Posted 10/02/2017 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor April 2017

wonder woman prev feb 2017 ft

Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van februari 2017 voor aankopen in april 2017 vind je hier: Previews februari 2017

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

champions prev 2017

CHAMPIONS VOLUME 1: CHANGE THE WORLD 

In de jaren zeventig had Marvel even een comic getiteld The Champions. Dat team bestond uit een allegaartje van helden en was geen lang leven beschoren. De naam is natuurlijk geweldig voor een superheldentitel dus je kon er op wachten dat Marvel het weer uit de mottenballen zou halen. Mark Waid en Humberto Ramos zetten een hoop jonge helden bij elkaar zoals Ms. Marvel, Spider-Man Miles Morales, Nova (Sam Alexander), Viv Vision, de jonge Cyclops en de Totally Awesome Hulk en maken er een team van voor een nieuwe generatie lezers. Grote woorden, maar is het ook een leuke comic? Lees hier onze review van de eerste issue.

 

SM_SGWEN_TPB

SPIDER-MAN & SPIDER-GWEN: SITTING IN A TREE

De webspinners voor een nieuwe generatie ontmoeten elkaar en daar komt natuurlijk iets van een romance uit voort. Eén probleem… Ze komen allebei uit een andere dimensie. Miles Morales vond ik altijd wel een aardig personage, maar Spider-Gwen zie ik nog altijd als een uit de hand gelopen woordgrap. Maar Marvel blijft deze personages maar promoten dus je moet niet uitsluiten dat dit ooit iets gaat worden.

 

street angel image

STREET ANGEL AFTER SCHOOL KUNG FU SPECIAL

Waanzinnig maffe comic die nu dus wordt uitgegeven door Image. Het gaat over een dakloos tienermeisje genaamd Jesse Sanchez die geweldig kan skateboarden en zo mogelijk nog beter is in kung-fu. Ze neemt het op tegen hordes ninja’s, demonen en gekke geologen. Tel daarbij op nog een gastoptreden van Jezus en je weet wat voor comic dit is. Ik heb zelf het zwart-witte origineel, maar ik schaf deze ook aan.

 

DPA_v1_brick-by-brick

DOOM PATROL VOLUME 1: BRICK BY BRICK

Gerard Way kreeg van DC Comics carte blanche om een reeks superheldencomics naar eigen inzicht uit te geven onder de imprint Young Animal. Op deze website bespraken we al eerder de eerste issues van deze reeksen. Doom Patrol riep voor een deel herinneringen op aan de run van Grant Morrison en wist dit qua trippyness zelfs te overtreffen. Wie de losse comics gemist heeft kan hier aanhaken…

 

WW_byrne_v1

WONDER WOMAN BY JOHN BYRNE VOLUME 1

De meningen over John Byrne’s run op DC’s Wonder Woman aan het einde van de jaren negentig zijn verdeeld. Maar het staat als een paal boven water dat het zijn laatste significante werk was voor DC Comics. En zo’n cover is natuurlijk lekker retro.

 

surgeon x prev

SURGEON X VOLUME 1

Stel je voor wat er gebeurt wanneer in de nabije toekomst antibiotica niet meer werken en ziektes als cholera en tuberculose weer de kop opsteken. In het midden van deze pandemie is daar Rosa Scott, een chirurge uit Londen die de patiënten behandelt en moet beslissen wie er leeft en wie er zal sterven. Hierdoor gaat haar morele kompas aan de haal. Deze comic heeft alles om uit te groeien tot een culttitel. Een populair onderwerp uit de wetenschapskaternen, medewerking van editor Karen Berger en een tekenaar die onlangs is overleden.

 

ADAfterDeath-HC_cvr

A.D. AFTER DEATH

A.D. After Death is een interessant nieuw probeersel van Scott Snyder en Jeff Lemire. Een comic afgewisseld met prozapagina’s waarin het uiteindelijk vooral lijkt te gaan over het nut van de dood. Het is even wennen maar het eerste deel was bijzonder melancholisch. Zie ook deze review.

 

splitting image prev

SPLITTING IMAGE – 80-PAGE GIANT

Image Comics viert in 2017 haar 25ste verjaardag. De mannen zijn in hun archieven gedoken en gooien deze MAD-achtige comic weer in de herdruk. Tekenaar Don Simpson (Megaton man) krijgt alle vrijheid om de spot te drijven met de oprichters van Image. En als je weet hoe het met veel van deze mensen uiteindelijk binnen Image is vergaan dan maakt dat deze comic extra pikant.

 

too much coffeeman preev

TOO MUCH COFFEE MAN OMNIBUS

Ik heb een vreemde relatie met de Too Much Coffee Man. In de jaren negentig zag ik regelmatig plaatjes van deze strip voorbij komen in het Nederlandse fanzine ZoZoLala. Het enige wat ik van deze strip weet is dat Too Much Coffee Man een gagstrip was waarin de hoofdpersoon qua uiterlijk de spot drijft met de superhelden en qua stijl van humor ietwat doet denken aan Seinfeld. Om mijn nieuwsgierigheid te bevredigen neem ik deze alsnog mee.

 

savage highway

SAVAGE HIGHWAY

“Een oude weg overspant de woestenij. Haar gebarsten oppervlak is uitgegroeid tot een trekroute voor de wetteloze jagers en plunderaars die dit desolate land bevolken. Langs deze snelweg ontmoet Helene, een goed opgeleide jonge vrouw, Mo, een eenzame jager en Jin, een Aziatische strijder. Samen beginnen ze op een epische reis naar een Parijs in puin, waarbij een nieuwe sociale ‘orde’ wordt gesmeed. Daar hopen ze Helens zus op te pikken.” Een post-apocalyptisch verhaal in Europa waar een Frans/Chinees creatief team aan heeft gewerkt. Het verhaal zegt me verder niets, maar Humanoids geeft geen lelijke dingen uit.

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.