en Finster opgesloten zitten en besluiten het te openen. Eenmaal bevrijd besluit de boosaardige tovenares om de dichtstbijzijnde planeet te veroveren… De Aarde.

Gealarmeerd door de ontsnapping besluit Zordon samen met zijn robotassistent Alpha 5 vijf tieners uit Angel Grove te rekruteren. Hij bezorgt ze na een verhelderende uitleg elk een krachtmunt (Power Coin) die zich bevindt in een object dat hij omschrijft als “morpher”. Aanvankelijk reageren de vijf jongelingen – Jason, Zack, Trini, Kimberly en Billy – eerder vol ongeloof. Al gauw worden ze geconfronteerd met door Finster uit klei geconstrueerde hulpjes genaamd Putties. Gedurende dit gevecht raken ze in de problemen, de enige uitweg die ze nog hebben is het gebruiken van de pas gekregen morphers. Nadat het vijftal voor de eerste keer getransformeerd is tot het eerste team Power Rangers, teleporteert Alpha hen naar het centrum van de stad waar Goldar net een aanval onderneemt. Na een heftig gevecht waarin ook de Megazord voor het eerst gevormd wordt uit de Dino Zord-voertuigen blaast Goldar de aftocht en kunnen de Rangers hun eerste overwinning op hun palmares schrijven.

Rita onderneemt heel wat pogingen om de Power Rangers te verslaan, denk maar aan het sturen van een monsterlijk varken – Pudgy Pig – om de hele voedselvoorraad ter wereld te verorberen of op Zack z’n verjaardag een Knasty Knight op hem afsturen. Op zeker moment wordt het voor haar toch tijd om de troefkaart in te zetten. Rita vindt in Tommy Oliver de geschikte kandidaat om zelf een Power Ranger te maken met haar zesde munt. Deze Groene Ranger maakt het leven van het team zuur. Hij slaagt er in om Zordon tijdelijk uit te schakelen door het Command Center, zijn basis binnen te dringen. Verder wordt ook Jason, de rode Ranger door hem ontvoerd, en vernietigt hij op een haar na de Megazord samen met Goldar en Scorpina. Gelukkig wordt de vloek die Rita over Tommy gesproken heeft verbroken en voegt hij zich bij het team. Versterkt met een zesde Ranger en heel wat nieuwe mogelijkheden – zoals diens Dragonzord in Battle Mode – gaat de strijd met Rita verder.

De Groene Ranger blijkt meermaals een doorn in het oog van Repulsa te zijn. Om hem voorgoed uit te schakelen gebruikt ze een groene kaars gemaakt met speciale was. Tommy heeft deze was ooit aangeraakt toen hij nog onder Rita’s invloed was. Deze kaars is nu in staat om de krachten van de Groene Ranger te laten verdwijnen naarmate hij opbrandt. De Rangers slagen er niet in om de kaars te vernietigen vooraleer hhet ding Tommy z’n krachten volledig heeft ontnomen. Om de mogelijkheden van de Groene Ranger niet te verliezen geeft Tommy zijn krachtmunt door aan Jason. Nu beschikt de Rode Ranger over de Dragonzord en de wapens van Tommy.

De afwezigheid van de Groene Ranger duurt een tijd, maar is niet permanent. Als Rita de ouders van de kinderen van Angel Grove ontvoert dwingt ze het team om hun krachtmunten aan Goldar te geven in ruil voor hun veilige terugkeer. Goldar houdt natuurlijk dat woord niet, en het verslagen Rangerteam druipt af. Terneergeslagen komt Jason tot de conclusie dat ze enkel nog over een krachtloze zesde munt beschikken. Tommy wordt opnieuw gevraagd om te helpen. Zordon besluit om zijn persoonlijke kracht te gebruiken om Tommy tijdelijk opnieuw te laten morphen. Tommy herovert de krachtmunten en vervoegt zich opnieuw bij het team, zij het met tijdelijke krachten…

Memorabele momenten

 • Rita ontsnapt uit haar container, Zordon rekruteert de eerste vijf Power Rangers en ze ondernemen hun eerste confrontatie met de krachten van het kwade (Day of the Dumpster).
 • Zordon bezorgt de Rangers hun individuele wapens (Teamwork).
 • De Rangers moeten het opnemen tegen de Groene Ranger. (Green With Evil Part I t.e.m. V).
 • Jason en Tommy leren hoe ze het beste samenwerken. Dit doen ze door wapens te zoeken om Rita’s Super Putties te verslaan. Hier maken ze tevens kennis van Titanus, een zord in de vorm van een brachiosaurus (Gung Ho!).
 • De krachten van de Groene Ranger verdwijnen wanneer Rita haar vervloekte kaars gebruikt (The Green Candle Part I en Part II).
 • Jason gebruikt voor het eerst de groene krachtmunt die hem voorziet van het schild van de Groene Ranger en zijn Dragon Dagger (Birds of a Feather).
 • Tommy keert terug… (Return of an Old Friend Part I en Part II).
 • Tommy leent zijn schild aan Zack (An Oyster Stew).

Trivia

 • Saban heeft de serie Power Rangers ontwikkeld omdat het Japanse concept ook voor de Amerikaanse en bij uitbreiding de westerse markt een goed idee was, maar de Aziatische acteurs en thema’s een te hoge drempel waren. Daarom werd besloten om origineel beeldmateriaal te mixen met materiaal gemaakt op Amerikaanse bodem.
 • In de Japanse Sentai-serie – Kyoryu Sentai Zyuranger – die als basis diende voor Mighty Morphin Power Rangers werd de Gele Ranger gespeeld door een man, op de koop toe was de voornaam van het personage “Boi”.
 • De populariteit van Mighty Morphin Power Rangers was zo groot dat Saban meer afleveringen wilde dan de origineel geplande veertig. Omdat het Zyuranger-beeldmateriaal echter quasi opgebruikt was werd er een regeling getroffen met de Japanse firma Toei om nieuwe scènes te maken speciaal voor Power Rangers. Deze beelden worden Zyu2 genoemd.
 • Thuy Trang, die de Gele Ranger Trini Kwan speelde, kwam op drie september 2001 om in een auto-ongeval.
 • Walter Emanuel Jones, de zwarte Ranger, verloor op vierjarige leeftijd een vinger aan zijn linkerhand.
 • Jason David Frank, de Groene Ranger, deed oorspronkelijk auditie voor de rol van Jason Lee Scott, de Rode Ranger. Deze rol ging uiteindelijk naar Austin St. John.
 • Nadat de Groene Ranger uit de serie geschreven werd in The Green Candle was het de bedoeling dat Jason David Frank de hoofdrol zou spelen in VR Troopers. Een andere serie met Japans beeldmateriaal door Saban. Er werd zelfs een pilot opgenomen met hem, maar aangezien de populariteit van zijn Ranger zo groot was werd besloten hem opnieuw in Power Rangers te schrijven. Hij zou uiteindelijk de meest bekende (en terugkerende) Power Rangers-acteur van ze allemaal worden.

Rangers

Jason Lee Scott (acteur Austin St. Johnn) – Red Ranger

Zack Taylor (acteur Walter Emmanuel Jones)- Black Ranger

Trini Kwan (actrice Thuy Trang)- Yellow Ranger

Kimberly Hart (actrice Amy Jo Johnson) – Pink Ranger

Billy Cranston (acteur  David Yost) – Blue Ranger

Tommy Oliver (acteur Jason David Frank) – Green Ranger


 

Comments

comments


Gilles

 
avatar