Posted 06/01/2017 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Maart 2017


jan-prev-2017-ftMaandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van januari 2017 voor aankopen in maart 2017 vind je hier: Previews januari 2017

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

274476_s0

AVENGERS BY JONATHAN HICKMAN VOLUME 1

De run van Jonathan Hickman kenmerkte zich vooral door groot, groter, gigantisch. Als je de Avengers ziet als het belangrijkste team binnen het Marvel-universum dan geeft Hickman hen het statuut dat daarbij hoort. Ze gaan internationaal, zelfs universeel, en reizen naar Mars waar ze niets meer dan het ontstaan van het universum gaan onderzoeken. Voor velen overtreft Hickman de vorige run van Bendis. Anderen noemen hem een gevoelloos schrijver. Bij welke partij hoor jij?

 

ironfist-tpb-mega-prev

IRON FIST: THE LIVING WEAPON 

Er komt dan weliswaar een tv-serie rondom Marvel’s Iron Fist maar wanneer je naar de comics krijgt dan vraag je jezelf af waar te beginnen? Heel wat mensen hebben hun tanden op hem stukgebeten en zelden kwam er een goede comic uit. In 2014 ging Kaare Andrews met hem aan de slag en vertelde hij de origin van Danny Rand opnieuw. Hij deed dit waanzinnig goed. De twee trades die deze comic omvatten kunnen we aan iedereen aanraden.

 

cage-tpb-prev

CAGE!

Het was 2007 toen Marvel tijdens de Wizard World Chicago-beurs een bijzondere aankondiging deed. Ze hadden Genndy Tartakovsky gestrikt om een Luke Cage-miniserie te maken. Tartakovsky was indertijd vooral bekend als schepper van bekende animatiereeksen zoals Dexter’s Laboratory. Door allerlei omstandigheden duurde het tot 2016 voordat deze comic eindelijk verscheen. Het is goed dat Marvel dit soort titels nog altijd ruimte geeft.

 

273989_s0

ALL-STAR BATMAN VOLUME 1:

MY OWN WORST ENEMY (DC REBIRTH)

Wat doe je als je net een goed ontvangen run van Batman achter de rug hebt? Dan ga je samen met John Romita Jr. een nieuw avontuur aan omdat je nu eenmaal nog niet klaar bent met DC’s Caped Crusader. Scott Snyder heeft ballen van staal omdat het nog maar de vraag is of hij zijn eerdere run kan overtreffen. We belonen zijn durf.

 

273990_s0

BATGIRL AND THE BIRDS OF PREY VOLUME 1:

WHO IS ORACLE? (DC REBIRTH)

Ik heb helemaal niets met de Birds of Prey. Eerdere comics gebouwd rondom de dames heb ik nog nooit gelezen. En als DC de moeite doet om hun universum weer eens te herstarten dan zou ik dit ook eens moeten proberen. De cover bevalt me wel trouwens.

 

YOUNG JUSTICE BOOK 1

young-justice-prev-jan-2017Eind jaren negentig bedachten Peter David en Todd Dezago Young Justice. Denk aan de tienerversies van een fiks aantal DC-helden, een spirituele opvolger van de Teen Titans, en je weet enigszins wat je kunt verwachten. Ik heb ooit voor weinig geld wat losse issues opgepikt en wilde altijd al eens een serieus begin maken met deze serie. DC komt me eindelijk tegemoet. Please be good!

 

EAST OF WEST:

east-of-west-omnibus-deux-prev-jan-2017THE APOCALYPSE YEAR TWO

Jonathan Hickman krijgt veel liefde deze maand. East of West is een ideaal mengsel van actie en een typisch Hickmaniaans dichtgetimmerd verhaal. De eerste omnibus heeft een mooie plek in mijn kast gekregen en er is geen enkele reden om deze jongen er niet naast te zetten. Bovendien is het de enige comic van Hickman dewelke regelmatig bij Image verscheen.

 

vreemd-fruit-prev-janvier-2017

STRANGE FRUIT

Ok, de eerste comic was niet denderend. Er werd te nadrukkelijk geprobeerd om een ebbenhouten Superman te lanceren. Het was een prachtig geschilderde gimmick. Maar soms.. soms moet je over je eigen schaduw heenstappen en iets een kans geven. Als deze bundel niet der vieze smaak van de eerste issue kan wegspoelen dan kunnen jullie mij nog altijd uitlachen, lezers.

 

animosity-tpb-vol-1-prev-jan

ANIMOSITY VOLUME 1

Aftershock Comics was een nieuwe speler in comicbookland in 2016. De uitgever stelde mij voornamelijk teleur zoals vaste lezers konden lezen in de reviews op deze site. Animosity was de vlag op de modderschuit. Het concept was interessant en de eerste issue liet me zowaar lachen.

 

WILL EISNER’S A CONTRACT WITH GOD AND OTHER TENEMENT STORIES

contract-with-god-prev-jan-20172017 is natuurlijk de 100ste verjaardag van Jack Kirby. Maar er was nog een grote comicbookmaker die in dat jaar werd geboren: Will Eisner. Hij is bekend als schepper van The Spirit, maar wordt alom gewaardeerd om de vele graphic novels van zijn hand. Dit jaar is een uitstekend jaar om zijn werk op te pikken. En laat dit nu Eisners eerste graphic novel zijn…

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.