Posted 14/09/2016 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor November 2016


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van september 2016 voor aankopen in november 2016 vind je hier: Previews september 2016.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

deadman-gallery-prev

DEADMAN: KELLEY JONES GALLERY EDITION

DC Comics heeft al sinds enige tijd in samenwerking met Graphitti Designs een eigen lijn van IDW’s Artist’s Editions-achtige edities. U weet wel, boeken waarin verhalen worden gedrukt die rechtstreeks worden geschoten vanaf de originele pagina’s zodat je elk detail kunt bewonderen en ook kunt zien hoe vies je favoriete tekenaar soms kan zijn. Koffievlekken en ander smerigheid op pagina’s? Het komt voor! DC ript hier natuurlijk een idee van IDW, maar deze edities zijn zo luxueus en oerdegelijk gemaakt dat je de boefjes wel wil vergeven…

 

jamie-hewlett-cover

INSIDE THE MIND OF JAMIE HEWLETT 

Jamie Hewlett  begon natuurlijk als tekenaar van Tank Girl, zijn waanzinnige co-creatie met schrijver Alan Grant. Maar hij is meer. Hewlett ontwierp ook de look voor de virtuele band Gorillaz. Taschen is gespecialiseerd in kwieke kunstzinnige edities en ze geven deze artiest een eigen boek waarin zijn carrière wordt opgetekend.

 

blawweb_tpb

BLACK WIDOW: WEB OF INTRIGUE

Marvel herdrukt enkele delen van het vergeten blad Marvel Fanfare en de Marvel Graphic Novel Black Widow: Coldest War. In deze verhalen duikt de Black Widow weer in haar verleden en is ze het middelpunt van een internationaal spionagecomplot. Grootste attractie is natuurlijk het materiaal uit Marvel Fanfare omdat dit wordt getekend door niemand minder dan George Pérez.

 

odyc-hc-prev

ODY-C VOL.1 – CYCLE ONE

Matt Fraction en Christian Ward maken een sciencefictionvariant van het Griekse epos De Odyssee met een twist. Alle mannelijke personen zijn vrouw en vice versa. Nu loopt Fraction zichzelf nog weleens voorbij om te bewijzen dat ie net zo progressief is als zijn teerbeminde Kelly Sue DeConnick, maar Ward is een prima tekenaar. En Fractions eerdere hardcovers zagen er smakelijk uit.

 

senshjbrettpb_cov1_col

SENSATIONAL SHE-HULK BY JOHN BYRNE – THE RETURN

In de late jaren tachtig zette John Byrne een serie op rond Marvel’s groene gigante. De nadruk lag op humor en het doorbreken van de vierde muur. Een fancy manier om te vertellen dat de She-Hulk begrijpt dat ze een comicbookpersonage is en regelmatig de lezer rechtstreeks aanspreekt. Na een korte pauze keerde Byrne weer terug op de serie en deze terugkeer werd verzameld in deze bundel. Het is leuk spul.

 

dept-prev

DEPT.H VOL.1: PRESSURE

Ergens op de zeebodem bevindt er zich een laboratorium. De jonge detective Mia wordt ingehuurd om een geval van mogelijke sabotage te onderzoeken. Maar wat ze aantreft is een station bevolkt met mensen die allemaal iets te verbergen hebben. Ondertussen stroom er water het lab binnen waardoor de druk zowel letterlijk als figuurlijk toeneemt en zijn er zeemonsters. Wanneer we er nog aan toevoegen dat dit uit de koker van Matt Kindt komt dan weet je dat het een must-buy is.

 

outcastbook1_cover

OUTCAST VOLUME 1

Als je de tv-serie achter de kiezen hebt en nu wil overstappen op de comic dan is dit een buitenkans. Deze hardcover bevat de eerste 12 issues van Robert “The Walking Dead” Kirkmans nieuwe serie Outcast.

 

bloodshot-deluxe-hc-1

BLOODSHOT DELUXE VOL.1 

Jeff Lemire maakte samen met Mico Suayan en Butch Guice een nieuwe serie rondom Valiant’s evenknie van Marvel’s The Punisher. Valiant bundelt de eerste 13 issues van Bloodshot in een stevige hardcover. Als je in het gevlei wil komen bij onze podcasters Pablo en Nout dan neem je deze comic op.

 

ff-jack-kirby-artist-edition

JACK KIRBY’S FANTASTIC FOUR ARTIST’S EDITION

Een Artist’s Edition met Jack Kirby‘s werk op de Fantastic Four? Kom op, dit is werk van een van Marvel’s stamvaders op een reeks die ooit het vlaggenschip van de uitgever was. IDW heeft de pagina’s van Fantastic Four #82, 83 en annual #6 opgeduikeld en dat aangevuld met een collectie van losse pagina’s en pin-ups. Deze is echt voor de liefhebber.

 

stl021984

THE GAZE OF DRIFTING SKIES

De boys van Fantagraphics geven een boek uit vol met cartoons van zogenaamde crowdscenes. Drukke platen waarop je van bovenaf kijkt en ziet hoe mensen allerlei dingen doen op markten, circussen of gewoon zwemmend in het water. Ik ben een sucker voor dat soort type platen, zoals vaste Brainfreezers wel weten. Als ik ooit iets voor Marvel of DC zou maken dan was het volgens dit principe. Het zou zo baanbrekend zijn dat alleen ik en een handvol Comics Journal-lezers het zouden kopen waarmee mijn prille loopbaan als comicbookmaker al in de knop zou worden gebroken. I don’t care. Mijn leven als lezer is dan af!

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.