Posted 31/10/2016 by Killian in Comics
 
 

Wordt Frank Cho binnenkort weer het middelpunt van een rel?


In 2014 brak het internet bijna in tweeën van verontwaardiging toen de Italiaanse grootmeester Milo Manara een variant cover tekende voor Marvel’s Spider-Woman. Voor Frank Cho, die andere tekenaar van het vrouwelijk schoon, een reden om de criticasters te bespotten met een serie van parodieën op Manara’s cover .

harley-quinn-cho-oktober-2016-klein

Nu is het wel geestig om de Social Justice Warriors op Twitter te trollen maar Cho werd het middelpunt van een geheel eigen controverse toen hij eerder dit jaar opstapte als covertekenaar van DC’s Wonder Woman. Op deze comic werd zijn werk, volgens eigen zeggen, gesaboteerd door Greg Rucka, schrijver van de reeks, omdat deze Cho’s werk te vrouwonvriendelijk vond.

Van 28 oktober tot 1 november wordt het stripfestival in het Italiaanse Lucca gehouden. Op dit festival zullen Frank Cho en Milo Manara met elkaar in dialoog gaan over het tekenen van de vrouwelijke vorm. Dit panel zal op 31 oktober worden gehouden en de titel Frank Cho, Milo Manara And Women – A Dialogue Between Two Masters dragen.

Een meesterlijke actie van de organisatoren om juist deze twee tekenaars over dit onderwerp door te laten praten. Maar het wordt interessant om te kijken of deze activisten nu willen bijten en dit panel een opmaat zal zijn tot een nieuwe rel. Als de voorbije week een maatstaf was, dan zou je denken van wel. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

UPDATE: Milo Manara had een tekening bij voor Frank Cho. Het publiek werd wild…

lucca2016manaracho-600x771 lucca2016manarasw-600x818

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.