Posted 26/02/2017 by Killian in Columns
 
 

Comic Con Brussels #2 (2017): Het Verslag


Comic Con Brussels 2 3

Your Comic Con in the capital of Belgium

De eerste Belgische conventie van het jaar in ons grootse 2017 overzicht is een feit. Op zaterdag 25 februari en zondag 26 februari 2017 ging de tweede editie van Comic Con Brussels door in Tour & Taxis te Brussel. Wist de relatieve nieuwkomer in het conventiegebied in onze contreien in te spelen op de kritieken van vorig jaar? Met meer hallen, meer gasten en meer sfeer alvast wel, maar een vlekkeloze editie was het niet.

 

Wat moet je doen om een Comic Con binnen te gaan? Aanschuiven! Ook bij Comic Con Brussels kon je niet ontsnappen aan dat ongemak. Over het algemeen kon je relatief snel de conventieruimte betreden, maar dat verliep niet zonder de nodige frustraties. 's Ochtends was het niet meteen duidelijk waar je best ging aanschuiven. Zo schoven mensen met een ticket even lang aan als diegenen zonder ticket. Iedereen gelijk voor de wet, dus! Toch glipten maar al te vaak ongeduldige medestanders tussen de mazen van het net (of ook wel onbestaande hekken) om toch maar die enkele minuten sneller binnen te zijn. "Voorstekers"? Nooit fijn.

Comic Con Brussels 2 1

Binnengekomen valt meteen het grootste pluspunt op: meerdere, goed georganiseerde hallen, die duidelijk met een specifiek doel ingericht waren. Van een "Cosplay City" en "Game Fury"-hal, een Artist Alley, waar onder meer Patrick Cornelis van Virus te bewonderen viel, tot een Geek Market en Dealers Labyrinth met allerlei comic-, film-, toys- en anime-gerelateerde collectibles; de klassieke beurservaring, dus. Niet alleen qua aanbod, maar ook qua aantal mensen werd het een klassieke, soms lichtjes onwelriekende (maar dat nemen we er graag bij) ervaring. Op bepaalde plaatsen was er meer dan ruimte genoeg, tussen de standjes was dat veel minder het geval en was het vaak drummen geblazen.

Niet alleen meer zalen en meer (maar toch nog steeds onvoldoende) plaats, maar heel wat meer gasten. Je kon er niet aan ontsnappen maar onder meer iconen zoals Dirk Benedict (The A-Team), Sam Jones (Flash Gordon), komiek Alex Agnew als presentator en Kevin Eastman (Teenage Mutant Ninja Turtles), die vreemd genoeg niet in de Artist Alley zat, waren prominent aanwezig. Voor ieder wat wils hier! Ook qua dealers was er, voor zover dat nog mogelijk is, best wel wat variëteit met heel wat gekende comicbookhandelaars, zoals Archonia en mycomicshop.nl. Bovendien voorzag de organisatie best wat eet- en drankvoorzieningen, waaronder natuurlijk Brainfreeze Coffee & Comics, maar ook Würst van TV-kok Jeroen Meus. Jammer van de continu lange rijen.
Comic Con Brussels 2 2

 

Kortom, met meer zalen en meer gasten was deze tweede editie van Comic Con Brussels zeker een verbetering op vorig jaar, maar er is wel nog ruimte voor verbetering. Onze aanraders? Nog meer ruimte, meer tekentalent, maar vooral het beter aangeven, afbakenen en bewaken van de rijen buiten zodat de gasten met minder frustraties het conventiegebouw binnentreden! Al bij al, opnieuw, zeker een geslaagde conventie!

Ons overzicht van de Comic Cons dit jaar vind je hier. Ons verslag van de vorige editie vind je hier.

Comic Con Brussels 2 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.