Posted 22/10/2016 by Killian in Comics
 
 

Steve Dillon (Preacher, Hellblazer, The Punisher) overleden


dillonpreacher

dillonVia zijn jongere broer, cartoonist Glyn Dillon (The Nao of Brown), bereikte ons het droevige nieuws dat de legendarische Britse comicbookartiest Steve Dillon is overleden te New York City. Verdere details rondom een doodsoorzaak werden niet vrijgegeven. Insiders wisten dat Dillon al een tijdje worstelde met zijn gezondheid. Hij werd 54.

Steve Dillon begon zijn carrière bij Britse publicaties zoals Hulk Weekly voor Marvel UK (zijn debuut in 1979 op 16-jarige leeftijd), Warrior en natuurlijk 2000 AD. In 1988 startte hij samen met Brett Ewins het comicbookmagazine Deadline. Dillon werd echter voornamelijk bekend door zijn werk samen met schrijver Garth Ennis. Ennis en Dillon creëerden in de jaren 90 samen Preacher voor DC/Vertigo, momenteel succesvol geadapteerd door AMC als tv-reeks, alsook het personage Dogwelder in Hitman. Het duo leverde ook een bejubelde run op Hellblazer (DC/Vertigo) en natuurlijk op verschillende The Punisher-reeksen voor de Marvel Knights en Marvel MAX-imprints van Marvel.

De laatste jaren was zijn werk te zien op Thunderbolts en Scarlet Witch bij Marvel en sinds mei 2016 tekende Dillon weer The Punisher, maar dit keer op scenario van Becky Cloonan. Het is uiteindelijk de laatste noot geworden van een zeer rijke carrière.

dillonhellblazer

dillonpunisher

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.