Posted 18/10/2016 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor December 2016

okt-prev-2016-ft

Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van oktober 2016 voor aankopen in december 2016 vind je hier: Previews oktober 2016.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

267309_s0

NIGHTHAWK – HATE MAKES HATE

Misschien heb je het gemist, maar een deel van het internet ging compleet apestront toen Marvel deze serie cancelde. Ook ik heb het uiteraard nog niet gelezen, maar nu er alsnog een bundel komt neem ik hem mee. Mijn verwachtingen voor deze comic zijn nagenoeg nul, maar uit een soort perverse nieuwsgierigheid wil ik toch weten of deze Squadron Supreme spin-off rond Marvel’s gewelddadigere variant op Batman de moeite waard was…

 

neue-vergelders-prev-okt

THE NEW AVENGERS BY BRIAN MICHAEL BENDIS: THE COMPLETE COLLECTION TP VOL. 1

Wacht even..  Is het alweer 12 jaar geleden dat Brian Michael Bendis, oftwel Marvel’s goddelijke kale, de teugels van The Avengers in handen nam en het omtoverde in het verkoopkanon dat we nu allemaal kennen? Marvel geeft deze reeks eindelijk de behandeling die het verdient en begint een Complete Collection-serie met herdrukken van de comics. Jouw ideale instapmoment is nu, teerbeminde lezer.

 

184231_1012795_4

MIDNIGHT OF THE SOUL

Komaan, Howard Chaykin! Een van de weinige comicbooktekenaars met ballen. Als hij iets maakt dan ben ik er als de kippen bij om het in ieder geval te bekijken. Lees hier de review van de eerste issue van deze Image-reeks rond een ex-soldaat in de jaren 50.

 

heman-newspaper

HE-MAN AND THE MASTERS OF THE UNIVERSE NEWSPAPER COMIC STRIPS

In de jaren 80 werden er kleine stripboekjes gebundeld bij de He-Man actiefiguren die je moeder voor je kocht wanneer je jarig was. Maar wat ik niet wist is dat er ook een He-Man and the Masters of the Universe-krantenstrip is geweest. Op zich niet zo gek want het ding heeft letterlijk in een handvol Amerikaanse kranten gestaan. Dark Horse heeft de rechten bemachtigd om deze strips te herdrukken. Leuk voor de fans.

 

wallace-wood-bio

THE LIFE AND LEGEND OF WALLACE WOOD

Na een leven vol sigaretten en alcohol stond comicbookmaker Wallace Wood  (Daredevil, Mad) op het punt om de rekening te krijgen in de vorm van acuut nierfalen. Zijn carrière was eigenlijk afgelopen en aangezien hij wist dat de financiële middelen hem ontbraken om de noodzakelijke medische behandeling te krijgen, leek er maar één oplossing te zijn: zelfmoord. Eindelijk krijgt deze getroebleerde ziel de biografie die hem toekomt…

 

dc-wedergeboorte-previews

DC REBIRTH

Green Arrow, Nightwing, Aquaman en The Flash zijn slechts enkele namen die deze maand hun eerste verhaallijnen gebundeld zien in het kader van de grote DC Rebirth. Wanneer je in wil stappen in deze series en geen jaren van continuïteit terug wil lezen dan is dit dus het ultieme moment om in te stappen in het grootste comicbooksucces van de afgelopen maanden. Alles over de wedergeboorte van DC Comics lees je hier.

 

pim-en-francie

PIM & FRANCIE – GOLDEN BEAR DAYS

Al Columbia, bekend van het bijna eigenhandig om zeep helpen van Big Numbers, bracht in 2009 een bundel uit. Hierin spelen twee figuurtjes een hoofdrol. Er is geen sprake van een lineair verhaal, maar eerder een berg fragmenten die op de achtergrond bij elkaar horen.Het verhaal wordt echt via de tekeningen verteld. Als de tekeningen iets zeggen over de geestesgesteldheid van de tekenaar dan is Columbia een ziek mannetje. Maar god wat is het heerlijk!

 

viewpoint

VIEWPOINT

LRNZ is het pseudoniem van Lorenzo Ceccotti, een bekende Italiaanse ontwerper annex kunstenaar. Natuurlijk was er geen enkele Vlaamse of Nederlandse uitgever die zijn werk oppikte, maar de jongens van Magnetic Press hebben hem ‘geadopteerd’. Ze gaven in een eerder stadium al zijn graphic novel Golem uit en komen nu met een artbook. Geloof me op mijn woord wanneer ik zeg dat de man een schopkonttekenaar is…

 

268025_s0

KRAZY BLACK & WHITE WORLD OF GEORGE HERRIMAN

George Herriman was de maker van Krazy Kat, een van de eerste echt grensverleggende surrealistische krantenstrips uit het begin van de vorige eeuw. Volgens de legende miste president Woodrow Wilson geen aflevering en was Picasso een groot bewonderaar van de strip. Deze biografie duikt in het leven van Herrimen, plaatst hem in het culturele leven van zijn tijd en gaat in op zijn grote geheim..

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.