Posted 16/09/2016 by Arno in Comics
 
 

Comic Sans – Een nieuwe Superhero Bar in Gent opent op 17 september! (interview)


Op zaterdag 17 september opent Comic Sans van 14u00 officieel zijn deuren. Een nieuw café in Gent dat volledig in superheldenstijl werd gehuld. Brainfreeze ging deze week al even op bezoek voor een sneak peek en een kort interview met eigenaar/oprichter Jeroen Baert.

Onze eerste indruk? Het is hier gigantisch groot. Denk een waar superheldenhoofdkwartier uit de comics en films, maar dan met een bar eraan. Naast heel wat superheldendecoratie aan de muren, posters, gepersonaliseerde tafels en drankkaarten in comicbookstijl valt zeker ook de toog op, dewelke werd versierd met tal van originele comicbookpagina’s uit de grootste series van DC en Marvel. Verder heeft Comic Sans een kleine shop met superhero, sci-fi en fantasy merchandise en een heuse videogame corner.

comicsans1-1

Jeroen Baets, oprichter/manager van Comic Sans

Vertel eens Jeroen, hoe is Comic Sans ontstaan?

Het idee zat al 3 jaar in m’n hoofd. Ik werk al iets langer dan 5 jaar in de horeca, maar ben al heel m’n leven met films bezig en met het verzamelen van allerlei objecten. De interesse is er dus altijd al geweest voor strips, films en de cinematic universes. Het doel is een plaats te creëren waarin mensen zoals ik op café kunnen gaan en andere mensen kunnen leren kennen van hun genre, zeg maar. Een echt café dus, in de stijl van superhelden.

Waar is voor jou de passie begonnen?

De passie is eigenlijk gestart bij het gamen. Die allereerste keer dat ik op een Nintendo speelde, de NES. Ik ben grote fan van Zelda. Ik heb 4 tattoos van Zelda, ik heb XBox knoppen staan op m’n lijf… Dat gamen is overgegaan op strips en comics. De eerste die ik ben beginnen lezen waren die van Dark Horse Comics: Aliens, Predator, The Terminator, RoboCop en dergelijke. En dan is Marvel een beetje gekomen. Van heel de stripwereld is Marvel wel mijn favoriet. Niet omdat het jeugdiger is. Maar je linkt je heel snel aan de personages, vooral als je jong bent. En hoe ouder je wordt, hoe leuker dat DC dan weer wordt. De personages zijn wat donkerder, vooral Batman natuurlijk. Hij is in veel mensen hun ogen dé superheld. Maar ze hebben elk toch ook een kwetsbare kant, ook al komen ze superstoer over.

Het is heel vroeg begonnen en altijd bijgebleven. Mijn tijd werd altijd wel verspreid over gamen, comics en films.

comicsanstoog

Sneak peek van de met comicbookpagina’s versierde Comic Sans toog

Opnieuw valt ons de grootte van de locatie op en wat voor leuke feestjes en events er hier zouden kunnen plaatsvinden. Uiteraard vragen we Jeroen even rond op til staande evenementen…

Zeker, met releases van grote films wil ik wel themafeestjes doen. De opkomende Rogue One: A Star Wars Story bijvoorbeeld, dat wordt dan in samenwerking met Disney een evenement met cosplayers en merch. En cosplayers…natuurlijk. Ik zou niets liever hebben dan dat mensen hier op hun gemak kunnen komen zitten in hun cosplay. We hebben ook een videogamehoek waar toernooien kunnen gehouden worden.

Dit openingsweekend gaan de festiviteiten al goed van start, want de Belgian DC Cosplayers komen op bezoek en ook de Marvel-festivalbus parkeert zich voor de deur.

comicsansgames

 

Wij zijn alvast overtuigd. Comic Sans belooft een grote speler te worden in het uitgaansleven van de Gentse geeks, filmfans, comicbooklezers en gamers. Er was online wat commotie rond de tagline “Belgium’s First Superhero Bar”, maar daar hoeft eigenlijk niet langer over gediscussieerd te worden. Je merkt gewoon dat de tijd rijp is voor concepten als deze in ons land. Getuige het Comics Kaffee in Antwerpen enkele jaren geleden, of de recente uitbreiding van World’s End Comics & Games van stripwinkel naar een shop/bar/gamecenter combo, het blijvende succes van de Outpost Game Centers en de oprichting van ons eigenste koffiebar/stripwinkel/gamecenter Brainfreeze Coffee & Comics. Comic Sans onderscheidt zich van zijn collega’s door vooral eerst een bar te zijn, in superheldenstijl, met langere openingsuren en meer het cafégevoel te bieden. En, zoals Jeroen ook zelf bevestigt: “De geek community wordt er alleen maar groter en sterker door.”

 

Comics Sans bevindt zich in Klein Turkije 8, 9000 Gent, vlakbij de Korenmarkt en de Sint-Niklaaskerk. Check it out!

De openingsuren zijn:

Di-Do: 11u00-01u00

Vrij-Zat: 11u00-03u00

Zo: 11u00-23u00

Maandag gesloten

Bezoek Comic Sans op Facebook.

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.