Posted 19/11/2016 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Januari 2017


cloak-dagger-nov-prev-ft

Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van november 2016 voor aankopen in januari 2017 vind je hier: Previews januari 2017

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

monsetsr-marvelMARVEL MONSTERS BY LEE & KIRBY

In 2017 is het 100 jaar geleden dat Jack Kirby werd geboren. Marvel lijkt een voorzet te nemen op zijn verjaardag met een omnibus van de monstercomics die de tekenaar samen met Stan Lee maakte voor die ene gedenkwaardige zomer in 1961. Het is iets wat niet veel mensen beseffen, maar Marvel grossierde ooit in dit soort comics. Check het wezen op de cover. Dit is wel degelijk het debuut van Groot van de Guardians of the Galaxy…

 

generation-zero-prev

GENERATION ZERO – WE ARE THE FUTURE

Wel een stukje schrijven over de comic en dan nalaten om deze te kopen. Soms ben ik er niet helemaal bij met mijn gedachten. Vandaar dat ik deze in de lijst zet als een notitie aan mezelf. Generation Zero gaat over de gevolgen wanneer het clandestiene overheidsprogramma Project Rising Spirit in het Valiant-universum gesloten wordt…

 

batman_and_the_outsiders_vol_1_1

BATMAN AND THE OUTSIDERS VOLUME 1

In de jaren 80 had Batman het even gehad met de Justice League. Hij richtte zijn eigen team op genaamd de Outsiders waarmee hij op wereldniveau de misdaad bestreed en soms ook zich bezondigde aan spionage. Twee prominente leden van dit team waren trouwens Black Lightning en Katana, tegenwoordig vooral bekend uit Suicide Squad.

 

269213_s0

KID ETERNITY -BOOK ONE

Ann Nocenti en Sean Phillips maakten in de jaren 90 een korte run op Kid Eternity. Deze comic werd uitgegeven onder DC’s Vertigo-label en gaat natuurlijk over de knul met dezelfde naam. Dit eeuwige kind is weliswaar dood maar hij wil er alles aan doen om de mensheid de volgende trede op de evolutionaire ladder op te sturen. Om eerlijk te zijn ga ik vooral af op de makers en de kwaliteit van Vertigo in de jaren 90…

 

invisibles_book1

THE INVISIBLES BOOK ONE

Ok, wanneer je The Invisibles kunt pimpen dan moet je zo’n kans niet voorbij laten gaan. Deze reeks verscheen in de jaren 90 bij Vertigo en was het magnum opus van Grant Morrison. Deze comic is een mengelmoesje van elke conspiracy theory denkbaar gecombineerd met het verhaal van een actiefilm. Je houdt van deze comic of je haat hem. Er is geen middenweg. Ik zweer het!

 

269722_s0

CLOAK AND DAGGER – SHADOWS AND LIGHT

Nooit gedacht dat dit nog eens zou worden herdrukt. De eerste avonturen van Cloak & Dagger in het Marvel-universum. Mooi op tijd voor de op til staande tv-reeks en bijhorende nieuwe ongoing. Cloak & Dagger werden in de 80s bedacht door Bill Mantlo en Ed Hannigan. Ze waren een reactie op de drugsproblematiek uit dat decennium. Hun lopende reeks was geen lang leven beschoren, maar deze trade bevat de eerste miniserie en hun gastoptredens in The New Mutants en The Spectacular Spider-Man. De moeite waard.

 

kamandi_reprint

KAMANDI CHALLENGE SPECIAL

In een eerder stadium schreven we al eens over de Kamandi Challenge die DC Comics in 2017 op poten gaat zetten. In deze 64 pagina’s tellende special wordt Kamandi #32 herdrukt en krijg je ook nog eens de kaart erbij waar de nieuwe Kamandi Challenge op is gebaseerd. Als je deze Challenge aangaat dan is dit essentieel leesvoer.

 

tsate-of-grace-prev

BRIGGS LAND – STATE OF GRACE

Briggs Land is de nieuwe van Brian Wood en is een politiek getint misdaaddrama dat hard op weg is om een tv-serie bij AMC te worden. Briggs Land is een privaatdomein van 40.000 are waar een gehele gemeenschap woont die het niet zo hebben voor de Amerikaanse overheid en dus volledig geïsoleerd van de buitenwereld leven. Je zou, met de Amerikaanse verkiezingen van dit jaar in het achterhoofd, er de fantasie van een fanatieke republikein in kunnen zien. Maar Wood is linkser dan links en heeft in het verleden laten zien dat hij in staat is om een redelijk genuanceerd verhaal te schrijven.

 

269729_s0

STAR WARS EPIC COLLECTION – NEWSPAPER COMICS VOLUME 1

Eind jaren zeventig hoefde je geen jaren te wachten op nieuwe Star Wars-verhalen. Sterker nog, gelukkige fans konden elke dag genieten van nieuwe verhalen uit dat verafgelegen melkwegstelsel. Enkele kranten publiceerde een krantenstrip die zeer in de smaak viel bij de lezers. Marvel heeft de moeite genomen om een collectie uit te brengen met een flinke hap van deze strips. Tekenwerk is van Al Williamson. Wanneer je de Star Wars Artist’s Edition hebt gemist dan is dit een prima alternatief.

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.