Posted 12/10/2016 by Killian in Comics
 
 

Even mijmeren bij Robert Kirkman en Rob Liefeld’s “Killraven”

kirkman-liefeld-killraven-ft

killgraven-mgn-7De jaren zeventig waren een tijd waarin alles kon bij Marvel Comics. In dit zeer creatieve decennium lanceerden Neal Adams, Gerry Conway en Roy Thomas de comic Killraven. Het verhaal speelde in een alternatieve toekomst waarin de Aarde onder de voet was gelopen door de Marsmannen en de mensheid tot slaaf is gemaakt. De enige die terug vecht is de gladiator Killraven met zijn groepje getrouwen. De serie was geen lang leven beschoren, al verhinderde dat veel comicbookmakers niet om iets met het personage te doen. Oudere lezers zullen Killraven herkennen uit de door Don McGregor en P. Graig Russell gemaakte graphic novel uit 1983, dewelke ook in het Nederlands werd uitgegeven door Juniorpress. De meest recente poging om hem een eigen serie te geven was in 2003 toen Alan Davis een miniserie rondom het personage maakte.

Maar in 2006 liep Rob Liefeld met een Kamandi-pitch onder de arm. DC Comics had geen interesse in zijn idee, maar Joe Quesada en Robert Kirkman (de schrijver van The Walking Dead stond indertijd onder contract bij Marvel Comics voor o.a. Marvel Zombies en The Irredeemable Ant-Man) zagen het helemaal zitten. In Liefelds pitch kwamen de uit een post-apocalyptische wereld afkomstige Kamandi en co op de satelliet van de Justice League terecht waar ze allerlei exotische apparatuur meenamen en wisten met behulp van de computer een object te vinden waarmee ze de strijd in hun eigen tijd eventueel in hun voordeel zouden kunnen beslissen. Verander Kamandi in Killraven en de JLA in de Avengers en je begrijpt waar Liefeld en Kirkman heen wilden.

Ze hadden ieder nog hun eigen reeksen lopen, maar tussen de bedrijven werkten ze in 2007 door aan Killraven. Ze rondden hun vijfdelige miniserie af en de pagina’s waren gekleurd en geletterd. Maar Marvel heeft nooit enige aanstalten gemaakt om de miniserie uit te geven. Hoewel de beide Roberts Marvel’s Editor-in-Chief Tom Brevoort nog even het vuur aan de schenen legden via Twitter.

Beide heren hebben momenteel geen al te beste relatie met Marvel, maar blijven grote namen in de comicbookwereld. En als Genndy Tartakovsky‘s Cage na 9 jaar eindelijk gepubliceerd kan worden, dan moet Killraven door Kirkman en Liefeld toch ook mogelijk zijn?

killraven1killraven2

killraven3killraven4

killraven5

killraven7killraven8

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.