Posted 14/02/2017 by Killian in Comic Cons
 
 

Anime Con Tsunacon houdt er definitief mee op


Tsunacon

Acht edities lang kon menig animefan rondtrekken op Tsunacon, de Nederlandse Japansgerichte conventie. Daar komt in 2017 een einde aan, zo blijkt. Omwille van verschillende redenen houdt de organisatie ermee op, iets wat in de vorige editie al aangestipt werd. Daarom werd Tsunacon ook al niet opgenomen in ons jaaroverzicht van Belgische en Nederlandse Comic Cons. Het volledige persbericht kan je hieronder nalezen:

Beste bezoekers,

Na een jaar zonder communicatie is het voor Stichting Tsunacon tijd om helderheid te scheppen in haar toekomstplannen. Het is dan ook met pijn in ons hart dat we hierbij aankondigen dat Stichting Tsunacon niet alleen geen Tsunacon 2017-editie meer zal organiseren, maar dat het Tsunacon-merk in zijn geheel ophoudt te bestaan. Vanwege de aard van het besluit hebben wij alle tijd genomen om dit nieuwsbericht te publiceren, en gewacht totdat wij zeker wisten dat wij de juiste keuze hebben gemaakt. Wij willen iedereen graag bedanken voor al hun bijdrages de afgelopen jaren, en we hopen nog vele jaren elkaar te mogen begroeten op de vele andere nationale en internationale animecons.

Al tijdens de 2016-eindceremonie werd het publiek ingelicht dat er twijfel bestond of Tsunacon 2017 wel of niet doorging. We konden niet langer in Erasmus blijven, de conventiemarkt verzadigde en de meeste bestuursleden traden nieuwe fases in hun levens in. En alhoewel we optimistisch waren tijdens de eindceremonie en de reflectievergadering over de toekomst van Tsunacon 2017, werd intern al gauw duidelijk voor ons dat na het vertrekken van drie van onze gewaardeerde bestuursleden, de kans aanwezig was dat we de 2017-editie niet konden waarmaken. Nog een paar maanden hebben wij alles op alles gezet, maar onze veranderende privelevens staken hier uiteindelijk toch definitief een stokje voor. Halverwege 2016 werd er intern besloten om geen 2017 meer te houden, maar om met de mededeling te wachten totdat wij een nieuwe locatie hadden voor 2018, om zo toch nog iets moois aan te bieden aan onze loyale en enthousiaste bezoekers.

Echter vonden wij na maanden nog steeds geen originele locatie binnen ons budget. De twijfel op het voortbestaan van de conventie werd groter, terwijl de motivatie binnen het bestuur alleen maar kleiner werd. Eind vorig jaar werd na een moeizame zoektocht dan ook besloten om de stekker er uit te halen. Onze roosters zaten te vol met onze nieuwe levens en interesses, en we konden niet terugkeren naar jaren geleden toen het voor ons het allemaal nog waard was. En nu, onbedoeld symbolisch exact een jaar na Tsunacon 2016, vonden wij het dan ook tijd om de aankondiging te maken, zodat er geen onduidelijkheden meer bestaan over Tsunacon 2017, 2018 en alle andere edities die nooit zullen worden georganiseerd.

Nogmaals, iedereen bedankt, en we wensen jullie allemaal een welvarende en geweldige toekomst toe, of het in anime is of niet. Hoogachtend, het Stichting Tsunacon-team.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.