Posted 18/01/2017 by Killian in Tv/Film
 
 

The Exorcist-auteur William Peter Blatty overleden


The MOMA's Special Screening Of "The Exorcist Extended Director's Cut"

Vorige week heeft triest nieuws ons bereikt. Amerikaans auteur en filmmaker William Peter Blatty is op 89-jarige leeftijd overleden. Hij was vooral bekend van zijn The Exorcist-novelle (1970), waarop de succesvolle 1973-film gebaseerd werd, alsook verscheidene filmscenario’s in de Exorcist-filmfranchise. Voor zijn scenario van de eerste prent won hij bovendien een Oscar. In 1990 regisseerde hij zelf de derde Exorcist-film. Andere noemenswaardige boekentitels zijn Elsewhere (2009), Dimiter (2010) en Crazy (2010).

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.