Posted 31/01/2017 by Killian in Comics
 
 

Bernie Wrightson (Swamp Thing) gaat gedwongen met pensioen


De comicbookindustrie is enigszins geschrokken van het nieuws dat Bernard “Berni(e)” Wrightson zijn pensioen heeft aangekondigd. De 69-jarige Bernie Wrightson debuteerde in 1968 met een kortverhaal in de DC-comic House of Mystery. Hij brak door met het personage Swamp Thing, een co-creatie van Wrightson en Len Wein (Uncanny X-Men, The Defenders). Marvel-lezers kennen hem vooral van de graphic novels Spider-Man: Hooky en The Incredible Hulk and The Thing in The Big Change.

Wrightson moerasding

In juli 2014 werd de man na een serie van kleine beroertes opgenomen in het hospitaal waar na onderzoek een hersentumor werd geconstateerd. Wrightson herstelde van de operatie en de bijbehorende (chemo)therapieën. In 2016 werd de tekenaar opnieuw geveld toen nieuwe problemen met zijn hersenen de kop opstaken en een nieuwe operatie noodzakelijk bleek te zijn. Helaas ziet het er naar uit dat deze nieuwe problemen blijvende letsels hebben veroorzaakt. Het gaat goed met Wrightson, maar hij heeft problemen met zijn linkerhand en been waardoor hij niet goed kan lopen. Ook heeft hij problemen met het verwerken van informatie.

Via de Facebookpagina van de tekenaar liet zijn echtgenote weten dat Wrightson geen nieuw werk meer zal maken en ook geen gast meer zal zijn op stripbeurzen. Hij kan nog wel handtekeningen zetten en het blijft nog mogelijk om werk uit zijn collectie te kopen.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.