Posted 15/03/2017 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Mei 2017

Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van maart 2017 voor aankopen in mei 2017 vind je hier: Previews maart 2017

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).


INVINCIBLE IRON MAN – IRONHEART VOLUME 1: RIRI WILLIAMS

Er is heel wat te doen geweest over de nieuwe 15-jarige vrouwelijke Iron Man/Ironheart Riri Williams. En niet alleen omdat het hier gaat over een minderjarig Afro-Amerikaans meisje, maar ook over de soap rondom de variant cover van J.Scott Campbell. En waar het uiteindelijk om zou moeten gaan is de kwaliteit van de comic. Is het goed? Wel, dat hoop ik uit te vinden.

 

 

 


 

THE AMAZING SPIDER-MAN EPIC COLLECTION: KRAVEN'S LAST HUNT

Dertig jaar geleden ging Spider-Man even richting de Dark Side met het verhaal Kraven's Last Hunt. Marvel viert dat op een subtiele manier met deze bundel en voegt daar ook nog het staartje aan toe van het Hobgoblin-mysterie, waaronder het geliefde Spider-Man vs Wolverine. Het is trouwens een dubbel jubileum want in 2017 is het ook dertig jaar geleden dat Spider-Man en Mary-Jane Watson in het huwelijk traden. Drie keer raden wat je dus ook in deze bundel aan gaat treffen. Marvel maakt van deze bundel een tijdcapsule! We gaan een feestje bouwen alsof het 1987 is!

 


CAVE CARSON HAS A CYBERNETIC EYE VOLUME 1

Gerard Way, Jon Rivera en Michael Avon Oeming stoffen een oud DC-personage genaamd Cave Carson af en geven hem een bionisch oog wat van invloed is op zijn verstand. De eerste issue had zijn fouten, maar we zagen ook heel wat potentieel. Oemings pagina's waren trouwens prachtig. Ik heb goede hoop dat deze eerste bundel onder DC's Young Animal de belofte alsnog zal inlossen. 

 

 

 


WONDER WOMAN BY GEORGE PEREZ VOLUME 2

In 1987 kreeg DC's Wonder Woman een grote relaunch en was het aan George Pérez (en onder andere Len Wein) om Diana Prince aan de wereld te herintroduceren. De eerste bundeling liet zien dat het een dappere poging was om een grote graphic novel te maken. De makers probeerde heel veel dat soms werkte en soms faliekant mislukte. Dat maakte het zo leuk. Je zou kunnen denken dat dit meer van hetzelfde zal opleveren en daar is niets mis mee!

 

 

 


PROVIDENCE ACT 2

Alan Moore is met zijn afscheidstoernee bezig en met Providence laat hij nog één keer zien waarom hij een van de beste schrijvers is binnen het comicbookmedium. Het herlezen van deel één zal geen overbodige luxe zijn. 

 

 

 

 DOMINION VOLUME 1

Ted Naifeh smeedt al jaren aan de weg in zijn eigen uithoekje van de comicbookindustrie. Zijn reeks Courtney Crumrin was begin jaren '00 een van de kroonjuwelen bij het toen nog rebelse Oni Press. Brainfreeze wijdde er onlangs nog een Podcast aan. Nu start hij een heus fantasy-epos in full colour. Ik koop het blind omdat Naifeh me tot nu toe nog nooit heeft teleurgesteld. 

 

 

 

 


EGYPTIAN PRINCESSES

Ok, het lijkt een beetje op platonische herenliefde maar ik zweer bij Igor Baranko. Trouwe Brainfreeze-lezers lazen de reviews van Jihad en Shamanism en rollen nu met de ogen. Toch blijf ik erbij. De Oekrainer kan in mijn ogen niets fout doen en is een van de grootste cartoonisten van zijn tijd. Eindelijk komt er weer nieuw werk uit en ik tel nu al de dagen af totdat ik dit in mijn handjes krijg gedrukt.

 

 


CATALYST PRIME: NOBLE

Ik weet het! Dit is (nog) geen trade. Maar het is wel het begin van een nieuw, fruitig superheldenuniversum. En ik misbruik deze rubriek er gewoon even om de allerleerste comic in deze lijn te pimpen. Als je dan toch iets nieuws probeert dan doe ik dat graag samen met jullie. Want als je deze rubriek leest dan beschouw ik je toch een beetje als een verre vriend…

 

 

 

 REVENGER AND THE FOG

Ik sla vooral aan op de naam van Bergen Street Press, het vehikel waarmee Michel Fiffe zijn Suicide Squad-kloon Copra uitgeeft. Deze comic ken ik niet, maar wat ik wel weet is dat het begon als een passieproject van de tekenaar Charles Forman. Hij heeft een rijk verleden als indiemannetje achter de rug zoals tal van filmpjes op YouTube bewijzen. Dit wordt mijn gokje van de maand.

 

 

 


DIVINITY III: STALINVERSE

Een interessant projectje van Valiant dat speelt in een alternatieve tijd waar de Sovjet-Unie de enige overgebleven supermacht is. Dit is het derde deel van Divinity, dat op zich redelijk goed los zal zijn te lezen van de voorgaande delen. Zelf heb ik alleen het eerste deel gelezen en het staat niet per se hoog op het lijstje van prioriteiten. Veel van mijn mede-redactieleden zweren erbij en daarom verdient het toch een vermelding.


 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.