Posted 19/12/2016 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Februari 2017


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van december 2016 voor aankopen in februari 2017 vind je hier: Previews februari 2017

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

271706_s0WILLIAM GIBSON’S ARCHANGEL

Dit is een van de meest intrigerende comics van 2016 geweest. William Gibson is een gevierd sciencefictionschrijver en wordt gekoppeld aan comicbookveteraan Butch Guice. Het levert een comic op die in ieder geval geheel anders leest dan veel titels in hetzelfde genre, omdat Gibson de clichés van veel comicschrijvers wist te vermijden. De eerste issue sprak mij erg aan en ik kijk dan ook uit naar deze bundel.

 

interceptor-prev

INTERCEPTOR

Het meeste van Heavy Metal Magazine aan me voorbij. Geen bewuste keuze, maar een mens kan niet alles lezen. Daar wil ik in 2017 verandering in brengen en als ik zo de covers en concepten van deze maand bekijk dan spreekt Interceptor – over vampieren in de ruimte – mij persoonlijk het meeste aan. Het tekenwerk oogt open en vrolijk en het hele idee doet me denken aan Barry Ween. I love Barry Ween.

 

britannia-valiant-prev

BRITANNIA

Valiant wordt wat overroepen op de Brainfreeze podcast. Het zijn aardige comics hoor, maar als je superheldenverhalen wil lezen dan zijn Marvel en DC nog altijd koning. Maar dat wil niet zeggen dat deze uitgever grossiert in middelmatigheid. Integendeel! Ze hebben soms ook heel aardige experimenten zoals deze comic. Deel 1 maakte indruk op me en daarom wil ik nu de rest lezen.

 

sunstone-cov-prev

SUNSTONE BOOK 1

De nieuwste superheldencomics? De origineelste titels van uitgeverijen als IDW, Dark Horse of wie dan ook?? Ze bijten allemaal in het stof wanneer Sunstone weer uitkomt. Want jullie willen allemaal de belevenissen lezen van twee lesbiennes dewelke verwikkeld zijn in een stomende relatie waar BDSM een belangrijke rol speelt. Lieg niet.. We hebben op Brainfreeze de bezoekcijfers gezien. Nu er een eerste flinke hardcover uitkomt moet ik ook weer eens aan de bak. Want jullie kunnen het niet allemaal bij het verkeerde eind hebben.

 

snotmeiske-prev

SNOTGIRL VOLUME 1

Bryan Lee O’Malley (Scott Pilgrim) en Leslie Hung maken een knap gemaakte satire over onze obsessie met sociale media. Hun hoofdpersoon is een succesvolle modeblogster. Tenminste.. zo komt ze over. Maar ondertussen wordt ze gekweld door onzekerheid en hardnekkige allergieën. En het zou zomaar kunnen dat ze iemand heeft vermoord. Lees ook de review van issue #1.

 

deadpool-bad-blood-prev

DEADPOOL: BAD BLOOD

2016 was zonder meer het jaar van Deadpool. De Merc with a Mouth was de hoofdpersoon in een zeer succesvolle film en vierde ook nog eens zijn vijfentwintigste verjaardag. Marvel heeft aan zijn mede-schepper Rob Liefeld gemaakt om een graphic novel te maken met zijn gemankeerde zoon. In 2017 kun je zien wat ie ervan heeft gebakken.

 

nmepicv01tpb

NEW MUTANTS EPIC COLLECTION VOL.1: RENEWAL

20th Century Fox en Marvel zijn bezig met een live-action prent rondom de New Mutants. Voor Marvel de gelegenheid om deze serie weer eens in de herdruk te gooien. Deze eerste bundeling bevat niet alleen het debuut van het door Chris Claremont en Bob McCleod geschapen X-jongerenteam in Marvel Graphic Novel #4, maar ook de eerste delen van hun serie. En had ik al verteld dat nu ook eens de 100ste issue van Marvel Team-Up wordt herdrukt waarin Karma haar debuut maakte? Tekenwerk van Frank Miller!

 

spidey-larsen-michelinie

SPIDER-MAN BY DAVID MICHELINIE & ERIK LARSEN OMNIBUS

Er wordt niet zo vaak over gesproken maar de run van David Michelinie hoort toch echt bij een van de betere periodes van Marvel’s Spider-Man-comics. Marvel bundelt alle delen die hij samen met Erik Larsen maakte in de vroege jaren 90 en bundelt ook diens Spider-Man-soloserie. Eigenlijk is Larsen de absolute hoofdpersoon van deze omnibus wanneer je naar de aangeboden titels kijkt.. De titel is dus wat ongelukkig gekozen.

 

vigilante
VIGILANTE BY MARV WOLFMAN

Adrian Chase kwam al eens langs zeilen in de pagina’s van DC’s The New Teen Titans. Hier zet hij de eerste stapjes in een nieuw leven als de slager van de onderwereld genaamd Vigilante. In deze door Marv Wolfman geschreven soloserie kun je als lezer zien hoe Vigilante misdadigers ombrengt maar ook wordt gekweld door zijn daden. Het einde van deze reeks schijnt nogal heftig te zijn…

 

jla_v1_power_glory

JUSTICE LEAGUE OF AMERICA: POWER AND GLORY

Je kon alle reviews van de losse issues op deze site lezen. En het moet worden gezegd dat Arno niet mals was voor het einde van dit ‘solo’ project van Bryan Hitch. Maar jullie zijn eigenwijs, lieve lezers. Natuurlijk kopen jullie deze bundel want praktisch elke andere issue scoorde goed. En Hitch is nog steeds een tekenkanon… zeker bij DC’s grootste superheldenteam.

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.