Posted 09/03/2017 by Killian in Interview
 
 

The Walking Dead Interview met Norman Reedus, Jeffrey Dean Morgan en Greg Nicotero


Van vrouwenondergoed, hotelgordijnen en het inslaan van schedels tot Norman Reedus en zijn heldhaftigheden in het echte leven: Brainfreeze kon op uitnodiging van FOX afgelopen dinsdag, 7 maart, enkele castleden van The Walking Dead interviewen als onderdeel van de The Walking Dead EuroTour in Amsterdam, NederlandWe gingen in gesprek met niemand minder dan speciale effects- en make-up-legende Greg Nicotero, fan-favorite Norman Reedus (ook wel Daryl Dixon) en Jeffrey Dean Morgan (ook wel Negan, maar ook gekend voor andere comicbookrollen in o.a. The LosersWatchmen, Batman V Superman: Dawn of Justice):


Hoe bevalt jullie verblijf in Amsterdam?

NICOTERO: Weinig kunnen bezoeken! Veel mensen willen over de show praten en dus hebben we weinig tijd om op adem te komen. Maar dat is oké, dat is waarom we hier zijn natuurlijk.

Iets kunnen bezichtigen dan?

NICOTERO: Nee, gisteren hebben we wel een uurtje rondgewandeld. En de gordijnen in het hotel zijn leuk! De stoelen gemakkelijk. Nee, we hebben wel wat rondgekeken en we waren gisteren ook op een talkshow (namelijk een politiek geladen editie van RTL Late Night).

Hoelang duurt deze The Walking Dead EuropaTour?

NICOTERO: Vrijdag tot en met zondag waren we in London (op de Walker Stalker Con), nu hier, dan Lissabon waar Andrew (Lincoln, Rick uit The Walking Dead) ons opnieuw vervoegt, Madrid donderdag. Vrijdag terug en dan Los Angeles op zaterdag. Niet al te erg. Eigenlijk zijn we Europa helemaal binnengedrongen (andere castleden zitten onder meer in Duitsland). We’re storming the beaches!

*JDM en Norman Reedus wandelen binnen*

NICOTERO: Bedankt allemaal om te komen, dit was geweldig! *lacht* Je wist dat ik dat ging doen! Het verbaast me trouwens hoeveel koffie deze jongens kunnen drinken.

REEDUS: En het is niet genoeg!

Gisteren was er het fan-event in het theater. Waren jullie verbaasd over het aantal fans en de massale opkomst, zelfs honderden ongenodigden?

NICOTERO: Er was traangas. *lacht*

REEDUS: We hebben dit natuulijk al eerder gedaan in een hele hoop landen. Via sociale media praten we natuurlijk ook vaak al met de fans over de hele wereld. Ik denk niet dat we zo verrast waren, maar het is natuurlijk wel altijd fijn.

Wat waren de beste en slechtste fanontmoetingen tot nog toe?

NICOTERO: Ze zijn… Weet je, ze zijn allemaal geweldig en elke fan wil gewoon ‘dank je’ zeggen. Ook ik als niet-acteur heb best wat van zo’n momenten gehad. (Nicotero bouwde sinds de jaren 80 immers een indrukwekkende Hollywoodcarrière uit en werkte met zowat elke grote regisseur). 99% van de fans zijn geweldig.

Jeffrey, hoe gaan de fans om met jou en je rol als asshole Negan?

DEAN MORGAN: 99.9% van hen zijn enorm ontvankelijk en open. Er zijn maar weinig mensen – zeker gezien hoe populair de serie is – die me echt openlijk haten. Maar vaker wel dan niet ben ik verrast door de liefde die ik kreeg. Ik heb nog nooit zo’n fanbase gezien met zo’n hevige reacties en gewoonweg zoveel fans. Daar leer ik voorlopig nog mee omgaan. Ik probeer dan ook vooral afwezig te blijven en me te verschuilen (Zo heeft Jeffrey Dean Morgan een verscholen boerderij met alpaca’s en een eigen snoepwinkel). Maar Normans voorbeeld heeft me daarin doen groeien.

REEDUS: Awww, love you buddy!

DEAN MORGAN: Maar ik denk niet dat ik mijn rol verpest heb. Want ja, ik wil de show natuurlijk niet verpesten door mijn vertolking.

REEDUS: Verkloot het verdomme niet, Jeff!

NICOTERO: Geen zorgen, je hebt het helemaal niet verpest.

Is het eigenlijk leuk om de ultieme klootzak te vertolken?

DEAN MORGAN: Ik hou van de rol, Negan, alle verschillende kanten. Ik denk dat er nog meer komt en ik vind hem dan ook fascinerend. Dagelijks zijn personage uitbouwen, met Norman naast me, is een absoluut genot. Er zijn natuurlijk verschrikkelijke dagen. Ik haat het om mensen uit de weg te moeten ruimen, zeker iemand die je leuk vindt. Je wil niet dat ze weg moeten van de show en ik wil niet de reden zijn. Maar ja, dat is natuurlijk hoe het gaat. Sorry!

Norman Reedus tekent trouwens graag penissen! #TheMoreYouKnow

Heeft Negan een zachte kant, denk je?

DEAN MORGAN: Ja, dat denk ik wel. We hebben daar wat van gezien met onder meer Carl en ja, Negan heeft Ricks groep ook niet helemaal uitgemoord. Er zit een methode achter zijn waanzin.

Hoe is je relatie met Lucille op de set?

DEAN MORGAN: Constant in mijn hand natuurlijk. De prop-guys volgen me overal zodat ik haar nergens achterlaat, maar ik zet Lucille ook soms in mijn stoel. Uiteraard is ze een belangrijk onderdeel van Negan. En dus een belangrijk onderdeel van mij. En ik heb Lucille ook gewoon graag in mijn hand. That’s what she said.

Wat doe je om in het karakter te kruipen?

DEAN MORGAN: Ik ben geen method-acteur en neem de rol dus niet mee naar huis. (Gelukkig maar). Wanneer Greg of een andere regisseur “cut” roept, ben ik mezelf. Voor mij start het wanneer ik de lederen jas aandoe en Lucille vastneem. En dan komt die typische Negan-leun op en dan gebeurt het. Die eerste scène (namelijk de finale van het zesde seizoen) betekende dan ook veel voor mij qua bepaalde typische “Negan-manieren”.

REEDUS: Stiekem draagt hij vrouwenondergoed onder zijn kledij.

DEAN MORGAN: Damn it, Norman, waarom moest je dat nu verklappen?!

Norman, hoe maakte jij de komst van Negan mee?

REEDUS: Ehm, op mijn knieën! Neen, we wisten dat die scène (diezelfde scène aan het einde van het vorige seizoen) eraan kwam. Het was zwaar, Steven (Yeun, ook wel Glenn in The Walking Dead) was één van mijn beste vrienden, net zoals Michael (Cudlitz, ook wel Abraham in de reeks). Maar we wisten dat het eraan kwam. Maar na zoveel jaren samen te zijn wordt het natuurlijk heel persoonlijk. De lijn tussen Norman en Daryl is soms maar dun. Maar chapeau aan die twee kerels. Iedereen vond het ongelooflijk zwaar, maar Glenn en Michael namen het eigenlijk het best op. Steven zijn oog hing eruit en zei “Kom, laten we Xbox spelen!”. Zij hielden ons, een wenend hoopje miserie, samen. Jeffrey is zo’n goede toevoeging en er is zoveel gedeeld respect. Het was zwaar en we zijn erdoor gekomen.

En wat met het toenemende geweld vanaf seizoen zeven door de komst van Negan? Sommige mensen zijn zelfs gestopt met kijken…

NICOTERO: Ja, dat begrijp ik. Je ziet je helden hulpeloos en niet gered worden. Je blijft denken “Nu komt er iemand hen redden!”. Het was ook bedoeld dat mensen zich zo voelen. Omdat er niets aangenamer is dan je vrienden die obstakels uiteindelijk te zien overwinnen. De eerste helft van het seizoen was bedoeld om hen naar die emotionele plaatsen te krijgen, om nu dan de strijd te tonen. Nu vinden ze dan hun kracht terug en dat is een tocht, met deze personages, waar je van zal houden. En dat is het doel van de reeks: je gaat op deze tochten en je voelt. Wat je voelt, voelt misschien niet altijd goed, maar je voelt nog steeds.

Hebben jullie al een einde voor The Walking Dead in gedachten?

NICOTERO: Nee.

REEDUS: Ik denk niet dat ze ons dat zouden vertellen. Greg weet misschien meer?

NICOTERO: Nee, echt geen idee. Zo’n goede acteur ben ik niet.

REEDUS: Maar ik heb geen idee wat mijn favoriete einde zou zijn.

DEAN MORGAN: Andy (Andrew Lincoln, ook wel Rick Grimes in de reeks) gaf onlangs een interview, waarin hij gehoord zou hebben dat ze de televisiereeks samen met de comic willen doen eindigen. Ik heb geen idee hoe je dat zou doen.

NICOTERO: Waarom zou je dat zelfs doen?

DEAN MORGAN: Ik heb geen idee hoe of zelfs waarom, want de televisiereeks zit een stuk achter op de comic. Maar ik heb het alleszins wel ergens gelezen.

REEDUS: Soms zit ik in de trailer en denk ik “Misschien is het wel een droom? Of gorilla’s zoals in Planet of the Apes? Nee, we weten het niet. Ik denk dat zelfs (Robert) Kirkman (de bedenker van The Walking Dead) het niet weet.

NICOTERO: Eerlijk, de reeks kost zoveel tijd en energie. Ik ga niet zeggen waar we naartoe gaan, want we concentreren ons nu op wat we nu doen. Het vorige seizoen was het moeilijkste dat ik al gedaan heb. Ik regisseerde vijf afleveringen, dat was zwaar. Halverwege wist ik niet of ik het wel zou halen. Vooral door alle druk. Ik ben de fucking grim reaper. Altijd als ze mij een script geven, sterft er iemand. Ik heb Merle gedood, Dale, tachtig mensen in Terminus, twintig in een outpost, Glenn…

REEDUS: Ik heb er ook heel wat samen met jou vermoord!

DEAN MORGAN: Ik heb ook wel wat mensen met jou vermoord.

NICOTERO: Het is alsof ik de maffiabaas ben en jullie mijn werknemers. *doet zijn beste Godfather-imitatie* “Hey, go get that guy”

DEAN MORGAN: Done, whatever you want, boss.

Norman, hoe komt het dat Daryl zo’n populair personage is geworden?

DEAN MORGAN: Ik denk dat het de liefde voor Norman is. En dat dat zich vertaalt naar de populariteit van het personage.

REEDUS: In het begin zag je die kerel, zo “unlikable”, kijkt je nooit aan. Je zag hem via de groep, die zo geliefd is, eigenlijk eigenwaarde krijgen. Hij had dat voordien nooit. Hij zou gewoon zoals zijn broer Merle worden. Maar dan grijpt hij zijn leven in handen.

NICOTERO: Dat is waarom mensen je leuk vinden. Ze zien de outsider die eindelijk opgenomen wordt en identificeren zichzelf daarmee. Wanneer jouw personage die dingen overwint, geeft dat de kijkers hoop dat ook zij uit hun schelp kunnen kruipen.

REEDUS: Ik krijg heel wat tieners, die zich als de ongemakkelijke, uitgeslotene, onbegrepene voelen. Ik krijg heel wat liefde van die groep. De “Het is oké om jezelf te zijn”-groep, die dat willen en moeten horen. En ik wil het zelf ook horen. Weet je, misschien was het seizoen drie. Ik ben onderweg huis na het werk en een vriendin belt me al wenend: “mijn neefje is verdronken in een zwembad en zit nu op life-support”. Daarom maakte ze een Kickstarter om de rekeningen te betalen en vroeg ze me om te helpen. Ik dacht dat ze om geld vroeg, maar ik tweette het al snel even en nog voor ik thuis was, belt ze me op: “We hebben al het geld al!”. In een halfuurtje. Dat is het beste moment van heel dit ding. Maar tegelijk weten mensen dat Daryl later in zijn leven ook zoiets zou doen. Weet je, het is een combinatie van heel wat zaken.

Denk je dat je personage veilig is, omdat je niet in de comics zit?

REEDUS: Nee! Zeker niet met deze klootzak naast me! Ik ben nog maar net ontsnapt van hem. Nee, ik denk dat niemand veilig is. Zoals in het echte leven denk je dat je meer tijd hebt dan je eigenlijk hebt. Zo houden we de show ook “echt”. Populariteit mag daar niets aan veranderen. Niet dat ik wil gaan natuurlijk!

En wat als Donald Trump een personage is in The Walking Dead?

NICOTERO: The fuck if I know! Ik ken zijn echte verhaallijn niet eens!

Hoe voelt het om aan het einde van het seizoen je eigen Walkers compleet te vernietigen?

NICOTERO: Dat is zalig! Soms werken we zes weken aan een walker, zoals de regenputwalker, en dan heb je dat, film je dat, zie je dat en dan trek je het in twee of sla je de kop in. Ik houd alles wel bij, trouwens. Mijn kantoor in Los Angeles staat vol. Onder meer Michonne’s walkers, Hershels hoofd, T-Dogs hoofd, Merle’s arm.

REEDUS: Je kan inkom vragen!

DEAN MORGAN: Ik wil gewoon Lucille houden!


Na nog enkele snelle foto’s hielden we ermee op en keerden we weer huiswaarts om op de volgende aflevering van The Walking Dead te wachten.

The Walking Dead seizoen zeven valt elke maandagavond om 22u30 te bekijken op FOX.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.