Posted 28/01/2017 by Killian in Tv/Film
 
 

Hollywood-icoon John Hurt op 77-jarige leeftijd overleden


john_hurt_in_2015

Afgelopen nacht is Hollywoodicoon en (stem)acteur John Hurt overleden op 77-jarige leeftijd. Met een carrière die meer dan zestig jaren overspande, zal Hurt voor weinig filmkijkers nog een vreemde zijn. Hij speelde mee in onder meer Midnight Express (1978) en The Elephant Man (1980), twee rollen die hem trouwens Oscarnominaties opleverden, maar natuurlijk ook als de War Doctor uit Doctor Who, de Harry Potter-films als Olivander, Alien (1979), Hellboy (2004), V For Vendetta (2005) en Spaceballs (1987). De afgelopen jaren sukkelde Hurt al met zijn gezondheid, maar genas hij wel van kanker.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.