Posted 04/01/2017 by Arno in Tv/Film
 
 

21 Non-Comic Films om naar uit te kijken in 2017


2017moviesft2

2017 wordt weer een groots jaar voor comicbookverfilmingen, getuige onze lijst van de grote comicbookfilms dit jaar. Maar superhelden- en andere op comics/graphic novels gebaseerde films zijn natuurlijk niet de enige blockbusters die de komende 12 maanden de bioscoopzalen zullen inpalmen. Hieronder vind je een lijst van 21 films in het actie/superhero/sci-fi/fantasygenre waarvan de roots niet in het stripmedium liggen, maar die wel hetzelfde doelpubliek voor ogen hebben als de grote comicbookfilms (en van heel wat franchises hiervan zijn uiteindelijk ook verschillende comics gemaakt).

Opgegeven releasedata onder voorbehoud.

 

UNDERWORLD: BLOOD WARS

 • Studio: Sony Pictures/Screen Gems
 • Regisseur: Anna Foerster
 • Met: Kate Beckinsale, Theo James, Charles Dance
 • Release: 18 Januari

 

In deze sequel tot Awakening (2012) en inmiddels alweer vijfde film in de Underworld-reeks keert Kate Beckinsale terug als Selene en probeert ze wederom de eeuwige oorlog tussen vampier en Lycan te stoppen. Meer van hetzelfde, dus, maar leuk, hersenloos voer voor de fans en aangenaam vertier zolang je je verwachtingen laag houdt…

 

XXX: RETURN OF XANDER CAGE (XXX: REACTIVATED)

 • Studio: Paramount Pictures/Revolution Studios
 • Regisseur: D.J. Caruso
 • Met: Vin Diesel, Samuel L. Jackson, Tony Jaa
 • Release: 1 Februari

 

De eerste xXx was begin jaren 2000 één van de films die de status van Vin Diesel als actiester cementeerde. De sequel, State of the Union (2005), met Ice Cube deed het heel wat minder, maar nu is Diesel terug als stuntman turned spy Xander Cage. Hij moet wel, het staat immers in de titel geschreven. Of de makers hier echter de eerste zullen evenaren, blijft bang afwachten.

 

RESIDENT EVIL: THE FINAL CHAPTER

 • Studio: Sony Pictures/Screen Gems/Capcom Co.
 • Regisseur: Paul W.S. Anderson
 • Met: Milla Jovovich, Ali Larter, Shawn Roberts
 • Release: 8 Februari

 

De zesde en allerlaatste film in wat nog steeds geldt als de meest succesvolle videogamefilmfranchise aller tijden. In Resident Evil: The Final Chapter keert Alice (Milla Jovovich) terug naar Raccoon City, de plaats waar de zombie-outbreak die bijna de hele wereld consumeerde begon, voor één laatste strijd tegen Wesker en de Umbrella Corporation. Kan nog leuk zijn voor de actiefans. Echte liefhebbers van Capcom’s survival horrorgamereeks zullen waarschijnlijk eerder uitkijken naar de zevende game en de derde CGI-animatiefilm Resident Evil: Vendetta, dewelke wél de personages uit de games alle eer weet aan te doen…

 

JOHN WICK: CHAPTER 2

 • Studio: Lionsgate/Summit Entertainment
 • Regisseur: Chad Stahelski
 • Met: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Common
 • Release: 22 Februari

 

De sequel op één van de beste actiefilms van de afgelopen jaren en Keanu Reeves‘ meest memorabele rol sinds The Matrix-trilogie. In John Wick – Chapter 2 wordt de heroïsche huurmoordenaar opnieuw uit zijn pensioen gehaald voor nog meer actie en een reünie met The Matrix-collega Laurence Fishburne. We verwachten weer rechttoe rechtaan actie van de bovenste plank.

 

THE SPACE BETWEEN US

 • Studio: STX Entertainment
 • Regisseur: Peter Chelsom
 • Met: Asa Butterfield, Gary Oldman, Britt Robertson
 • Release: 22 Februari
 

Gardner Elliot (Asa Butterfield) is de eerste jongen die geboren werd op het door de mens gekoloniseerde Mars. Hij krijgt een wel zeer lange afstandsrelatie met een meisje op Aarde, maar wanneer hij haar, alsook zijn vader, wil opzoeken ontdekt hij dat zijn lichaam helemaal niet aangepast is aan het leven op onze planeet. Interessant, maar het kan nog alle kanten opgaan…

 

GUARDIANS

 • Studio: Turbo Films
 • Regisseur: Sarik Garnikovich Andreasyan
 • Met: Sebastien Sisak, Anton Pampuchniy, Sanzhar Madiev
 • Release: 23 Februari (Rusland)

 

Oftewel “de Russische Avengers”. Een team Sovjet-superhelden die tijdens de Koude Oorlog het moederland beschermen van bovennatuurlijke dreigingen. Of de sci-fi/actieprent ook bij ons wordt uitgebracht is helemaal niet duidelijk, maar de trailers wisten alvast op veel bijval in de verschillende fan communities te rekenen. Een kijkbeurt waard. Al is het maar om te zien wat de Russen van de typische Hollywoodblockbusterformule weten te maken…

 

KONG: SKULL ISLAND

 • Studio: Warner Bros. Pictures/Legendary Entertainment
 • Regisseur: Jordan Charles Vogt-Roberts
 • Met: Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, Toby Kebbell
 • Release: 8 Maart

 

Een team ontdekkingsreizigers reist in de jaren 1970 af naar een mysterieus eiland in de Grote Oceaan, niet wetende dat het eiland bevolkt wordt door monsters en natuurlijk Kong, koning van Skull Island. Deze reboot van de King Kong-filmfranchise introduceert ons tot de grootste versie van Kong ooit. Dat moet wel, want de bedoeling is dat hij het hierna tegen de recente filmversie van Godzilla gaat opnemen. Monsters, apen, Sam Jackson én Tom Hiddleston? Laat maar komen!

 

BEAUTY AND THE BEAST

 • Studio: Walt Disney Pictures
 • Regisseur: Bill Condon
 • Met: Emma Watson, Luke Evans, Dan Stevens
 • Release: 22 Maart

 

Disney heeft de afgelopen jaren enorme successen geoogst met hun live-action/CGI remakes van klassieke animatiefilms. De volgende in het rijtje is Beauty and the Beast uit 1991, het verhaal van de beeldschone Belle (Emma Watson) die in een betoverd kasteel gevangen wordt gehouden door een beest (Dan Stevens). Het sprookje werd al meermaals opnieuw verteld, maar nog nooit met het budget dat Disney er nu tegenaan smijt.

 

POWER RANGERS

 • Studio: Lionsgate/Saban Entertainment
 • Regisseur: Dean Israelite
 • Met: Elizabeth Banks, Bill Hader, Brian Cranston
 • Release: 5 April

 

Na het succes van Twilight en The Hunger Games en het mindere succes van de Divergent-reeks, zoekt Lionsgate een nieuwe young adult sci-fi serie om te verfilmen. Ze vonden het bij Saban’s inmiddels klassieke jeugdreeks Mighty Morphin Power Rangers. In deze filmreboot wordt het verhaal van de eerste generatie Power Rangers opnieuw verteld en krijgen vijf teenagers with attitude uit Angel Grove bovenmenselijke krachten, kleurrijke harnassen en gigantische, er verdacht als dinosaurussen uitziende, Zords om de boosaardige buitenaardse heks Rita Repulsa (Elizabeth Banks) te bestrijden. Uit nostalgische redenen kunnen we niet anders dan enorm geïnteresseerd zijn. Go Go Power Rangers!

 

THE FATE OF THE FURIOUS (FAST 8)

 • Studio: Universal Pictures
 • Regisseur: F. Gary Gray
 • Met: Vin Diesel, Dwayne “The Rock” Johnson, Jason Statham
 • Release: 12 April

 

De achtste telg uit de inmiddels grootste actiefranchise aller tijden en de eerste zonder de verongelukte Paul Walker. Straatracer Dominic Toretto (Vin Diesel) keert zich schijnbaar onder invloed van Charlize Theron tegen zijn familie, met heel wat nieuwe spectaculaire autostunts, snelle oneliners en een verplaatsing naar de straten van New York tot gevolg. Een gigantische sterrencast, snelle actie, foute hiphopdeuntjes en een nieuwe flashy regisseur (Straight Outta Compton‘s F. Gary Gray), meer moet dat niet zijn om weer een oerdomme, maar oh zo bevredigende Fast & Furious-blockbuster af te leveren.

 

LIFE

 • Studio: Sony/Columbia Pictures
 • Regisseur: Daniel Espinosa
 • Met: Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds, Jake Gyllenhaal
 • Release: 3 Mei
 

Aan boord van het internationaal ruimtestation wordt een stukje van Mars binnengebracht dat schijnbaar het eerste bewijs van buitenaards leven is, maar het ding blijkt slimmer dan gedacht… Een vrij generische opzet voor een claustrofobische sci-fi horrorfilm, maar wanneer het team astronauten bestaat uit Ryan Reynolds, Jake Gyllenhaal en Rebecca Ferguson, dan heb je onze aandacht vast.

 

ALIEN: COVENANT

 • Studio: 20th Century Fox
 • Regisseur: Ridley Scott
 • Met: Katherine Waterston, Michael Fassbender, Danny McBride
 • Release: 17 Mei

 

Regisseur Ridley Scott keert terug naar de legendarische sci-fi franchise om de missende link tussen Prometheus (2012) en de eerste Alien-film (1979) te vertellen. Wederom landt er een schip vol kolonisten, de Covenant, op een verlaten planeet die niet zo verlaten blijkt te zijn als gedacht. Wat we al te zien kregen van Alien Covenant was extreme gore, claustrofobische horror, een snelle evolutie van de Xenomorph-soort, Katherine Waterston als nieuwe heldin en een heerlijk mysterieuze Michael Fassbender als de synthetische David. Hoge verwachtingen dus voor deze Alien Covenant.

 

PIRATES OF THE CARIBBEAN: DEAD MEN TELL NO TALES

(SALAZAR’S REVENGE)

 • Studio: Walt Disney Pictures
 • Regisseur: Joachim Rønning
 • Met: Johnny Depp, Orlando Bloom, Javier Bardem
 • Release: 25 Mei

 

Johnny Depp keert terug als Jack Sparrow en wordt deze keer achterna gezeten door kapitein Salazar (Javier Bardem) en zijn leger spookpiraten. De MacGuffin van dienst is deze keer de drietand van Poseidon, dewelke zijn drager de controle over de zeven zeeën verschaft. Orlando Bloom keert terug als Will Turner en wordt mogelijk bijgestaan door Keira Knightley, wat deze vijfde Pirates meteen terug een tikkeltje interessanter maakt dan teleurstellende voorganger On Stranger Tides

 

THE MUMMY

 • Studio: Universal Pictures
 • Regisseur: Alex Kurtzman
 • Met: Tom Cruise, Sofia Boutella, Russell Crowe
 • Release: 7 Juni

 

Vergeet Dracula Untold, die was maar om te oefenen. Deze reboot van The Mummy is de eigenlijke start van het vernieuwde Universal Monsters-filmuniversum, dat verder ook nog reboots voor o.a. The Invisible Man, The Wolfman, Van Helsing en Frankenstein zal kennen. Sofia Boutella speelt de nieuwe Mummy, die alweer na duizenden jaren slaap in het heden wakker wordt en zint op wraak. Aan Tom Cruise en Russell Crowe (als Dr. Jekyll/Mr.Hyde) om haar tegen te houden. De start van een nieuw filmuniversum is altijd een delicate zaak, maar we hopen dat deze The Mummy het kan waarmaken…

 

WAR FOR THE PLANET OF THE APES

 • Studio: 20th Century Fox
 • Regisseur: Matt Reeves
 • Met: Andy Serkis, Woody Harrelson, Steve Zahn
 • Release: 12 Juli
 

De inmiddels derde prent in de nieuwe reeks Planet of the Apes-films, gebaseerd op de klassieke sci-fi roman van Pierre Boulle uit 1963. Na de gebeurtenissen van Dawn of the Planet of the Apes (2014), zijn Caesar (Andy Serkis) en zijn leger superslimme mensapen verwikkeld in een oorlog tegen de laatste restanten van de mensheid en een wanhopige Woody Harrelson als legerkolonel. Regisseur Matt Reeves noemt dit de Apocalypse Now van de Planet of the Apes-franchise. Indien deze even goed of beter is dan Dawn mogen we gerust spreken van één van de betere sci-fi franchises van onze tijd.

 

THE DARK TOWER

 • Studio: Sony/Columbia Pictures
 • Regisseur: Nikolaj Arcel
 • Met: Idris Elba, Matthew McConaughey, Jackie Earle Haley
 • Release: 9 Augustus

 

darktowerelba

De eerste prent gebaseerd op het magnum opus van Stephen King. De film is in feite een sequel op de The Dark Tower-romans (1982-2004), dewelke overigens al even door Marvel in goed onthaalde comics worden gegoten, en geen losse adaptatie. Of dat betekent dat je nog heel wat huiswerk voor de boeg hebt weten we nog niet. Maar Idris Elba als hoofdpersonage “Gunslinger” Roland Deschain, Matthew McConaughey als duistere tovenaar en de trouwe western/sci-fi/dark fantasysetting uit de boeken intrigeren wel.

 

IT

 • Studio: New Line Cinema
 • Regisseur: Andrés Muschietti
 • Met: Bill Skarsgård, Javier Botet, Stuart Hughes
 • Release: 6 September

 

itpennywise

‘member the 80’s? De tweede Stephen King-adaptatie dit jaar brengt je terug naar de wereld van It (1986), de horrorroman dewelke in 1990 al eerder werd geadapteerd in een minireeks en vandaag de dag één van de hoofdinspiraties is voor Stranger Things op Netflix. Enkele 80s kids, The Losers’ Club, openen de jacht op een bovennatuurlijke entiteit die verantwoordelijk was voor de moord op de jongere broer van één van hen. Deze entiteit neemt voornamelijk de vorm aan van een clown genaamd Pennywise… Zoals gewoonlijk bij remakes/reboots van horror, kan dit ongelooflijk goed of ongelooflijk slecht zijn.

 

BLADE RUNNER 2049

 • Studio: 20th Century Fox
 • Regisseur: Denis Villeneuve
 • Met: Ryan Gosling, Harrison Ford, Jared Leto
 • Release: 18 Oktober

 

30 jaar na de gebeurtenissen van de eerste film, wordt de vermiste Rick Deckard (Harrison Ford) opgespoord door een jonge LAPD-officier (Ryan Gosling). Ridley Scott, regisseur van de eerste Blade Runner-prent uit 1982, wordt opgevolgd door de bejubelde Denis Villeneuve (Arrival, Sicario) voor deze terugkeer naar de donkere, neo-noir sci-fi wereld gebaseerd op de klassieker Do Androids Dream of Electric Sheep? van Philip K. Dick. De eerste Blade Runner werd een cultklassieker en één van de meest bejubelde sciencefictionfilms aller tijden. We hopen ten zeerste dat deze Blade Runner 2049 de torenhoge verwachtingen kan waarmaken…

 

GOD PARTICLE

 • Studio: Paramount Pictures/Bad Robot Productions
 • Regisseur: Julius Onah
 • Met: Daniel Brühl, Elizabeth Debicki, Chris O’ Dowd
 • Release: Eind Oktober

 

2017cloverfield

Een sci-fi thriller rond een team astronauten op een ruimtestation die alle contact met de Aarde verliezen. Het wordt wel een pak interessanter wanneer je weet dat dit de derde film wordt in de Cloverfield-reeks, na de eerste film en recentelijk nog 10 Cloverfield Lane. J.J. Abrams is betrokken als producent, maar hoe deze prent zich zal verhouden tot de vorige twee? Daar hebben we nog het gissen naar…

 

STAR WARS – THE LAST JEDI

 • Studio: Lucasfilm/Walt Disney Pictures
 • Regisseur: Rian Johnson
 • Met: Mark Hamill, Carrie Fisher, Daisy Ridley
 • Release: 13 December

 

Star Wars The Last Jedi

Na de zijsprong vorig jaar met spin-off Rogue One, is het dit jaar weer tijd voor een Star Wars-sagafilm. De rechtstreekse sequel op The Force Awakens zet de reis van Rey (Daisy Ridley) verder, herintroduceert Mark Hamill als Jedi-meester Luke Skywalker en wordt de laatste film waarin Carrie Fisher te zien zal zijn als generaal Leia. Ook zijn we zeer benieuwd wat Looper-regisseur Rian Johnson met A Galaxy Far Far Away zal uitsteken. Wordt het even donker (en goed) als The Empire Strikes Back? Hoogstwaarschijnlijk de meest verwachte film van het jaar.

 

JUMANJI

 • Studio: Sony/Columbia Pictures
 • Regisseur: Jake Kasdan
 • Met: Dwayne “The Rock” Johnson, Kevin Hart, Jack Black
 • Release: 20 December

 

jumanji-sequel

Een spirituele sequel tot de film uit 1995 met Robin Williams, die werd gebaseerd op het kinderboek van Chris Van Allsburg. Het draait nog steeds om een magisch bordspel waar de junge-elementen en dieren ook in het echte leven verschijnen. Dwayne “The Rock” Johnson voelt zich, na zijn rollen in de Journey-films, meteen thuis in deze setting. Hij wordt geflankeerd door Kevin Hart en Jack Black, waardoor deze Jumanji nog enigszins een makkelijk verteerbaar komisch avontuur kan opleveren…

 

Naar welke films kijk jij het meest/minst uit in 2017? Laat het ons weten!

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.