Posted 24/11/2016 by Killian in Comics
 
 

Françoise Mouly en Nadja Spiegelman bestrijden Donald Trump met Resist!


resist-nov-2016-ft

Begin deze maand werd Donald Trump de nieuwe president van de Verenigde Staten en dat zorgt voor nogal wat verdeeldheid. Ook in de comicbookindustrie. Maar het blijft niet bij gesteggel op sociale media. Françoise Mouly, bekend als art editor van The New Yorker en natuurlijk als uitgeefster, zal samen met haar dochter Nadja Spiegelman een speciale comic issue van het politieke krantje Smoke Signal maken met als titel Resist! 

nadja-francoise-pica

Hiervoor vragen ze van eender wie, maar vrouwen in het bijzonder, een (gratis) bijdrage om het blad mee op te vullen. The New Yorker is altijd al een kritisch blad met een links perspectief waar o.a. Art Spiegelman, de auteur van Maus, tot 2003 cartoons voor produceerde. Spiegelman is tevens de man van Mouly.

Het is de bedoeling Om Resist! te laten verschijnen op 20 januari 2017, de dag dat Trump wordt ingezworen als president. Daarna zal het magazine zich als een inktvlek verspreiden over heel de VS. Zie voor meer informatie de Resist!-website.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.