Posted 09/10/2016 by nout in Comic Cons
 
 

De Lokale Tekenaars op FACTS 2016: Een Overzicht

FACTS 2016

Naast een indrukwekkende internationale artistieke aanwezigheid, kijken we natuurlijk even goed uit naar het lokaal talent dat FACTS 2016 onveilig zal maken. Een (hopelijk) handig overzicht van oude bekenden en nieuwe gezichten.


Boy Akkerman

Eerder al doopte Brainfreeze Boy om tot de ziel van Rijswijk, een titel die hij maar wat graag draagt. Deze getalenteerde “allestekenaar” zette zijn eerste stappen al in de US comics industrie met Captain Ultimate, een online comic bij Monkeybrain die na een succesvolle kickstarter ook in print terug te vinden is. Boy heeft ongetwijfeld een voorraad aan zijn tafel. Hij is ook een van de masterminds achter Hollandsch Metaal, een anthologie voor aanstormend talent uit de lage landen en hoort (vooral als tekenaar op de verzoekhoek) bij het Geekers op je Speakers-collectief.

boy003 boy001 boy002

 

Charel Cambré

Amoras was zijn absolute doorbraak, maar al jaren daarvoor werkte Charel aan talloze strips voor Studio 100 en Standaard/Vandersteen. Zijn dynamische figuren zijn heel herkenbaar en een duidelijke, natuurlijke evolutie van de klassieke, bekende Vandersteen/Robbedoesstijl.

cambre001 cambre002 cambre003

 

Lectrr

Nu al zijn derde FACTS-verschijning sinds zijn afscheid twee jaar geleden: he needs us more than FACTS needs him! Hij wordt nu gewoon door andere uitgevers of de organisatie als ‘nog een’ tekenaar uitgenodigd, in plaats van de FACTS-huisfreak te zijn. Even onlosmakelijk verbonden aan de con als een lintworm, de internationale cartoontrots is er dus weer. Het is onmogelijk dat hij ook nog een introductie vereist, want iedereen weet allang dat hij letterlijk een ton aan Hara Kiwi‘s heeft geproduceerd: de huis-cartoonist van De Standaard (met bijbehorende verzamelbundels) is en blijft een hardcore nerd van het eerste uur.

lectrr003 lectrr001 lectrr002

 

Mauricet

Een tekenduizendpoot die van elke markt thuis is: naast een lange lijst Franco-Belgische strips, waaronder Doodsbang en zijn huidige reeks Boulard, werkte hij in de US o.a. aan Tales of Tellos (de reeks die Todd DeZago startte met wijlen Mike Wieringo) en leende zijn klare lijn uit aan DC Comics om Superman Adventures te tekenen. Momenteel is hij de tekenaar voor een spin-off reeks van het waanzinnig populaire DC personage Harley Quinn: Harley Quinn and the Harleys, op script van Jimmy Palmiotti en Amanda Conner.

maur001 maur002 maur003

 

Romano Molenaar

Als een FACTS-ganger nog een introductie van Romano nodig heeft, dan doet die FACTS verkeerd. Romano werkt aan LETTERLIJK alles: Lady Death, Batman, Birds of Prey, Witchblade, Storm EN J-Rom. Hij bevolkt zijn tafel wellicht al ongeveer even lang als er een Lectrr op FACTS gespot wordt.

rom001 rom003 rom002

Kenny Rubenis

Elke zichzelf respecterende nerd heeft wel al Dating for Geeks gelezen, als het niet op zijn site is, dan via een re-post op sociale media. Grappige, vaak pijnlijk herkenbaar: de wereld door de lens van een hardcore geek. En nog eens aardig getekend ook! Hij was ook jarenlang een art-assistent op Fokke en Sukke. Bovendien is Kenny 1/3 van de hosts van die andere podcast Geekers op je Speakers.

rube002 rube001

 

FACTS 2016, de grootste conventie van de Benelux, die sinds dit jaar ook een lente-editie had, gaat naar goede gewoonte door in Flanders Expo te Gent tijdens het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 oktober.

De officiële website vind je hier.

Comments

comments


nout

 
avatar
I do comics. All. The. Time.