Posted 08/04/2017 by Gilles in Tv/Film
 
 

Top 10 Beste Power Rangers Seizoenen (Deel 1)


They've got a power and a force that you've never seen before!

Dankzij de recente reboot op het grote scherm zijn de Power Rangers van Saban weer brandend actueel. Deze Amerikaanse versie van de Japanse Super Sentai-superheldenseries ging in 1993 van start op Fox Kids en telt alweer 23 seizoenen. Voor ons bij Brainfreeze is dit tevens de ideale gelegenheid om onze geliefkoosde seizoenen uit meer dan 20 jaar Power Rangers-geschiedenis eens op een rijtje te zetten. In dit eerste deel tellen we af van de tiende naar de zesde plaats.


10. Mighty Morphin Power Rangers – Seizoen 3 (1995-1996)

Bronmateriaal

Ninja Sentai Kakuranger (+ elementen van Kyoru Sentai Zyuranger en Gosei Sentai Dairanger)

Aantal episodes

43 (van de 155 MMPR-afleveringen)

Productie

Saban

Het derde seizoen van The Mighty Morphin Power Rangers, en het derde seizoen van de franchise tout court, gaat verder daar waar het tweede seizoen eindigde. De Rangers en hun mentor Zordon nemen het nog steeds op tegen de kwaadaardige Rita Repulsa en Lord Zedd die in het tweede seizoen hun krachten hebben gebundeld. Voor dit derde seizoen werd er beeldmateriaal gebruikt van het Japanse Ninja Sentai Kakuranger, maar toch blijven het de Rangers die we tot op heden steeds hebben gezien. De seizoenspremière bestaat uit een drie afleveringen tellende crossover met Masked Rider. In die periode wilden Saban en Bandai het succes van Power Rangers herhalen door nieuwe series te starten, een hiervan was de voorgenoemde Masked Rider dat bronmateriaal haalde uit het Japanse Kamen Rider Black RX. Deze serie werd een commerciële flop en werd al na één seizoen afgevoerd.

Rita Repulsa blijkt er nog een hele familie op na te houden. Rito Revolto, Rita’s broer, duikt ineens uit het niets op om zijn zus een laat huwelijkscadeau te geven bestaande op een troep Tenga Warriors (vogelachtige monsters die de eerdere Putties vervangen). Samen met een aantal monsters uit vroegere afleveringen slaagt Rito er in om de Thunder Zords van de Rangers te vernietigen. Ook de krachtmunten (Power Coins) van de Rangers komen er niet onbeschadigd uit, waardoor ze hun krachten kwijt zijn. Ze moeten op zoek naar een nieuwe bron van energie wat hen naar The Desert of Despair brengt, de locatie waar Zordon de eerste krachtmunten vond. Daar vindt het team een mysterieuze tempel, waar ze kennis maken met de maker van de krachtmunten, Ninjor! Hij is een eeuwenoude krijger die zijn energie baseert op de kracht van ninjetti. Hij voorziet het zestal niet alleen van nieuwe munten maar geeft hen ook gloednieuwe Zords, de Ninja Zords. Als toemaatje geeft hij hen een extra kracht, die elke Ranger in staat stelt een ninja te worden. Later in dit seizoen worden er nog andere Zords ontdekt, de machtige Shogun Zords.

Het nieuwe meisje in Angel Grove, de Australische gymnaste Katherine Hillard (kortweg Kat), trekt de aandacht van Rita Repulsa . Rita besluit een vloek uit te spreken over haar waardoor ze een willoze slaaf wordt van het kwade. Kat is achter niet de eerste de beste en na veel vijven en zessen slaagt ze er in om weerstand te bieden. Kimberly Hart krijgt de kans van haar leven, een Franse coach biedt haar de mogelijkheid aan om haar te trainen. Kim besluit haar Power Coin aan Kat toe te vertrouwen, waarmee het team nu een nieuwe Roze Ranger heeft. Wanneer de vader van Rita ineens opduikt is het hek helemaal van de dam…

Memorabele momenten

 • De Rangers werken samen met Masked Rider (A Friend in Need Part I t.e.m. III)
 • Rito Revolto duikt op en verslaat de Rangers. Hierna moeten ze op zoek naar een nieuwe krachtbron (Ninja Quest Part I t.e.m. Part IV).
 • Ontmoet Katherine Hillard (A Ranger Catastrophe Part I en Part II).
 • Finster ontdekt The Shogun Zords en Kat steelt de krachtmunt van Kimberly (Changing of the Zords).
 • Kimberly geeft de fakkel door aan Kat (A Different Shade of Pink Part I t.e.m. Part III).
 • Master Vile, de vader van Rita en Rito verschijnt voor het eerst (Master Vile and the Metallic Armor Part I t.e.m. Part III).
 • De Rangers worden opnieuw kinderen (Rangers in Reverse).
 • De Alien Rangers van Aquitar komen ter hulp (Alien Rangers of Aquitar Part I en Part II).

Trivia

 • Na het vertrek van Kimberly, is Billy de enige van de vijf originele Rangers die zich nog in het team bevindt.
 • De tiendelige miniserie Alien Rangers hoort bij seizoen drie. Er heerst nog steeds een misconceptie dat Mighty Morphin Alien Rangers een apart miniseizoen is.
 • Het ninjathema werd voor dit seizoen al gebruikt in Mighty Morphin Power Rangers The Movie (1995), dewelke losstaat van de serie.
 • De pakken van de Tenga-krijgers zijn voordien al gebruikt in de film van 1995 waarin ze Tengu genoemd werden.

Rangers

Billy Cranston (acteur David Yost) – Blue Ranger

Kimberly Hart (actrice Amy Jo Johnson) – Pink Ranger I

Tommy Oliver (actrice David Jason Frank) – White Ranger

Rocky Desantos (acteur Steve Cardenas) – Red Ranger II

Adam Park (acteur Johnny Yong Bosch) – Black Ranger II

Aisha Campbell (actrice Karan Ashley)  – Yellow Ranger II

Katherine "Kat" Hillard (actrice Catherine Sutherland)  – Pink Ranger II

Delphine (actrice Raija Baroudi) – White Aquitian Ranger

Aurico (acteur David Bacon) – Red Aquitian Ranger

Cestro  (acteur Karim Prince) – Blue Aquitian Ranger

Tideus (acteur Jim Gray) – Yellow Aquitian Ranger

Corcus (acteur Alan Palmer) – Black Aquitian Ranger


9. Power Rangers RPM – Seizoen 17 (2009)

Bronmateriaal

Engine Sentai Go-Onger

Aantal episodes

32

Productie

Disney + Saban Entertainment

In de nabije toekomst is de wereld, in een periode van ongeveer drie jaar tijd, overgenomen door het computervirus Venjix. Quasi alle computers op Aarde zijn besmet met Venjix, wat het in staat stelt om robots (Grinders) te maken en alle communicatie te onderscheppen. Slechts één gebied is ongeïnfecteerd gebleven, de gekoepelde stad Corinth. Buiten Corinth is quasi heel de wereld tot een woest landschap herschapen waarin de laatste mensen proberen te overleven. Onder hen vinden we Dillon die schijnbaar doelloos rondreist en uiteindelijk, samen met zijn kompaan Ziggy, tegen wil en dank in Corinth het beloofde land vindt. Dankzij een samenloop van omstandigheden wordt Dillon de nieuwe zwarte Ranger die de drie reeds gevestigde Rangers helpt om de kwade Venjix te bestrijden. Later in het seizoen wordt ook Ziggy een Ranger, als groene Ranger zorgt hij voor de komische nooit in het team. Heel het seizoen bestaat uit het beschermen van de laatste stad ter wereld en het bestrijden van Venjix. Dit alles wordt doorspekt met het achtergrondverhaal van het ontstaan van deze mysterieuze antagonist. Ook het verleden van de aan geheugenverlies lijdende Dillon wordt gaandeweg steeds minder troebel…

Memorabele momenten

 • Ziggy wordt de groene Ranger (Go for Green).
 • Het achtergrondverhaal van mentor Doctor K (Doctor K).
 • Dillon confronteert Tenaya 7 met het feit dat ze zijn zus is (Key to the past).
 • Het eindgevecht met Venjix (Danger and Destiny Part II).

Trivia

 • Er is opvallend veel inspiratie gehaald uit Mad Max en Terminator voor dit seizoen.
 • Dit seizoen speelt zich af in een ander universum dan de andere Power Rangers-reeksen.
 • Power Rangers RPM is het laatste seizoen van de serie dat door Disney werd gedistribueerd. Ware het niet dat Haim Saban de rechten op de franchise terugkocht in 2010 was dit het laatste seizoen geweest tout court, want bij Disney wilden ze een volledige stop.
 • Rose McIver, de gele RPM Ranger (Summer Landsdown), ken je misschien ook als Liv Moore in de The CW-serie iZombie.
 • Eka Darville, de rode RPM Ranger (Scott Truman), ken je dan weer van zijn rol in de Marvel/Netflix-serie Jessica Jones
 • Johnny Yong Bosch werd gevraagd om zijn rol van Adam Park, de tweede Zwarte Ranger, te hernemen in dit seizoen. Omdat hij dit heeft geweigerd is het nog steeds niet geweten hoe zijn personage in dit seizoen zou passen.

Rangers

Scott Truman (acteur Eka Darville) – RPM Red Ranger

Flynn McAllistar (acteur Ari Boyland) – RPM Blue Ranger

Summer Landsdown (actrice Rose McIver) – RPM Yellow Ranger

Ziggy Grover (acteur Milo Cawthorne) – RPM Green Ranger

Dillon (acteur Daniel Ewing)– RPM Black Ranger

Gem (acteur Mike Ginn) – RPM Ranger Gold

Gemma (actrice Lu Ming Hu) – RPM Ranger Silver


8. Power Rangers Lost Galaxy – Seizoen 7 (1999)

Bronmateriaal

Senijuu Sentai Gingaman

Aantal episodes

45

Productie

Saban

Ergens diep in het heelal probeert het monster Furio de Quasar Sabers te bemachtigen voor zijn meester Scorpius. Deze zwaarden bevatten mysterieuze krachten, maar kunnen slechts uit hun stenen sokkel getrokken worden door individuen die deze machtige objecten waardig zijn. Het volk houdt de traditie en de legende van de Quasar Sabers al lang in ere. Wanneer Furio opduikt om ze te bemachtigen wordt het meisje Maya weggestuurd om versterking te vinden tegen Furio en zijn handlangers.

Op Aarde wordt een ruimtekolonie (Terra Venture) gelanceerd met als doel een nieuwe bewoonbare planeet te vinden voor de mensheid. Een jongeman, Leo genaamd, probeert als reiziger binnen te glippen in het gigantische schip waarop zijn broer Mike reeds crewlid is. Eens op Terra Venture wordt Leo al gauw opgemerkt. Omdat het om zijn broer gaat probeert Mike zijn oversten te overtuigen om de jongen niet te erg te snappen. Gedurende dit avontuur maakt Leo kennis met nog enkele jongeren: Kai, Damon en Kendrix. Wanneer Maya als bij wonder op de ruimtekolonie opduikt worden deze vijf jonge helden in een heus avontuur meegesleurd.

Eenmaal op de verre planeet moet dit zestal het opnemen tegen Furio, hiervoor nemen ze elk een Quasar Saber uit een steen (met uitzondering van Leo). In de verhitte strijd komt Mike in een diepe kloof terecht, maar vooraleer hij valt slaagt hij erin om zijn zwaard door te geven aan zijn broer. Het (nu) vijftal gebruikt de zwaarden om te transformeren in Power Rangers. Nu ze Power Rangers zijn, nemen ze de grote verantwoordelijkheid op zich om Terra Venture te beschermen tegen schurken zoals Scorpius, zijn dochter Trakeena en Deviot. Hiervoor krijgen ze de hulp van Alpha 6 en DECA – de computer van het Astro Megaship, het ruimtetuig van de Space Rangers dat zich ook op Terra Venture bevindt. Later dit seizoen maken de Rangers kennis met de Magna Defender, een krijger die een persoonlijke vete heeft met Scorpius omdat deze laatste zijn zoon heeft vermoord. Hij zat echter al eeuwen gevangen in de kloof waarin Mike viel en om opnieuw op krachten te komen heeft hij Mike in zich geabsorbeerd. Mike houdt de Defender echter tegen wanneer hij kwaadaardige daden verricht en deze laatste besluit uiteindelijk om de jonge man te laten gaan vooraleer hij zijn eer terugwint en zichzelf opoffert om Terra Venture te redden. Mike wordt na deze gebeurtenis geconfronteerd met de geest van Magna Defender die hem zijn krachten geeft om er Scorpius en andere booswichten mee te bestrijden.

Als de vreemdeling Deviot het vertrouwen wint van Scorpius en zijn nieuwe generaal wordt, bevindt hij zich in een goeie positie hem te verraden en om de cocon te veroveren die bedoelt is voor Trakeena. Deze cocon maakt een gevaarlijk monster van diegene die het gebruikt. Deviot slaagt niet in zijn opzet en moet vluchten voor Trakeena. Het volgende grote plan van Deviot bestaat er uit om zich te wreken op de Rangers door de Psycho Rangers nieuw leven in te blazen. Dit leidt tot de dood van Kendrix, die vervangen wordt door Karone. Later zorgt hij er ook voor, om met behulp van het Galaxy Book, zichzelf en de Rangers te transporteren naar de Lost Galaxy waar ze geconfronteerd worden met Captain Mutiny…

Memorabele momenten

 • Mike valt in de afgrond en laat zijn broer Leo achter met zijn Quasar Saber (Quasar Quest Part II).
 • De Magna Defender maakt zijn debuut (The Magna Defender). 
 • De Magna Defender offert zichzelf op en bevrijdt Mike (Redemption Day). 
 • Mike krijgt de kracht van de overleden Magna Defender via zijn ziel (Destined for Greatness).
 • De Space Rangers en de Galaxy Rangers nemen het samen op tegen de Psycho Rangers (To the Tenth Power).
 • De dood van Kendrix (The Power of Pink).
 • Karone wordt de nieuwe Roze Galaxy Ranger (Protect the Quasar Saber). 
 • De seizoensfinale waarin de Rangers het opnemen tegen Trakeena (Journey's End Part III). 

Trivia 

 • Bij actrice Valerie Vernon werd, tijdens de opnames van de serie, leukemie vastgesteld. Ze moest noodgedwongen de serie verlaten voor haar behandeling. De dood van haar personage werd in de serie geschreven, maar verrees naar het einde toe. Haar behandeling was overigens succesvol. 
 • In dit seizoen neemt Paul Schrier afscheid van zijn personage Bulk, een ex-bullebak en later politieagent uit Angel Grove. Hiermee is hij de laatste originele acteur die zijn rol opgeeft. Later neemt hij zijn rol wel weer op voor een speciale aflevering in Power Rangers Wild Force en als vast castlid in Power Rangers Samurai en Super Samurai. In Lost Galaxy speelt hij echter maar in vier afleveringen een rol.

Rangers

Leo Corbett (acteur Danny Slavin) – Red Galaxy Ranger

Kai Chen (acteur Archie Kao) – Blue Galaxy Ranger

Damon Henderson (acteur Reggie Role) – Green Galaxy Ranger

Kendrix Morgan (actrice Valerie Vernon) – Pink Galaxy Ranger I

Maya (actrice Cerina Vincent) – Yellow Galaxy Ranger

Mike Corbett (acteur Russel Lawrence – Magna Defender 

Karone (actrice Melody Perkins) – Pink Galaxy Ranger II


7. Power Rangers Dino Thunder – Seizoen 12 (2004)

Bronmateriaal

Bakuryu Sentai Abaranger

Aantal episodes

38

Productie

Disney + Saban Entertainment

Na de verdwijning van zijn partner, Anton Mercer, wordt archeoloog en ex-Power Ranger Tommy Oliver – kortweg Dr. O – leerkracht palaeontologie te Reefside High. De vervelende directeur Randall geeft hem meteen extra taken zoals de verantwoordelijkheid over het strafstudielokaal. Daar maakt de voormalige Groene/Witte/Rode Zeo/Rode Turbo Ranger kennis met Conner, Ethan en Kira. Deze voetbalspeler, gamefreak en rebellerende muziekspeelster hebben weinig tot niets met elkaar gemeen tot ze per toeval Dino Gems vinden tijdens een museumbezoek. Dit is de krachtbron voor de Power Rangers Dino Thunder alsook een individuele extra kracht als mens (Conner krijgt supersnelheid, Ethan een onverwoestbare huid en Kira een supersonisch stemgeluid). In het museum blijkt Tommy over een verborgen laboratorium te beschikken.

De gevaarlijke Mesagog wil de mensheid uitroeien en terugkeren naar het tijdperk van de dinosaurus. Hiervoor wil ook hij gebruik maken van de Dino Gems. Wanneer hij per toeval stuit op een vierde gem moeten Tommy en zijn drie Rangers deze plannen verhinderen. Deze vierde gem bindt zich met Tommy en deze laatste wordt op deze manier de zwarte Dino Ranger (ondertussen al zijn vijfde Rangerkracht). Tot ieders verbazing duikt Anton Mercer op te Reefside, samen met zijn zoon Trent… Gedurende het volledige seizoen nemen de Rangers het op tegen de kwade krachten van Mesagog en worden ze ook nog geconfronteerd met de kwade krachten van de Witte Dino Ranger.

Nostalgie, rivaliteit, een sterke hoofdschurk en een boosaardige Ranger. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een sterk Power Ranger-seizoen.

Memorabele momenten

 • De drie nieuwe Rangers krijgen het verleden te horen over hun nieuwe leerkracht Dr. O. (Legacy of Power).
 • Tommy wordt de nieuwe zwarte Ranger (Back in Black).
 • Tommy vecht tegen drie van zijn voormalige Rangerkrachten in een comadroom (Fighting Spirit).
 • Het eindgevecht met Mesagog (Thunder Stuck Part II).

Trivia

 • In de preproductie van Power Rangers Dino Thunder werd Austin St. John (de originele Rode Ranger Jason) overwogen als zwarte Ranger. De populariteit van Jason David Frank heeft echter de doorslag gegeven. Ook het feit dat Austin al eens een Zwarte Ranger heeft gespeeld (Gold Ranger in Power Rangers Zeo) zou meegespeeld hebben bij de uiteindelijke keuze.
 • Jason David Frank speelde zijn rol constant met lange mouwen. De acteur had inmiddels al heel wat tatoeages en die moesten verborgen worden.
 • De episode Legacy of Power is de vijfhonderdste aflevering van Power Rangers.
 • Fighting Spirit kwam voor het eerst op de buis op 28 augustus 2004. Precies elf jaar nadat Day of the Dumpster – de allereerste aflevering van de reeks – voor het eerst op tv kwam. Het was aangenaam toeval dat er net in deze aflevering twee Mighty Morphin Power Rangers een cameo maken.
 • Power Rangers Dino Thunder kent veel overeenkomsten met het eerste seizoen van de serie. Naast het thema op zich, is de aanwezigheid van een aanvankelijk kwaadaardige Ranger die later het team vervoegt de voornaamste.

Rangers

Conner McKnight (acteur James Napier) –  Red Dino Ranger/Triassic Ranger

Ethan James (acteur Kevin Duhaney) – Blue Dino Ranger

Kira Ford (actrice Emma Lahana) – Yellow Dino Ranger

Tommy Oliver (acteur Jason David Frank)  – Black Dino Ranger

Trent Fernadez (acteur Jeffrey Parazzo) – White Dino Ranger


6. Power Rangers Zeo – Seizoen 4 (1996)

Bronmateriaal

Chouriki Sentai Ohranger

Aantal episodes

50

Productie

Saban

Na de ontploffing van het Command Center, het hoofdkwartier van Zordon en de Rangers, bevinden de tieners zich in een benarde situatie (zie het einde van seizoen drie). Dit is echter van zeer korte duur want de Rangers worden door een interdimensionale poort naar de Power Chamber gebracht. Een nieuwe basis, diep in de kelders van het oude Command Center dat als reserve werd gebouwd door Alpha 5 en Zordon voor het geval er ooit iets zou gebeuren met het originele hoofdkwartier. De vijf stukken van het machtige Zeo-kristal die heroverd werden in het laatste deel van het voorgaande seizoen kunnen nu gebruikt worden als basis voor een volledig nieuw Rangerteam. De Zeo Rangers – oftewel Power Rangers Zeo. Helaas zijn er voor zes kandidaten slechts vijf kristallen. Billy, de laatste veteraan van het originele Mighty Morphin Power Ranger-team waarop Zordon beroep deed om het op te nemen tegen Rita Repulsa, neemt hierdoor het besluit dat het tijd is om de toorts door te geven. Hij blijft wel nog bij de groep als technisch adviseur en algemene hulp.

In het paleis van Rita en Zedd op de maan merken de booswichten op dat het Machine Empire ons zonnestelsel binnendringt. King Mondo en zijn leger machines worden doorheen het heelal zo gevreesd dat Zedd en de zijnen besluiten te vluchten naar het M51-stelsel dat geleid wordt door Rita’s vader Master Vile. Eenmaal aangekomen op de maan wordt het paleis ingenomen door de machines om vanaf daar de Aarde in te nemen. De Power Rangers zijn de enigen die dit gevaarlijke leger in de weg staan. De Rangers slagen er ettelijke keren in om de monsters van het rijk te verslaan. Wanneer het moeilijk wordt duikt er uit het niets een nieuwe held op die het team redt. Deze mysterieuze Gold Ranger duikt zelfs enkele malen op om het team te helpen uit benarde situaties. Wanneer hij zelf hulp nodig heeft maakt hij zichzelf bekend als de prins van de planeet Triforia. Hij moet zijn krachten tijdelijk opgeven omdat zijn lichaam zich in drie eenheden split. Omdat de kracht van de Gold Ranger essentieel is in de strijd tegen Mondo en de zijnen wordt Jason Lee Scott opnieuw gerekruteerd. De originele Rode Ranger keert daarmee terug naar het team als de zesde Zeo Ranger…

Memorabele momenten

 • De Rangers krijgen hun Zeokrachten in The Power Chamber (A Zeo Beginning Part I).
 • Tommy krijgt een hartverscheurende brief van Kimberly waarin ze vertelt dat ze een andere kerel heeft ontmoet… (There’s no Business like Snow Business Part I).
 • Jason wordt de Gold Ranger (A Golden Homecoming).
 • Tommy wordt, als Zeo Ranger V, gebrainwasht door Prince Gasket en deze laatste vertelt hem dat hij de leider is van het Machine Empire. Het rijk is volgens hem een kracht voor het goede dat het opneemt tegen de kwaadaardige Zeo Rangers… (King For A Day Part I en Part II).
 • De eerste team-up van de serie is een feit wanneer de Alien Rangers terugkeren naar de Aarde komen om het samen met de Zeo Rangers op te nemen tegen een monster van het Machine Empire en een monster van Rita en Zedd. (Rangers of Two World’s part II).

Trivia

 • In de aflevering Inner Spirit maken we kennis met het personage David Trueheart dat de broer van Tommy Oliver bleek te zijn. De acteur die David speelde was ook werkelijk de oudere broer van Jason David Frank (Tommy Oliver). Erik Frank overleed in 2001 als gevolg van een ziekte, op 29-jarige leeftijd. Hij verscheen in vijf afleveringen. 
 • David Yost verlaat de serie naar het einde van seizoen vier toe abrupt. De oorzaak zou zijn dat de pesterijenen door het productieteam omwille van zijn homoseksuele geaardheid, hem teveel werden.

Rangers

Tommy Oliver (acteur Jason David Frank) – Zeo Ranger V Red

Adam Park (acteur Johnny Yong Bosch) – Zeo Ranger IV Green

Rocky DeSantos (acteur Steve Cardenas) – Zeo Ranger III Blue

Tanya Sloan (actrice Nakia Burrise) – Zeo Ranger II Yellow

Katherine – Kat -Hillard (actrice Catherine Sutherland) – Zeo Ranger I Pink

Trey of Triforia (acteurs Ted, Tom en  Tim DeFlippo) – Gold Zeo Ranger

Jason Lee Scott (acteur Austin St. John) – Gold Zeo Ranger II


Morgen gaan we verder met de nummers vijf tot één.

Comments

comments


Gilles

 
avatar