Posted 01/04/2017 by Killian in Comics
 
 

Peter David heeft jouw hulp nodig

Peter David heeft een carrière van meer dan dertig jaar achter de rug als schrijver van onder andere The Incredible Hulk, X-Factor en Supergirl. Dit stukje is niet bedoeld om over zijn carrière te mijmeren, dat deden we immers al hier. Neen, Peter David heeft hulp nodig. Financiële hulp.

In het seizoen 1996/1997 was hij schrijver/co-schepper van de tv-serie Space Cases. Dit leverde hem veel geld op dat zijn toenmalige vrouw ertoe deed besluiten om een aardig deel van de rekening te halen om een scheidingsadvocaat in de arm te nemen. Het spreekt voor zich dat de Amerikaanse belastingdienst dat verder vooral Davids probleem vond.  Na veel jaren steggelen met de belastingdienst en betalingsregelingen hier en daar leken ze het vergeten te zijn… tot dit jaar. De IRS heeft een aanslag van $88.000 gestuurd en indien Peter David niet betaalt dan zullen ze het komen halen. 

Sinds zijn beroerte in 2013 is de carriere van de schrijver op een wat lager pitje belandt. Momenteel schrijft hij Spider-Man 2099 en daar komt vanaf mei Ben Reilly: The Scarlet Spider bij. Dat levert uiteraard niet genoeg op om deze forse rekening even zomaar te betalen. Daarom is Peter David een Gofundme-campagne begonnen en vraagt hij de lezers om hulp. Kun je iets missen? Kijk dan eens op deze pagina.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.