Posted 18/10/2016 by Killian in Columns
 
 

Interview met de organisatie van Cosplay For Life

cosplay-for-life-featured

Dat cosplayers niet enkel voor elkaar een groot hart hebben, maar zich ook vaak tot goede doelen aangetrokken worden, moge ondertussen al wel duidelijk zijn. Na initiatieven zoals Cosplay4Charity namen we onlangs een interview af met Angelique Heikens, organisatrice van Cosplay For Life, een nieuw initiatief binnen de cosplaygemeenschap ten voordele van de MS-Liga Vlaanderen:

 

Wat is Cosplay For Life?

In het kort? Een cosplaykalender met cosplayers van in en buiten Europa. Naast Belgische cosplayers en een doelgroep in België zou ik graag de volledige gemeenschap aanspreken en dus wat meer internationaal gaan. Dit klinkt erg groots, maar we beginnen natuurlijk klein en hopen te groeien dankzij ieders hulp. Hiermee zouden we graag aandacht creëren voor het gekozen project en zo financiële hulp verschaffen met elke Euro winst. Dit is voor ons het eerste jaar, maar we hebben al plannen voor volgend jaar! (Nvdr. Vorig jaar ging ook al een gelijknamige actie door, maar gaat nu verder onder de naam “Meet Your Heroes” en een andere organisatie.)

Na een afgewogen keuze hebben alle cosplayers en fotografen, die hebben meegewerkt, gekozen om de MS-Liga Vlaanderen te steunen. Dit jaar zal dus de gehele winst naar dit goede doel gaan.

 

Wat inspireerde je om rond cosplay te werken?

Aangezien ikzelf ook al lang cosplay en tegelijkertijd iets voor Music for Life wou doen, leek het me cool deze twee te combineren. Het was gewoon eventjes zoeken naar wat ik kon doen.

 

Hoe en wanneer ben je net aan het project begonnen?

Het idee was er  vorig jaar al, maar een goed plan kost soms wat tijd en een kalender plannen natuurlijk ook. Daarom ben ik in februari dit jaar begonnen met het contacteren van cosplayers om mee te werken. En het maken van verdere concrete plannen!

 

cosplay-for-life-poster

Hoe heb je de verschillende (inter)nationale cosplayers weten te strikken?

Eigenlijk was dat vrij simpel! Ik heb het hen gewoon beleefd gevraagd. Natuurlijk heb ik  mijn idee verder uitgelegd en ze tijd gegeven om te beslissen. Maar over het algemeen kreeg ik meteen, en met veel enthousiasme, een jawoord. Hun medewerking en positiviteit werkt dan ook enorm aanmoedigend en daarvoor ben ik erg dankbaar.

 

Zijn er opvallende moeilijkheden geweest bij het project? Of net mooie momenten?

Ik wou dat het makkelijker was om goede reclame te maken en mensen te bereiken via Facebook, iets wat helaas de laatste jaren erg stroef gaat. Niet alleen voor Cosplay for Life, maar voor elke cosplayer/artiest/hobbyist met een pagina…

Vrijwillig geef ik toe dat ik al geweend heb door enkele positieve reacties, soms van totale vreemden. De medewerking en steun van mijn (geduldige) partner die de eerste promotionele video in elkaar stak. En het feit dat de voorverkoop beter gaat dan verwacht. Al is er natuurlijk altijd ruimte voor verbetering!

 

cosplay-for-life-1

Hoeveel kost zo’n kalender en waar is hij overal beschikbaar? Zijn er nog toekomstplannen met Cosplay For Life?

De kalender kost 15 euro en je kan hem nu in al bestellen via onze officiële website!

Vanaf 22 oktober gaan ze beschikbaar zijn en worden ze verstuurd of opgehaald op FACTS. De verkoop daarna gaat door zolang de voorraad strekt en je kan ze blijven kopen via de site en bij cosplayshop Select Style.

En oh jawel! Volgend jaar gaan we gewoon door. Een tikkeltje beter, een nieuw thema en wat meer vrijwilligers in andere landen die meehelpen.

 

Nog een persoonlijke boodschap aan onze lezers?

Buiten dat ik ze aanraad deze super kalender te kopen? Natuurlijk; wees niet bevreesd om je eigen actie voor het goede doel te organiseren. En vergeet ook niet dat “gewoon” iemand helpen, hoe klein hun probleem is, even belangrijk is. Al is het maar iemand helpen met een gevallen boodschappentas, een ouder persoon helpen de straat over te steken of tegen een cosplayer zeggen dat ze er cool uitzien!

 

Ontdek Cosplay For Life op Facebook

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.